• City Stories

    Σαββατοκύριακο στην πόλη: 12 ενδιαφέρουσες προτάσεις για διασκέδαση εντελώς δωρεάν

    «Her Mind’s I»


    Έρχεται ένα ζεστό, καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο και η πόλη είναι πλούσια σε ενδιαφέρουσες προτάσεις, για να διασκεδάσουμε εντελώς δωρεάν. Αυτό το διήμερο, η μουσική έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο υπάρχουν ποικίλες προτάσεις. Ανάμεσά τους και εκδηλώσεις που αναμέναμε πολύ!

    ΜΟΥΣΙΚΗ: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο στα «Λιπάσματα 2019: Φεστιβάλ στη θάλασσα»

    Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, Δημήτρη Μητροπάνο, θα απολαύσουμε σε μια βραδιά γεμάτη με τα τραγούδια που ερμήνευσε. Μια βραδιά που θα συγκλονίσει το κοινό αίσθημα και θα μας ταξιδέψει με συνθέσεις σημαντικών δημιουργών, που έχουν ταυτιστεί με την φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου.

    Τραγουδούν: Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Τριανταφυλλίδης
    Παρασκευή 28/6, 21:00
    Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, Γρ. Λαμπράκη, Δραπετσώνα

    μητροπανος
    Δημήτρης Μητροπάνος

    ΜΟΥΣΙΚΗ: Rita Wilson στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

    H Rita Wilson είναι ηθοποιός, συγγραφέας, αλλά και η παραγωγός πίσω από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, μεταξύ των οποίων οι «My Big Fat Greek Wedding» και «Mamma Mia». Ως ηθοποιός εμφανίστηκε τελευταία φορά στα τέλη του 2018, στην ταινία Gloria Bell του Sebastián Lelio, ο οποίος έχει πάρει Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας για το «A fantastic woman». Το μεγαλύτερο πάθος της, όμως, είναι το τραγούδι και σε αυτό αφοσιώνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία έξι χρόνια, όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως στιχουργός. Τα τραγούδια της Wilson έχουν έντονο λυρισμό και σαφείς επιρροές από την αμερικάνικη φολκ-ποπ. Έρχεται στο Summer Nostos Festival, για να δημιουργήσει μια αυθεντική μουσική ατμόσφαιρα που μπορεί κανείς να συναντήσει στον Νότο των ΗΠΑ.|

    Σάββατο 29/6, 19:30
    Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    * Οι προκρατήσεις για την εκδήλωση έχουν ολοκληρωθεί. Την ημέρα της εκδήλωσης, στις 18:30, θα λειτουργήσει σειρά αναμονής στον χώρο του Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

    ριτα γουιλσον
    Rita Wilson

    ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: E_φυγα Μικρασία

    Οι απόγονοι των Μικρασιατών προσφύγων της Άνω Ελευσίνας πρωταγωνιστούν σε μια site-specific περιπατητική παράσταση, στην ιδιόμορφη γειτονιά του Συνοικισμού. Τα μικρά προσφυγόσπιτα και τα αδιέξοδα σοκάκια μαρτυρούν σιωπηλά τις αναμνήσεις του μεγάλου ξεριζωμού. Ψηφίδες διηγήσεων συνθέτουν το μωσαϊκό της παράστασης, που κινείται μεταξύ μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης. Η παράδοση, η ζωντανή μνήμη και η σχέση με το παρελθόν αποτελούν την αφετηρία για τη διαδρομή τόσο των συμμετεχόντων και του κοινού. Το υλικό της παράστασης έχει συλλεχθεί μετά από πολύμηνες συναντήσεις,επιτόπιες συνεντεύξεις, αλλά και χαλαρές κατ’ ιδίαν κουβέντες με τους κατοίκους στο χώρο του Μουσείου Μικρασιατών, ένα τοπόσημο βαρύνουσας ιστορικής και συναισθηματικής σημασίας για την Άνω Ελευσίνα.

