• City Stories

    Τέσσερις μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

    συγκροτημα


    Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται πάρα πολλές εκδηλώσεις που αφορούν τα καλλιτεχνικά δρώμενα και, μάλιστα, πολλές αυτές με ελεύθερη είσοδο. Εμείς συγκεντρώσαμε τέσσερις από αυτές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 σε διάφορα μέρη της Αθήνας.

    1. Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου της Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

    Η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου της Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη θα πραγματοποιήσει συναυλία την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στην Νίκαια.

    Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων κλασικών συνθετών με την σύμπραξη της διεθνούς φήμης Ελληνίδας σοπράνο Βανέσας Καλκάνη, ενορχηστρώσεις που έχουν γράψει κορυφαίοι Έλληνες ενορχηστρωτές όπως ο Κώστας Γανωσέλης και ο Γιάννης Σαμπροβαλάκης, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και βιενέζικα βαλς του Στράους υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καραβέλη, ενώ στην έναρξη της συναυλίας θα εμφανιστούν τα σύνολα εγχόρδων των καθηγητών του Ωδείου κκ Μήλα και Χαλάψη.

    Η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου του δημοτικού Ωδείου της Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη ιδρύθηκε το 2011, αριθμεί γύρω στα 40 μέλη και την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στέλιος Γκόλγκαρης

    Ώρα: 20.00

    Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, Νίκαια)

    συμφωνική ορχήστρα

    2. Πέννυ Μπαλτατζή στον Κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ στου Ζωγράφου

    Στο πλαίσιο των εορτασμών του Δήμου Ζωγράφου, η γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια Πέννυ Μπαλτατζή, μία από τις σύγχρονες γυναίκες ερμηνεύτριες, θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση “Όλα στον Αέρα” στον Πολυχώρο Αλέκα.

    Ώρα: 20.30

    Χώρος: Κινηματογράφος Αλέκα (3ης Ορ. Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου)

    3. Ρεσιτάλ μαντολίνου του Tiziano Palladino στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Suono Italiano” και σε συνεργασία με το CIDIM, Comitato Nazionale Italiano Musica

    Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 600 συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο και εκτιμάται πάντα για το ταλέντο, την μαεστρία και την ιδιαίτερη ευαισθησία του που σφραγίζουν κάθε εμφάνισή του. Έχει πραγματοποιήσει πολλές περιοδείες. Η πλέον σημαντική ήταν στον Καναδά το 2013 και το 2016, και στις ΗΠΑ, όπου εμφανίστηκε επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Μαντολίνο της Νέας Υόρκης. Τον ίδιο χρόνο (2016) συνεργάστηκε με το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού σε Βαρσοβία, Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Suono Italiano” που διοργάνωσε η CIDIM. Διδάσκει μαντολίνο και κοντραμπάσο στο Μουσικό Κολέγιο “Galanti” στο Καμπομπάσο.

    Ώρα: 19.00

    Χώρος: Isitituto Italiano Di Cultura (28ης Οκτωβρίου 47, Αθήνα)

    4. Athens Bookstore – Opening, με το μουσικό συγκρότημα Je Swing

    Νέο βιβλιοπωλείο στην καρδιά της αθηναϊκής αγοράς!Νέο βιβλιοπωλείο στην καρδιά της αθηναϊκής αγοράς!

    Θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα χώρο φιλόξενο και ζεστό, σε μια συγκυρία απελπιστικά άοσμη και μουντή, βρήκαμε τα υλικά και στήσαμε ένα βιβλιοπωλείο αλλιώτικο, φωτεινό, ανάμεσα στα μαγαζιά του παλμού αυτής της πόλης…

    Πρόθεσή μας να σας ταξιδέψουμε στον κόσμο του βιβλίου, να σας συστήσουμε το έργο εκλεκτών δημιουργών και να προτείνουμε ξεχωριστά και ιδιαίτερα δώρα για τα πρόσωπα που αγαπάμε!

    Στο AΘENS BOOKSTORE θα βρείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία, βιβλία φιλοσοφίας, ποίησης, ψυχολογίας και μαγειρικής, δοκίμια, λευκώματα, ημερολόγια και φυσικά βιβλία για παιδιά. Ακόμη, θα βρείτε εκπαιδευτικά παιχνίδια, σετ δημιουργικής απασχόλησης, puzzle και παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους!

    Χειροποίητα χρηστικά αντικείμενα, σκουλαρίκια, σβούρες και σημειωματάρια θα σας εντυπωσιάσουν και θα καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ενώ τα χειροποίητα γούρια θα σημάνουν το ξεκίνημα μια όμορφης και δημιουργικής χρονιάς!

    Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου οργανώνουμε μια βραδιά γιορτής για το νέο μας ξεκίνημα και θα βρίσκονται κοντά μας το μουσικό συγκρότημα Je swing, αγαπημένοι συγγραφείς, δημιουργοί και καλλιτέχνες.

    Σας περιμένουμε λοιπόν να σχεδιάσουμε μαζί την αρχή και να ορίσουμε από κοινού τη ρότα του απόπλου μας για ένα μοναδικό ταξίδι, με την ελπίδα να γίνουμε το αναπόσπαστο διάλειμμά σας από τη δουλειά, το τρέξιμο και τη μονοτονία του καθημερινού λεπτοδείκτη, χαρίζοντας σας το πιο όμορφο χαμόγελό μας.

    Ώρα: 20.00

    Χώρος: Athens Bookstore (Κολοκοτρώνη 49 , Αθήνα)

    συγκροτημα
    Je swing

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αξίζει να επισκεφθείτε το παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ – Ελεύθερη είσοδος για μικρούς και μεγάλους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    The Christmas Factory: Τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα στην Τεχνόπολη!



    ΣΧΟΛΙΑ