• City Stories

    Τέσσερις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο για το Σαββατοκύριακο

    • NewsRoom
    Στέγη Ιδρύματος Ωνάση


    Ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο μας περιμένει, ιδανικό για έξοδο στην πόλη. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο που μπορείτε να πάτε με την παρέα σας ή τα παιδιά σας.

    Εργαστήρια και δραστηριότητες με επίκεντρο το παιδί, εκθέσεις φωτογραφίας και εντυπωσιακές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις γεμίζουν την ατζέντα του διημέρου.

    Τα παιδιά γνωρίζουν τον Πλάτωνα

    Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» διοργανώνει την εκπαιδευτική δράση «Μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα σε χώρους πολιτισμού- Οι μύθοι του Πλάτωνα» αυτό το Σάββατο στις 12.00-14.00.

    Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Ψηφιακό Μουσείο- Ακαδημία Πλάτωνος και έχει ως σκοπό της μέσα από έναν ψυχαγωγικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό τρόπο τα παιδιά να γνωρίσουν τους μύθους από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα.

    Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 16.00: 210 5142138.

    Έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας

    Σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» το Booze υποδέχεται στους χώρους του την έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας της Renee Revah με τίτλο «Σιωπή: Η αναπνοή του νου». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου (καθημερινά: 11.00-21.00), ενώ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου.

    Η Renee διαθέτει ένα πλούσιο και εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό από υποβρύχιες φωτογραφίες –σκηνοθετώντας, μάλιστα, πολλές φορές ολόκληρες ιστορίες– καθώς η εξοικείωσή της με τον βυθό της θάλασσας έγινε από μικρή ηλικία.

    Οπτικοακουστική εγκατάσταση στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

    Ο διεθνώς καταξιωμένος Ιάπωνας καλλιτέχνης Ryoji Ikeda προκαλεί τα όρια της ανθρώπινης αντίληψης και της ψηφιακής τεχνολογίας με την οπτικοακουστική εγκατάστασή του στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

    Πρόκειται για το τελευταίο έργο της σειράς «datamatics» που μας βάζει σε σκέψεις αναφορικά με το πόσο τυχαίο είναι τελικά αυτό που θεωρούμε τυχαίο, πόσα μοτίβα κρύβει το σύμπαν γύρω μας κ.α. (Σάββατο & Κυριακή: 12.00-22.00).

    Κυριακές στην Τεχνόπολη

    Ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και αυτήν την Κυριακή 10/02 από τις 11.00-14.00 είναι διαθέσιμο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για τους μικρούς αλλά και μεγάλους κατοίκους της πόλης που θέλουν να γεμίσουν δημιουργικά το Σαββατοκύριακό τους.

    Πληθώρα δραστηριοτήτων που υπόσχονται αξέχαστες στιγμές διασκέδασης για όλη την οικογένεια: επιστημονικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολές, θεατρικές παραστάσεις και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, δημιουργικές δραστηριότητες κ.α.

    Αυτήν τη φορά ο χορός έχει την τιμητική του με την Τεχνόπολη να μεταμορφώνεται σε μία τεράστια χορευτική πίστα και τους μικρούς επισκέπτες της να ανακαλύπτουν διαφορετικά είδη χορού. Από swing και Charleston μέχρι hula- hoop, hip hop κ.α. Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως την Παρασκευή στις 17.00.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δυο διπλές προσκλήσεις για το ξεχωριστό μιούζικαλ «Οι Στοιχειωμένοι»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι Wooden Shjips επιστρέφουν στην Αθήνα για την πιο ευφορική συναυλία του 2019



    ΣΧΟΛΙΑ