    Παρασκευή 28/6, 20:15
    3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, Δαρδανελλίων 85, Ελευσίνα

    Περιπατητική παράσταση «E_φυγα Μικρασία»

    ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: «Δουνκέρκη»

    Πολεμική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 106’
    Aγλλο-ολλανδο-γαλλο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, με τους: Φιόν Γουάιτχεντ, Μπάρι Κέογκαν, Μαρκ Ρέιλανς, Τομ Χάρντι, Σίλιαν Μέρφι.

    Εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις του εχθρού. Παγιδευμένοι στην παραλία, με την πλάτη στη θάλασσα, έρχονται αντιμέτωποι με μια ανέφικτη κατάσταση, καθώς ο εχθρός πλησιάζει. Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου παρουσιάζει το Open Air Film Festival Stroggylo 2019. Για δύο ολόκληρους μήνες, στο αίθριο του Στρογγυλού, επιλεγμένα φιλμ του εγχώριου και του παγκόσμιου κινηματογράφου θα μας κρατήσουν παρέα τα βράδια και αυτού του καλοκαιριού.

    Κυριακή 30/6, 21:00
    1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Αγ. Δημήτριος

    δουνκερκη
    Η ταινία «Δουνκέρκη»

    ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Ο λαχειοπώλης του ουρανού»

    25 χρόνια από την αρχή του ταξιδιού του λαχειοπώλη. 25 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζηδάκι. Μια φρέσκια και καλοκαιρινή έκδοση της φετινής επιτυχίας του θιάσου Αναντάν Μπαμπαντάν.
    Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Λιπάσματα 2019: Φεστιβάλ στη θάλασσα».
    Κυριακή 30/6, 21:00
    Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, Γρ. Λαμπράκη, Δραπετσώνα

    χατζηδακις
    Μάνος Χατζηδάκις

    ΜΟΥΣΙΚΗ: Παυλίνα Βουλγαράκη στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

    Ένα από τα πιο φρέσκα ταλέντα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, η Παυλίνα Βουλγαράκη, ανεβαίνει στη σκηνή για να συναντήσει παλιούς και νέους φίλους και να μοιραστούν αγαπημένα τραγούδια.
    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Music Now: μέρες μουσικής στην πόλη του Ζωγράφου».
    Σάββατο 29/6, 21:00
    * Συλλέγονται τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του έργου των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ζωγράφου.

    βουλγαρακη
    Παυλίνα Βουλγαράκη

    ΜΟΥΣΙΚΗ: Yale Alumni Chorus με τη σύμπραξη της Ορχήστρας Academica Αθηνών και το El Sistema Greece

    Eκατοντάδες χορωδοί και μουσικοί θα κατακλύσουν τη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος στην πλέον πολυπληθή παραγωγή του Summer Nostos Festival για το 2019. Το κοινό θα βιώσει μια μουσική εμπειρία ανεπανάληπτης ενέργειας και έντασης. Το πρόγραμμα εστιάζει σε έργα Brahms και Θεοφανίδη με πρωταγωνιστές 125 χορωδούς από το πανεπιστήμιο Yale, μουσικούς του El Sistema Greece και τη συμφωνική ορχήστρα Academica.

    Σάββατο 29/6, 20:00
    * Οι προκρατήσεις για την εκδήλωση έχουν ολοκληρωθεί. Την ημέρα της εκδήλωσης, στις 18:15, θα λειτουργήσει σειρά αναμονής στον χώρο του Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

    Yale Alumni Chorus
    Yale Alumni Chorus

    ΜΟΥΣΙΚΗ: Choir! Choir! Choir! στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

    Το Choir! Choir! Choir! είναι μια ιδιαίτερη ομάδα από το Τορόντο με καλλιτεχνικούς διευθυντές τους Nobu Adilman και Daveed Goldman. To δίδυμο υιοθετεί μία μη-παραδοσιακή προσέγγιση, όπου δεν υπάρχουν πρόβες, το κοινό έχει τον ρόλο της χορωδίας και μαθαίνει πώς να τραγουδήσει το αγαπημένο του τραγούδι.

    Σάββατο 29/6, Κυριακή 30/6, 23:00
    Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Choir! Choir! Choir!

