• City Stories

    Έξι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Παρασκευή (16 Μαρτίου 2018)


    Αυτή την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, μπορείτε να κάνετε πολλά διαφορετικά πράγματα και να περάσετε το απόγευμα ή το βράδυ σας αλλιώτικα και πιο καλλιτεχνικά! Δείτε παρακάτω έξι διαφορετικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο:

    1. Διπλή γιορτή BELL: Παρουσίαση του μυθιστορήματος “Ο Θεός του Πολέμου” του Ξενοφώντα Φύτρου & Εορτασμός 1 χρόνου λειτουργίας BELL Books!

    Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, στις 17:30, στο βιβλιοπωλείο BELL books (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 211.4080820), στην παρουσίαση του μυθιστορήματος “Ο Θεός του Πολέμου” του Ξενοφώντα Φύτρου, μιας νέας φωνής στο χώρο του αστυνομικού και του ψυχολογικού θρίλερ που θα σας ξαφνιάσει…

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Φίλιππος Φιλίππου και Δημήτρης Σίμος.

    Και μετά την παρουσίαση… δε θα φύγει κανείς! Γιατί, όλοι μαζί, θα γιορτάσουμε τον 1 χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας του βιβλιοπωλείου BELL books!

    Σας περιμένουμε να γνωριστούμε, να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και να μιλήσουμε για βιβλία.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για δέκα δωροεπιταγές αξίας 10€ (για την αγορά οποιουδήποτε βιβλίου επιθυμείτε να αποκτήσετε, από το Σάββατο 17 Μαρτίου και για έναν ολόκληρο μήνα), ενώ όλοι οι φίλοι που θα παρευρεθούν στη διπλή γιορτή μας θα επιβραβευθούν για τις αγορές τους με δωροεπιταγές αξίας 3€.

    Πότε:
    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
    17.30

    Πού:
    Βιβλιοπωλείο BELL books
    Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Διπλή γιορτή BELL

    2. Θεατρική παράσταση “(Πριγκίπισσες) Ένα παραμύθι για το Trafficking” στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης

    Με την πρεμιέρα του θεατρικού έργου με τη μορφή ενός εκπαιδευτικού δράματος, υπό τον τίτλο «(Πριγκίπισσες) Ένα παραμύθι για το Trafficking», ανοίγει έναν κύκλο δράσεων το ΚΜΟΠ (Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στις 18.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Η Βαρβάρα Νταλιάνη και ο Γεράσιμος Ιωάννου δημιουργούν ένα εκπαιδευτικό δράμα στο οποίο συμμετέχει το κοινό, με θέμα την εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση και τον κοινωνικό ρόλο της γυναίκας, κυρίως ως μέλος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

    Το έργο είναι ένα αλληγορικό δράμα που πραγματεύεται την ιστορία τεσσάρων γυναικών θυμάτων Trafficking. Καθώς οι ιστορίες τους μπερδεύονται με τον κόσμο του παραμυθιού, οι γυναίκες ονομάζονται από τα σημεία του ορίζοντα (Ανατολή, Βορράς, Δύση, Νότος). Όλες τους πρέπει να περάσουν μία δοκιμασία που μπορεί να τους κοστίσει τη ζωή. Ποια θα είναι η κατάληξη των κοριτσιών;

    Σκηνοθεσία: Νταλιάνη Βαρβάρα
    Θεατροπαιδαγωγικός Σχεδιασμός: Ιωάννου Γεράσιμος
    Κείμενο: Μαυρόγιαννης Αλέξανδρος
    Σκηνικά-κοστούμια: Κάπουλα Μιμίκα
    Επεξεργασία κειμένου και συλλογή ντοκουμέντων: Νταλιάνη Βαρβάρα, Κύνθια Βουκουβαλίδου, Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης
    Βοηθός σκηνοθέτη: Αντερέμι Αντεκούμπι
    Φωτογραφίες: Μπρίτνει Νουγκέντ
    Συντονίσμός: Ιωάννου Γεράσιμος
    Παίζουν: Βουκουβαλίδου Κύνθια, Νουόκε Γκρέις

    Τα κείμενα βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες.

