• City Stories

    Τέσσερις εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που έχουν εγκαίνια αυτή την Παρασκευή


    Αυτή την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, τέσσερις μοναδικές και πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις έχουν εγκαίνια. Οι εκθέσεις που ακολουθούν πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο και αγγίζουν διάφορες θεματικές! Δείτε παρακάτω:

    1. Αναστασία Λουκίδου “Χειρών έργα” στην Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Αμαρουσίου 

    Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Χειρών έργα» της δημιουργού Αναστασίας Λουκίδου θα παρουσιαστεί από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα).

    Η ίδια η ζωγράφος σημειώνει:

    “Γεννήθηκα μια ζεστή μέρα του Ιούνη και με την πρώτη μου ανάσα προσπάθησα να πιάσω τις μυρωδιές από την αλμύρα της θάλασσας και την πρωϊνή δροσιά του χορταριού. Τις αναζήτησα μέσα στους προσφυγικούς δρόμους της Νίκαιας και αργότερα στο γέλιο και στο κλάμα των παιδιών μου. Ήταν η αιτία να γεννηθούν ιδέες και συναισθήματα που χρωμάτισαν την ζωή στην ανηφόρα της. Αυτή η διέγερση συναισθημάτων αποτυπώθηκε με διάφορους τρόπους σε ξύλο, καμβά, γυαλί, πέτρα κ.α. Ήταν και είναι ένα ξεδίπλωμα ψυχής που το μοιράζομαι μαζί σας.”

    Αναστασία Λουκίδου
    Μικρασιάτισα

    Εγκαίνια:
    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
    18.30

    Διάρκεια έκθεσης:
    16 Μαρτίου 2018 – 18 Μαρτίου 2018

    Ώρες λειτουργίας:
    Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 13.00 και από τις 17.00 έως τις 21.00.

    Πού:
    Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Αμαρουσίου
    Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα, Μαρούσι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Αναστασία Λουκίδου "Χειρών έργα"

    2. Ομαδική έκθεση “Women Bridging Worlds” στον Εικαστικό Κύκλο Sianti 

    Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 16 Μαρτίου, ώρα 19:00, στον χώρο τέχνης Εικαστικός Κύκλος Sianti η έκθεση “Women Bridging Worlds” με έργα των Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη και B΄ Beth Weldon.

    Ένα καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι, όπου δύο γυναίκες από διαφορετικές χώρες γεφυρώνουν την τέχνη και τη φιλία.

    Δύο καταξιωμένες γυναίκες εικαστικοί, η κάθε μία με τη δική της μοναδική καλλιτεχνική ταυτότητα, ξεκινούν έκαστη από την πλευρά της για να βρεθούν στη συνδετική στιγμή που ενώνει τους εσωτερικούς κόσμους και τις ζωγραφικές διαδρομές τους. Στιγμή που υπάρχει πέρα από το ορατό.

    Τα έργα της Μίνας εκφράζουν την παθιασμένη ιδιοσυγκρασία της και το απόλυτο δόσιμό της στη βαθιά ουσία του εκάστοτε ερεθίσματός της και διαπιστώνουμε σε αυτά την ύπαρξη της λεπτομέρειας-μικρόκοσμου κατ’ εικόνα και καθ΄ομοίωσιν του συνόλου.

    Τα έργα της B΄Beth κινούνται ανάμεσα στο αφηρημένο και το παραστατικό και μεταφέρουν την πραγματική υπόσταση του θέματος με όχημα την ιδιαίτερη προσωπική αφαιρετική εικαστική γραφή.

    Τόσο η Μίνα όσο και η B΄Beth δημιουργούν έργα που εκτείνονται σε τέσσερις κατευθύνσεις: το μήκος, το πλάτος, το βάθος και τη διάρκεια. Καταφέρνουν να ενώσουν σε μία συνέχεια τις τρεις διαστάσεις του χώρου (το πλάτος και το ύψος που ορίζονται από την επιφάνεια του καμβά τους, και το μήκος ή αλλιώς βάθος που δημιουργεί η πινελιά τους) με τη διάσταση του χρόνου: η Μίνα με την ταχύτητα που εκπέμπει η θεματολογία της –η ταχύτητα ορίζεται από το διάστημα που διανύει ένα σώμα στη μονάδα χρόνου- και η B΄Beth με τις υπερβατικές εικόνες της.

    Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν κατ΄ αποκλειστικότητα τα μεταξωτά μαντίλια “Silk Scarves- Mina PV + TDS” της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, καθώς και εφαρμοσμένα έργα μικρών διαστάσεων των δύο καλλιτεχνών.

    Εγκαίνια:
    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
    19.00

    Διάρκεια έκθεσης:
    16 Μαρτίου 2018 – 14 Απριλίου 2018

    Ώρες λειτουργίας:
    Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή 10.00-20.00, Τετάρτη 10.00-15.00, Σάββατο 10.00-16.00

    Πού:
    Εικαστικός Κύκλος Sianti
    Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Ευαγγελισμός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Εικαστικός Κύκλος Sianti

    3. Λένα Σιώζου (Silena) έκθεση “Άρωμα Ενός Ιπτάμενου Δωματίου” στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος

    Εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Λένας Σιώζου (Silena) την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, στις 19:00 με τίτλο “Άρωμα Ενός Ιπτάμενου Δωματίου”.

    Ελαφρότητα ή Βαρύτητα;
    Το άρωμα ενός… ιπτάμενου δωματίου, καταργεί τη βαρύτητα και όλα όσα μας συντρίβουν.
    Ελεύθεροι, αβαρείς, εγκαταλείπουμε τη γη και την γήινη ύπαρξή μας και όντας μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας με κινήσεις ελεύθερες, αφηνόμαστε να απογειωθούμε.
    Ελαφρότητα ή βαρύτητα; Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί…

    Η Λένα Σιώζου (Silena) ζει και εργάζεται στη Νέα Μάκρη, Αττικής. Διδάχτηκε ζωγραφική στο κολέγιο τεχνών του Λονδίνου και μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει δεκαεννέα ατομικές εκθέσεις και τρεις ομαδικές στην Ελλάδα. Οι πίνακές της είναι ένα ταξίδι στο χρώμα, στο φως, στον έρωτα και στη φαντασία. Η ζωγραφική είναι ελευθερία, δημιουργία, όνειρο. Αντλεί την έμπνευσή της από τη φύση, την ποίηση, τη μουσική και τον άνθρωπο. Η τέχνη είναι το μέσο για να υλοποιήσει το προσωπικό της ταξίδι.

    Εγκαίνια:
    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
    19.00

    Διάρκεια έκθεσης:
    16 Μαρτίου 2018 – 31 Μαρτίου 2018

    Ώρες λειτουργίας:
    Τρίτη – Παρασκευή 17.30 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 14.30

    Πού:
    Χώρος Τέχνης Μελάνυθρος
    Ζάππα 4, 11635 Καλλιμάρμαρο

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Λένα Σιώζου

    4. Ομαδική έκθεση “Cityscapes” στη Blank Wall Gallery 

    Η Blank Wall Gallery από την Παρασκευή 16 Μαρτίου θα φιλοξενεί την έκθεση “Cityscapes” στο χώρο της. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου. Σε αυτή την έκθεση εκτίθενται τα έργα πάνω από 100 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

    Φωτογραφίες αστικών τοπίων που κάθε μία έχει τη δική της ατμόσφαιρα. Πόλεις από όλο τον κόσμο μέσα στις οποίες ζουν άνθρωποι που βιώνουν την καθημερινότητά τους. Τα αστικά αυτά τοπία αποτελούν τη σκηνή που διαδραματίζονται καθημερινές ιστορίες, άλλοτε χαρούμενες και άλλοτε λυπημένες, χωρίς όμως αυτές να επηρεάζουν το περιβάλλον στο οποίο συμβαίνουν. Οι πόλεις παραμένουν αναλλοίωτες. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα μυστικά που κρύβουν μέσα τους τα κτίρια. Ίσως γι’αυτό να ασκούν τόση γοητεία στο θεατή.

    Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος.

    Δείτε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

    Εγκαίνια:
    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
    20.00

    Διάρκεια έκθεσης:
    16 Μαρτίου 2018 – 29 Μαρτίου 2018

    Ώρες λειτουργίας:
    Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16.30 – 21.30
    Σάββατο 11.30 – 14.00
    Κυριακή κλειστά

    Πού:
    Blank Wall Gallery
    Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έξι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Παρασκευή (16 Μαρτίου 2018)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξι διαλέξεις, συζητήσεις και εργαστήρια για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 5+1 εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που ξεκινούν αυτή την Πέμπτη (15 Μαρτίου 2018)



    ΣΧΟΛΙΑ