    ΧΟΡΟΣ: «Her Mind’s I» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

    O πασίγνωστος μύθος της Πανδώρας, της πρώτης θνητής γυναίκας, ενεργοποιείται ξανά και αποκτά νέα διάσταση μέσα από μια σκηνική αφήγηση, που θα οδηγήσει το κοινό πέρα από την ιστορία όπως ήταν γνωστή ως σήμερα. Το Her Mind’s I είναι ένα έργο πολυεπίπεδο με μουσική, χορογραφία, φωνητικά, εικόνες. Εκκινεί από τον μύθο όπως περιγράφεται στο «Έργα και Ημέραι» του Ησιόδου, αλλά στην ουσία επιχειρεί να διεισδύσει βαθιά στο μυαλό της Πανδώρας.

    Χορεύτριες: Μπρουζιώτη Αναστασία & Κοκολάκη Ματίνα
    Παρασκευή 28/6, 19:30
    Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ΚΠΙΣΝ
    * Οι προκρατήσεις για την εκδήλωση έχουν ολοκληρωθεί. Την ημέρα της εκδήλωσης, στις 18:30, θα λειτουργήσει σειρά αναμονής στον χώρο του Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

    «Her Mind’s I»

    ΘΕΑΤΡΟ: «Ρωμέικο πανόραμα. Η Ελλάδα των θαυμάτων, των υπάτων και των πάτων»

    Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας συμπληρώνει φέτος 13 δημιουργικά χρόνια θεατρικής διαδρομής. Στη φετινή θεατρική παράσταση «Ρωμέικο πανόραμα. Η Ελλάδα των θαυμάτων, των υπάτων και των πάτων», ασχολήθηκαν με την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας. Ένα θεατρικό οδοιπορικό που διατρέχει ανάγλυφα και γλαφυρά, την ιστορία του νεοελληνικού κράτους, με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα-σταθμούς που σημάδεψαν το νεοελληνικό έθνος.

    Παρασκευή 28/6, Σάββατο 29/6, Κυριακή 30/6, 21:15
    Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (Παραλία Ελευσίνας)

    «Ρωμέικο πανόραμα. Η Ελλάδα των θαυμάτων, των υπάτων και των πάτων»

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ: O Yo-Yo Ma στο Pop Up event στην πλατεία Κυψέλης

    Οι συναυλίες του Bach Project συνδυάζονται πάντα με μία Ημέρα Δράσεων με τον Yo-Yo Ma, όπου, μέσω συζητήσεων, καλλιτεχνικών συναντήσεων και άλλων δρώμενων κοινωνικού χαρακτήρα, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τον μοναδικό τρόπο, με τον οποίο η τέχνη, όχι μόνο ενώνει τους ανθρώπους, αλλά αναδεικνύει και τις ιδιαίτερες αρετές τους. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 29 Ιουνίου ο Yo-Yo Ma θα συμμετάσχει και στο Pop Up Event που θα γίνει στην πλατεία της Κυψέλης (Κανάρη), μαζί με καλλιτέχνες από τη γειτονιά.

    Σάββατο 29/6, 20:00
    Πλατεία Κυψέλης

    Yo-Yo Ma στο Pop Up event

    ΜΟΥΣΙΚΗ: «Τραγούδια αλλοτινά του σήμερα»

    Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση από δασκάλους και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, με «κλασσικά» έργα και τραγούδια από το παγκόσμιο ρεπερτόριο σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Τραγούδια αλλοτινά του σήμερα».

    Συμμετέχουν: η ορχήστρα και οι χορωδίες του Ωδείου, κιθαριστικά σύνολα, ορχήστρα μπουζουκιών, οι νέοι σολίστ των τμημάτων τραγουδιού και βιολιού και η καθηγήτρια τραγουδιού Νάνσυ Παπακωνσταντίνου, με συνοδεία κλαρινέτου (Θ. Κατερινάκης), πιάνου (Ά. Βελεγράκης) και ντραμς (Δ. Βαρζαμπετιάν).
    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Music Now: μέρες μουσικής στην πόλη του Ζωγράφου».

    Παρασκευή 28/6, 21:00
    Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, Αγίου Γεωργίου 17
    * Συλλέγονται τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του έργου των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ζωγράφου.



    ΣΧΟΛΙΑ