• City Stories

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο κόσμος χωρίς τους Beatles και διάσημοι αστυνομικοί ντετέκτιβ στις οθόνες μας

    σινεμά


    Η πολυαναμενόμενη υπόθεση της λησμονιάς των αγαπημένων Beatles έρχεται επιτέλους, μετά από μεγάλη αναμονή του κοινού. Την ταινία συντροφεύουν και άλλες, μεταξύ των οποίων η χιουμοριστική παρωδία μυθιστορημάτων αστυνομικού μυστηρίου, που σατιρίζει θρυλικές φιγούρες του αστυνομικού διηγήματος, αλλά και η συνάντηση, κινηματογραφικά, των χωρισμένων, στη ζωή, Αλέν Ντελόν και Ρόμι Σνάιντερ.

    «Υesterday»

    Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ
    Παίζουν: Χιμές Πατέλ, Λίλι Τζέιμς, Εντ Σίραν, Κέιτ ΜακΚίνον

    O Τζακ Μάλικ, νεαρός άσημος τραγουδοποιός, που βλέπει τα όνειρά του να βαλτώνουν στην μικρή βρετανική πόλη του Σάφολκ, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της παιδικής του φίλης, Έλι, ανακαλύπτει μετά από ένα ατύχημα και ένα μυστηριώδες γενικό μπλακ άουτ, ότι οι θρυλικοί Beatles δεν υπήρξαν ποτέ για τον σύγχρονο κόσμο! Αποφασισμένος να μην αφήσει την σπουδαία μουσική κληρονομιά τους να χαθεί, αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια τους σε διάφορα τοπικά live, έως ότου τραβάει την προσοχή του Άγγλου σταρ Εντ Σίραν και γίνεται πρώτη φίρμα.

    Μια πρωτότυπη ιδέα του επαναπροσδιορισμού της μουσικής κουλτούρας, με τη βαρύνουσα απουσία της συμβολής των «Σκαθαριών».

    «Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο» («Murder by Death»)

    Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Μουρ
    Παίζουν: Πίτερ Σέλερς, Μάγκι Σμιθ, Αϊλίν Μπρέναν, Αλεκ Γκίνες

    Πέντε διάσημοι ιδιωτικοί ντετέκτιβ προσκαλούνται στον ερημικό πύργο ενός εκκεντρικού Bρετανού εκατομμυριούχου, για να διαλευκάνουν το μυστήριο ενός φόνου, που υποτίθεται ότι θα συμβεί τα μεσάνυχτα. Μια χιουμοριστική παρωδία μυθιστορημάτων αστυνομικού μυστηρίου, όπου διακωμωδούνται οι λογοτεχνικοί ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, Σαμ Σπέιντ, Mις Mαρπλ, Tσάρλι Tσαν και Nικ Tσαρλς. Το επιτελείο των ηθοποιών βάζει τη δική του, σημαντική πινελιά στην επιτυχία της ταινίας.

    «Η Πισίνα» («La Piscine»)

    Σκηνοθεσία: Ζακ Ντερέ
    Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ, Μορίς Ρονέ, Τζέιν Μπίρκιν

    Η Μαριάν και ο Ζαν–Πολ απολαμβάνουν το ερωτικό τους πάθος στην πισίνα της βίλας στο Σεν Τροπέ, όπου περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μόνο που η άφιξη του Χάρι και της έφηβης κόρης του ρίχνει λάδι στη φωτιά, καθώς κρυμμένα συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια και η ζήλια θολώνει τα νερά της πισίνας. Ακραία πάθη σε ένα ερωτικό θρίλερ με την υπογραφή, στο σενάριο, του Ζαν Κλοντ Καριέρ. Τέσσερις σταρ της εποχής βγάζουν ακαταμάχητο ερωτισμό στη μεγάλη οθόνη, ενώ οι Αλέν Ντελόν και Ρόμι Σνάιντερ ξαναπαίζουν, μαζί έχοντας χωρίσει στη ζωή.

    «Οι αόρατες» («Invisibles»)

    Σκηνοθεσία: Λουί-Ζουλιέν Πετί
    Παίζουν: Οντρέ Λαμί, Κορίν Μασιέρο, Νοεμί Λόβσκι, Ντέμπορα Λουκουμόεβα

    Με απόφαση του δήμου, το κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών Envol, που με προσήλωση διευθύνει η Μανού, πρόκειται να κλείσει, εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού επιτυχίας του στην επανένταξη των άστεγων στην κανονικότητα. Στρατευμένη στους στόχους της υπέρ των γυναικών, η Όντρεϊ, κοινωνική λειτουργός χωρίς ιδιαίτερη προσωπική ζωή, αποφασίζει να παραβεί τους κανόνες του κρατικού συστήματος και μαζί με την Μανού, την έφηβη Ανζελίκ και την εθελόντρια Ελέν, που έχει συζυγικές σκοτούρες, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο για την ψυχολογική υποστήριξη και επαγγελματική εκπαίδευση των άστεγων. Κράμα δράματος κοινωνικού ρεαλισμού και ελπιδοφόρας κομεντί.

    Ο καταγγελτικός τόνος της ταινίας «κουμπώνει» άρτια στον κοινωνικό αναβρασμό, που χαρακτηρίζει την Γαλλία και αυτό είναι το στοιχείο που έκανε την ταινία να θεωρηθεί επιτυχημένη.

    «Το ένστικτο της ζωής» («Animal»)

    Σκηνοθεσία: Αρμάντο Μπο
    Παίζουν: Γκιγιέρμο Φραντσέλα, Κάρλα Πίτερσον, Γκλόρια Καρά, Μαρτσέλο Σουμπιότο

    Ο Αντόνιο, επικεφαλής σε εργοστάσιο συσκευασίας κρεάτων, με άνετη ζωή και μια αγαπημένη οικογένεια, ανακαλύπτει ότι θα πεθάνει, αν δεν κάνει άμεσα μεταμόσχευση νεφρού. Ρισκάροντας να χάσει τα πάντα, θα συμφωνήσει να δώσει την οικογενειακή μονοκατοικία σε φτωχό ζευγάρι, προκειμένου να πάρει ένα υγιές νεφρό. Βραβευμένος με Όσκαρ συνσεναριογράφος των «Birdman…» (2014) και «Biutiful» (2010) του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, ο Αργεντινός Αρμάντο Μπο υπογράφει τη δεύτερη ταινία του, μια μαύρη κωμωδία, αλληγορικών συσχετισμών.

    Στις αίθουσες προβάλλονται ακόμη:

    -Σε πρώτη προβολή, η ιταλική κωμωδία «Κόλπο Γκρόσο» (2018, «Ricchi di Fantasia») του Φραντζέσκο Μιτσίκε, με τον Σέρτζο Καστελίτο και

    -Το θρίλερ τρόμου «Annabelle Comes Home» του Γκάρι Ντάουμπερμαν.

    Επίσης, για πρώτη φορά σε εμπορική διανομή και η αποκατεστημένη αβάν γκαρντ ταινία του Ιάπωνα Τόσιο Ματσουμότο «Η πένθιμη παρέλαση των ρόδων» (1969, «Funeral Parade Of Roses»).



    ΣΧΟΛΙΑ