• City Stories

    Τέσσερις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τετάρτη (23 Μαΐου 2018)


    Όλες τις μέρες της βδομάδας μπορούμε να κάνουμε τις βόλτες μας και να παρευρεθούμε σε εκδηλώσεις. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις προτάσεις για αυτή την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018, που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

    1. Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο ΚΠΙΣΝ

    Μέσω των μαθημάτων πρώτων βοηθειών προσφέρεται ενημέρωση για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας και ενοχλητικών συμπτωμάτων που μπορεί να απειλήσουν την ανθρώπινη ζωή. Περιλαμβάνεται μη πιστοποιημένη εκπαίδευση στην αντιμετώπιση θυμάτων ανακοπής, στην αναγνώριση και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, καθώς και στην αντιμετώπιση θυμάτων πνιγμού και πνιγμονής. Ακολουθεί πρακτική εξάσκηση σε ειδικά προπλάσματα.

    Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος.

    Μέχρι 20 συμμετοχές.

    Πότε:
    Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
    17.30 – 19.00
    19.00 – 20.30

    Πού:
    ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΕΒΕ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.
    Η λίστα προτεραιότητας δημιουργείται 30’ πριν την έναρξη του εργαστηρίου.
    Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα.

    2. Εγκαίνια της Υπαίθριας Δημοτικής Γλυπτοθήκης Ψυχικού

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την “Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού” στην Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου με αφορμή την πρόσφατη εγκατάσταση του γλυπτού “Ζάλογγο” και τον φωτισμό των γλυπτών σε αυτή.

    Η “Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού” περιλαμβάνει από τον Οκτώβριο του 2010 έξι γλυπτά του Γιώργου Ζογγολοπούλου. Ο “Ποσειδώνας”, το “Γλυπτό της ΔΕΘ”, οι “Ολυμπιακοί κύκλοι”, η “Στήλη”, η “Ειράνα” και ο “Αλέξανδρος” είναι αντιπροσωπευτικά γλυπτά του Ζογγολόπουλου από διαφορετικές περιόδους δημιουργίας που βρίσκονται εγκατεστημένα σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Τον Ιανουάριο του 2018 προστέθηκε το έβδομο γλυπτό με τίτλο “Ζάλογγο”, του οποίου τα τρία όμοια έργα που παρήγαγε ο γλύπτης βρίσκονται στο Μέγαρο της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Εθνική Γλυπτοθήκη και στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη.

    Τρία επιπλέον έργα του Ζογγολόπουλου υπάρχουν διάσπαρτα στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. Οι εμβληματικές “Ομπρέλες” υποδέχονται τους κατοίκους στον Φάρο Ψυχικού, λίγα μέτρα πιο μακριά στην οδό Ολυμπιονικών βρίσκεται η “Ελιά” στην ALPHA BANK της Λ. Κηφισίας, ενώ το υδροκινητικό γλυπτό “Τρεις κύκλοι” είναι τοποθετημένο στον αύλειο χώρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους επί της οδού Δάφνης.

    Χαιρετισμοί:
    Παντελής Ξυριδάκης, Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού
    Νίκος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου
    Ντένης Ζαχαρόπουλος, Ιστορικός της Τέχνης, Επιμελητής και Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της Πινακοθήκης, Μουσείων και Συλλογών του Δήμου Αθηναίων

    Ξενάγηση στα γλυπτά της πλατείας:
    Άγγελος Μωρέτης, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου

    Πότε:
    Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
    Ώρα προσέλευσης 18.30
    Ώρα έναρξης εκδήλωσης 19.00

    Πού:
    Πλατεία Γ. Ζογγολόπουλου
    Δίπλα στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου, Ψυχικό

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. Διάλεξη “Σελίδες από την ελληνική εκπαίδευση στην Ανατολή, 15 ος – πρώιμος 19ος αι. – Ερωτήματα και απαντήσεις” στο Σπίτι της Κύπρου

    Κύκλος διαλέξεων με θέμα Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους.

    Διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Όλγας Κατσιαρδή-Hering Σελίδες από την ελληνική εκπαίδευση στην Ανατολή, 15 ος -πρώιμος 19 ος αι. Ερωτήματα και απαντήσεις

    Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια (Ε.Μ.Ε.Ι.Κ.), στο πλαίσιο του δευτέρου κύκλου διαλέξεων με τον γενικό τίτλο Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στο Σπίτι της Κύπρου, διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Όλγας Κατσιαρδή-Hering με θέμα Σελίδες από την ελληνική εκπαίδευση στην Ανατολή, 15 ος -πρώιμος 19 ος αι. Ερωτήματα και απαντήσεις.

    Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Ανδρέας Κούκος, νομικός, ιστορικός ερευνητής, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Μ.Ε.Ι.Κ.

    Πότε:
    Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
    19.00

    Πού:
    Σπίτι της Κύπρου
    Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. Παρουσίαση βιβλίου του Costantino Salis “Συγγνώμη που αργά σ’αγάπησα” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Την Τετάρτη 23 Μαΐου, ώρα 19:30 στον «Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis, βραβευμένος από την Ιταλική Βουλή και δημιουργός του “Φιλοσοφικού Show” θα παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα «Συγγνώμη που αργά σ’ αγάπησα» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό γεγονός, με λογοτεχνία, τραγούδι και μουσική. Την εκδήλωση θα καλύψει η ιταλική τηλεόραση RAI 3 και ΙΤΑLIA 1.

    Την εκδήλωση παρουσιάζει: η Κλέλια Χαρίση, δημοσιογράφος – ποιήτρια και διευθύντρια Λόγου και Τέχνης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

    Θα μιλήσουν για το βιβλίο:
    Βαΐτσης Αποστολάτος – π . Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
    Άντζελα Γκερέκου – π . Υφυπουργός Πολιτισμού
    Γιώργος Λιάνης – δημοσιογράφος
    Costantino Salis – συγγραφέας του βιβλίου

    Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
    Κωνσταντίνος Καριώτης – βαρύτονος / πιάνο
    Λένα Αλκαίου – τραγουδίστρια
    Μπέσσυ Μάλφα – ηθοποιός

    Παίζουν οι μουσικοί:
    Φρίξος – Διονύσιος Μόρτζος – πιάνο
    Ανδρέας Βουδούρης – πιάνο
    Δημήτρης Μπρέντας – καβάλ (πνευστό παραδοσιακό)

    Πότε:
    Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
    19.30

    Πού:
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”
    Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα δοθεί προτεραιότητα στους κατόχους προσκλήσεων και μη -που θα κάνουν κράτηση στο τηλεφωνικό κέντρο του εκδοτικού οίκου ΑΓΓΕΛΑΚΗ. Τηλ. 210 3826220. Μετά την έναρξη της εκδήλωσης δε θα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το «Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας» έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