    H παράσταση θα διαρκέσει από τις 16 Μαρτίου έως τις 23 Απριλίου 2018 (συνολικά, 8 παραστάσεις), αρχικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης και στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» στον Ν. Κόσμο.

    Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΚΜΟΠ – Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

    Πότε:
    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
    18.30

    Πού:
    Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης
    Καλογερά 18, Κυψέλη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    (Πριγκίπισσες) Ένα παραμύθι για το Trafficking

    3. Παρουσίαση του βιβλίου του Eusebi Ayensa Prat στην Ελληνοαμερικανική Ένωση 

    H Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία, o Ελληνο-Ισπανικός Μορφωτικός Σύνδεσμος και οι Εκδόσεις Ηρόδοτος σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Eusebi Ayensa Prat με τίτλο: Στις εσχατιές της θάλασσας: Ισπανοελληνικές Λαογραφικές Συγκριτικές Μελέτες. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στις 19:30 στο Roof Top της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (8ος όροφος, Μασσαλίας 22, Αθήνα).

    Ο διακεκριμένος Ελληνιστής και μεταφραστής Eusebi Ayensa Prat συγκεντρώνει στο νέο του βιβλίο εργασίες που στοχεύουν στη συγκριτική μελέτη της ελληνικής και κυπριακής, από τη μια πλευρά, και της ισπανικής και καταλανικής λαογραφίας, από την άλλη.

    Για το βιβλίο μιλούν οι: Μανόλης Βαρβούνης (Καθηγητής Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και επιμελητής του βιβλίου), Αθανάσιος Μαρκόπουλος (Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Eusebi Ayensa Prat (Συγγραφέας του βιβλίου και Πρόεδρος του Ελληνο-Ισπανικού Μορφωτικού Συνδέσμου)

    Χαιρετισμό απευθύνει ο Ομότιμος Καθηγητής των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, Μιχάλης Μερακλής.

    Πότε:
    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
    19.30

    Πού:
    Ελληνοαμερικανική Ένωση
    Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Στις Εσχατιές της Θάλασσας: Ισπανοελληνικές Λαογραφικές Συγκριτικές Μελέτες
    Στις Εσχατιές της Θάλασσας: Ισπανοελληνικές Λαογραφικές Συγκριτικές Μελέτες

    4. Προβολή της ταινίας “Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές” στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία»

    Σκηνοθεσία: Εμίρ Κουστουρίτσα – Γιουγκοσλαβική ταινία (1985) με τους Μορένο ντε Μπαρτόλι, Μίκι Μανόλοβιτς, Μιριάνα Καράνοβιτς

    Στη Γιουγκοσλαβία του 1952, ένας οικογενειάρχης εξορίζεται στην επαρχία για τις υποτιθέμενες σταλινικές πεποιθήσεις του, ενώ η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι «λείπει σε ταξίδι για δουλειές».

    Πότε:
    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
    20.00

    Πού:
    Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία»
    Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, Βύρωνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    "Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές"

    7. Προβολή της ταινίας “Αγρύπνια” στο Σινέ Σοφία

    Κοινωνική 2005 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′. Ελληνική ταινία.
    Σκηνοθεσία Νίκος Γραμματικός
    Με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Αγγελική Δημητρακοπούλου, Δήμητρα Χατούπη, κ.α.

    Δυο αδέλφια που έχουν να μιλήσουν δέκα χρόνια ξανασυναντιούνται ένα βράδυ κάτω από δραματικές συνθήκες. Ο Ανδρέας, διεφθαρμένος αστυνομικός, τρομοκρατημένος για κάτι που έχει κάνει, βρίσκει τον ιερέα αδελφό του Νίκο και ξεκινούν μαζί μια οδυνηρή ψυχολογικά ολονύχτια δοκιμασία επανασύνδεσης.

    Πότε:
    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
    21.30

    Πού:
    Σινέ Σοφία
    Ευσταθιάδου 2, Πλ. Άγ.Τριάδος, Αργυρούπολη

    Πληροφορίες

    αγρύπνια ταινία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 2+1 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξι διαλέξεις, συζητήσεις και εργαστήρια για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή του κοινού



    ΣΧΟΛΙΑ