• City Stories

    Συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    • NewsRoom
    ΚΠΙΣΝ Σταύρος Νιάρχος


    Ένα μοναδικό jazz αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα μουσικό και συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 7 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το μουσικό σχήμα Yako Trio.

    Τρεις μουσικοί, με σπουδές στην jazz και μουσικές περιπλανήσεις στο εξωτερικό, επέστρεψαν στην πόλη τους, τη Θεσσαλονίκη, για να ξεκινήσουν έναν γόνιμο διάλογο με τους ιδιαίτερους ήχους και την ιστορία της. Μια ιστορία πολυπολιτισμική, όπως και οι Yako Trio, που αλληλεπιδρούν με διαφορετικές μουσικές και κουλτούρες, καταλύοντας τα όρια ανάμεσα στα μουσικά είδη.

    Με έμπνευση το έργο του Γιάννη Κωνσταντινίδη και τις διασκευές του σε οικείες μελωδίες και ρυθμούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, οι τρεις μουσικοί προσεγγίζουν ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια με έναν νέο, δυναμικό και δημιουργικό τρόπο.

    Συνδυάζουν παραδοσιακά ιδιώματα και κλασικές αρμονίες με στοιχεία της σύγχρονης jazz και αυτοσχεδιασμούς. Διασκευάζουν το έργο του Κωνσταντινίδη και το επανασυστήνουν στο κοινό μέσα από δικούς τους ήχους και βιώματα, παρουσιάζοντας επίσης πρωτότυπες συνθέσεις στο γενικό πλαίσιο του jazz ήχου.

    Συντελεστές:

    Λέανδρος Πασιάς, πιάνο
    Γιώργος Κλουντζός – Χρυσίδης, τύμπανα
    Βαγγέλης Βραχνός, κοντραμπάσο

    Yako Trio

    Πληροφορίες:

    Ημερομηνία: Κυριακή 7 Απριλίου 2019

    Ώρα έναρξης: 21:00

    Τιμές εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου και ακορντεόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι καλύτερες στιγμές από το φετινό Madwalk

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένας μοναδικός θησαυρός στο Μουσείο Μπενάκη



    ΣΧΟΛΙΑ