• City Stories

    Σαββατοκύριακο στην πόλη: Οι πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις του διημέρου

    • NewsRoom
    Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη

    Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη


    Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο πλησιάζει και ψάχνουμε τρόπους να διασκεδάσουμε και να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας, χωρίς όμως να ξοδέψουμε και πολλά.

    Ο παρακάτω οδηγός σας προτείνει ενδιαφέρουσες λύσεις για διασκέδαση το διήμερο που ακολουθεί και το καλύτερο; Είναι όλες δωρεάν!

    Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, σε μία συναυλία υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή και Μουσικού Διευθυντή της, Διονύση Γραμμένου. Στο κοινό θα παρουσιαστούν έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν και Καρλ Φίλιπ Εμάνουελ Μπαχ, καθώς και του Λέος Γιάνατσεκ, με προσκεκλημένους δύο διακεκριμένους σολίστ, την Αλεξάνδρα Σουμ (βιολί) και τον Όθωνα Γκόγκα (φλάουτο).

    Κυριακή 12/1, 19:00
    Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32
    Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

    Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου

    Με αφορμή τις αναφορές στην αστική Αθήνα στο βιβλίο διηγημάτων «Η Τρισέγγονη της Αραπίνας» (Εκδόσεις Εστία, 2017), ο συγγραφέας Γιώργος Κυριακόπουλος θα μας πάρει μαζί του σε μια βόλτα από τα Χαυτεία μέχρι τον Ευαγγελισμό, προσπαθώντας να μας κάνει να δούμε την ζωή και τις συνήθειες του «καλού κόσμου» της πόλης από την τελευταία δεκαετία πριν τον Πόλεμο, μέχρι τη μετανάστευσή του εκτός των τειχών. Το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, βλέπουμε την «Πόλη πίσω από την πόλη: Μια βόλτα στην αστική Αθήνα 1930-1970». Το ραντεβού των συμμετεχόντων δίνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη στοά της Δραγατσανίου 6. Η βόλτα θα διαρκέσει συνολικά 2,5 ώρες.

    Σάββατο 11/1, 12:00
    Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

    Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου

    Civil Disobedience: residente o visitant

    Μία ομαδική έκθεση, η Civil Disobedience ή αλλιώς «Πολιτική ανυπακοή», που μετατράπηκε με τα χρόνια σε φεστιβάλ, καταλαμβάνει τον πρώτο όροφο του Ρομάντσο, με μία έκθεση που δεν περιορίζεται μόνο σε στατικά αντικείμενα, αλλά περιλαμβάνει ποίηση, χορευτική performance, video art και προβολές, έχοντας ως στόχο την απελευθερωμένη queer έκφραση.

    Παρασκευή 10/1, 14:00 – 16:00, Σάββατο 11/1, 14:00 – 20:00, Κυριακή 12/1, 19:00 & 20:00
    Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Μεταξουργείο

    Civil Disobedience: residente o visitant

    «Endymion Κεφάλαιο 1: Μερική Έκλειψη Σελήνης»

    Το «Endymion Κεφάλαιο 1: Μερική Έκλειψη Σελήνης» είναι το νέο έργο της Βαλίνιας Σβορώνου και αποτελεί την πρώτη αφηγηματική ενότητα της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας, σχεδιασμένης από την καλλιτέχνιδα. Μία εφαρμογή αστρονομίας-stargazing, πλατφόρμα για την αφήγηση μιας ιστορίας που αποκαλύπτεται παράλληλα με ουράνια γεγονότα του νέου έτους, ξεκινώντας με τη μερική σεληνιακή έκλειψη στις 10 Ιανουαρίου 2020. Η εφαρμογή ενημερώνεται από διάφορες έννοιες γύρω από την κατασκευή μύθων που περιβάλλουν το ζωδιακό κύκλο, τους αστερισμούς και τη χρησιμότητά τους ως μέσο πλοήγησης κατά τη διάρκεια των αιώνων.

    Παρασκευή 10/1 19:30-22:00 (εγκαίνια) / Σάββατο 11/1, Κυριακή 12/1, 10:00 – 18:00
    Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

    «Endymion Κεφάλαιο 1: Μερική Έκλειψη Σελήνης»

    Βιωματικό σεμινάριο για ανέργους

    Άνεργοι κάθε ηλικίας, αλλά και όλοι όσοι σκέφτονται να αλλάξουν δουλειά ή ακόμη και να μάθουν τεχνικές αυτοβελτίωσης, μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο διεξαγωγής του σεμιναρίου αναλυτικά είναι: Βιογραφικό, συνέντευξη και συμπεριφορά. Μετά το τέλος του τρίωρου σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίζουν πώς να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις, πώς να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη και πώς να συμπεριφερθούν κατά τη διάρκεια αυτής.

    Παρασκευή 10/1, 17:00 – 20:00
    Δηλώσεις συμμετοχής στο 2104838374 και ηλεκτρονικά εδώ.
    Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη, Μπιχάκη 15, Πνευματικό Κέντρο Ρέντη

    Βιωματικό σεμινάριο για ανέργους

    «Ιστορίες από μία παράλληλη πραγματικότητα»

    Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο ενάντια στον στιγματισμό, την αποξένωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, το Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ καλεί το κοινό να φορέσει ακουστικά και να ακούσει τις αφηγήσεις ανθρώπων που αποφάσισαν να δουν τη ζωή πέρα από τα ναρκωτικά. Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών συμμετέχουν σε ηχογραφημένες μαρτυρίες και ντοκουμέντα, για τη ζωή μετά τη χρήση ουσιών, για την πολιτική, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, το προσφυγικό ζήτημα, τη χιπ χοπ μουσική και τα όνειρα για το μέλλον.

    Καθημερινά, 19:00 – 23:30
    Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι

    «Ιστορίες από μία παράλληλη πραγματικότητα»



    ΣΧΟΛΙΑ