• City Stories

    Τέσσερις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σαββατοκύριακο

    The Parthenon in Athens


    Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα αυτή την περίοδο, ενώ πολλές από αυτές είναι με ελεύθερη είσοδο.

    Για αυτό το Σαββατοκύριακο συγκεντρώσαμε τέσσερις εκδηλώσεις, στις οποίες μπορείτε να παρευρεθείτε δωρεάν και να κάνετε τη βόλτα σας, να περάσετε όμορφα τον χρόνο σας και να δείτε ή να γευτείτε ενδιαφέροντα πράγματα.

    Πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη της Αθήνας, από νωρίς το απόγευμα μέχρι και το βράδυ, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.

    Δείτε παρακάτω:

    1. Bazaar ταινιών για τα 20 χρόνια Seven Spots στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

    20 χρόνια Seven Spots και 20.000 επιλεγμένοι τίτλοι αγαπημένων και πολυσυζητημένων ταινιών σε DVD και BLURAY, θα σας περιμένουν να τους γνωρίσετε, να τους ξαναθυμηθείτε και να τους αποκτήσετε για την συλλογή σας!

    Τα Seven Spots, το δίκτυο καταστημάτων που 20 χρόνια τώρα έχει ταυτιστεί με τη μαγεία του κινηματογράφου μέσα από την οικιακή προβολή ταινιών, γιορτάζουν και σας προσκαλούν στο μεγαλύτερο Bazaar Ταινιών!

    Από τις 11.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ, το Bazaar θα αποτελέσει τον ιδανικό προορισμό για όλη την οικογένεια και τους cinephile που αναζητούν μια εναλλακτική βόλτα γεμάτη από τη μαγεία της 7 τέχνης!

    Πότε:
    Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
    11.00 – 23.00

    Πού:
    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
    Πειραιώς 100, Γκάζι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. The Meet Market στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

    Σιγά σιγά οι μέρες γίνονται πιο μικρές, τα δέντρα αλλάζουν χρώμα, τα μποτάκια αντικαθιστούν τα σανδάλια και οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν γίνει παρελθόν. Η πόλη αρχίζει και κινείται σε ρυθμούς φθινοπώρου και το Meet Market τους ακολουθεί, αυτόν τον Οκτώβρη στις 20 & 21 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

    Έχει φτάσει πάλι η στιγμή που όλοι μαζί θα γιορτάσουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα μέσα από την, αγαπημένη μας πλέον, μηνιαία συνήθεια η οποία θα συμπληρωθεί, όπως κάθε φορά, με dj sets, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, δώρα για όλους στο infopoint του Meet Market και φυσικά 100+ περίπτερα από τοπικά brands για να ενδώσετε σε αγορές, εκ των οποίων 20 νέοι εκθέτες θα συμμετέχουν για πρώτη φορά!

    Μαζέψτε τους φίλους σας, πάρτε από το χέρι τα παιδιά και ελάτε να μας συναντήσετε!

    Πότε:
    Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
    13.00 – 23.00

    Πού:
    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
    Πειραιώς 100, Γκάζι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    3. “Τα κρασιά του Αιγαίου” στην Αίγλη Ζαππείου

    Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους ταξιδεύουν με τους παραγωγούς τους στην πρωτεύουσα, για να συναντήσουν το αθηναϊκό κοινό!

    Οινόφιλοι και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά των οινοποιείων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Αναμεσά τους, κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας.

    Παρουσιάζονται κρασιά από 12 νησιά (Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίκινο, Ρόδο, Τήνο και Χίο) και τα εξής 30 οινοποιεία, μικρά ή μεγαλύτερα, νέα ή καθιερωμένα: Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Βαπτιστή, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, Asteras Winery, Artemis Karamolegos Winery, Avantis Santorini, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Kάναβα Χρυσού-Τσέλεπου, Κτήμα Μωραΐτη, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Wines, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Milos Cave Winery Kostantakis, Monte Cherchi, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νόπερα Οινοποιητική, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Βενετσάνου, Οινοποιείο Γκαράλη, Οινοποιείο Μάναλη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Τσαντίρη, Οινοφόρος Λέσβου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

    Πότε:
    Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
    12.00 – 14.00 επαγγελματίες
    14.00 – 20.00 οινόφιλοι

    Πού:
    Αίγλη Ζαππείου
    Λεωφόρος Βασ. Όλγας, Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Κρασιά του Αιγαίου

    4. Συναυλία με τον Χρήστο Ταμπουρατζή στο ΚΠΙΣΝ

    Ο κιθαρίστας και συνθέτης Χρήστος Ταμπουρατζής θα κάνει την πρώτη επίσημη παρουσίαση του καινούριου του album, με τίτλο “Cargo”, στην Ελλάδα, στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο πλαίσιο του κύκλου Jazz Chronicles.

    Ο Χρήστος Ταμπουρατζής, με τη δυναμική μπάντα του και με groovy διάθεση, θα κινηθεί σε funk, jazz & rock μουσικούς δρόμους, παίζοντας κομμάτια και από τις τρεις προηγούμενες δουλειές του, “Mirror”, “Back Seat” & “Symmetry of Mind”, το οποίο κι αυτό είχε κερδίσει Bronze Medal στα Global Music Awards το 2016.

    Μαζί του θα βρεθούν επί σκηνής οι μουσικοί:
    Δημήτρης Αντωνιάδης (drums)
    Χρήστος Κεχρής (μπάσο)
    Φοίβος Μποζάς (σαξόφωνο)
    Αλέκος Ρούπας (κρουστά)
    Γιώργος Μπερερής (πλήκτρα)

    Ερμηνεύουν: Bill Kalantzakos, Νάσια Γκόφα

    Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Ιλάν Σολομών.
    Υπεύθυνος ήχου: Σάκης Καρασαρίνης

    Πότε:
    Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
    21.00

    Πού:
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Φάρος
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γιόγκα» αυτό το Σαββατοκύριακο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κινηματογραφικές Βραδιές με ελεύθερη είσοδο στον Δήμο Βύρωνα – Ολόκληρο το πρόγραμμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξενάγηση μετά μουσικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης και τις εκθέσεις του την 28η Οκτωβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