City Stories

Σαββατοκύριακο στην πόλη: 10 ξεχωριστές προτάσεις δωρεάν διασκέδασης

  • NewsRoom


Ένα άκρως εορταστικό Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και μας καλεί να συμμετέχουμε σε ένα πλήθος χριστουγεννιάτικων και μη εκδηλώσεων που φιλοξενούνται στην πρωτεύουσα.

Όλες ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες. Το κυριότερο; Είναι όλες δωρεάν! Δείτε παρακάτω όλες τις ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που «παίζουν» αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη.

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου του νέου έτους, δεκάδες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις θα «πλημμυρίσουν» την πόλη της Αθήνας, καλώντας τους Αθηναίους, αλλά και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Χριστούγεννα στην Αθήνα

«Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την τρίτη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα. Με σημείο αναφοράς την έκδοση του ΠΙΟΠ Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών, του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα και τη βοήθεια της ιστορικού Λίλας Πατσιάδου, η περιήγηση διερευνά και όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών.

Σαββατο, 7/12, 10:00
*Σημείο συνάντησης το κεντρικό κτήριο του Ιδρύματος (Γέροντα 6, Πλάκα)
**Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3256924)

Locomondo στο Κύτταρο

Με αφορμή την πρώτη προβολή του νέου βίντεο κλιπ των Locomondo, που σκηνοθέτησε η animator Έφη Παππά με την τεχνική του stop motion για το καινούριο τους τραγούδι Star, η αγαπημένη ρέγκε μπάντα μας προσκαλεί στο Κύτταρο, για να δούμε μαζί τους το βίντεο κλιπ, να ακούσουμε το καινούριο άλμπουμ και να χορέψουμε υπό τους ήχους του DJ set του Γιάννη Βαρνάβα.

Κυριακή 8/12, 20.00
Κύτταρο, Ηπείρου 48, Αθήνα

Locomondo

Zografou City Run

Η περιοχή του Ζωγράφου επιστρέφει δυναμικά στο δρομικό κίνημα, με τον αγώνα Zografou City Run που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου, με αφετηρία τη Βίλα Ζωγράφου και με διαδρομές 5 χλμ., 2,5 χλμ. και μαθητικό αγώνα 1 χλμ. εντός των ορίων της πόλης.

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

Κυριακή 8/12, 10:00
Βίλα Ζωγράφου, Γεωρ. Ζωγράφου 15, Ζωγράφου

Zografou City Run

«Μία κωμωδία» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Το Θεατρικό Εργαστήρι παρουσιάζει τη διαχρονική πολιτική σάτιρα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Μία κωμωδία», σε διδασκαλία και σκηνοθεσία της θεατρολόγου, κ. Μάρας Γαργαλάκου. Παράλληλα, στο φουαγιέ του Θεάτρου, θα φιλοξενείται έκθεση από το Εργαστήρι Φωτογραφίας του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. Όλα τα εκθέματα προέρχονται από τη φωτογράφιση, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της συγκεκριμένης παράστασης.

Κυριακή 8/12, 20:00
Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Κουντουριώτου

«Μία κωμωδία» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Eyes Behind Bars: Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Ζήκου

Πορτρέτα των σκύλων που φροντίζει στο καταφύγιό της η οργάνωση Save a Greek Stray σε μαύρο φόντο θα κοσμήσουν για μία ημέρα τον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ. Στην δεύτερη ατομική του έκθεση, με τίτλο Eyes Behind Bars, ο φωτογράφος Νίκος Ζήκος δημιουργεί ένα ιδιαίτερο εικαστικό δρώμενο που στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από το θέμα των αδέσποτων.

Σάββατο 7/12, 09.00 – 18.00
Πύργος Βιβλίων, κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Eyes Behind Bars: Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Ζήκου

«Viva Τσέχωφ» στο Θέατρο Ξυλοτεχνία

Η Πειραματική Σκηνή του Δήμου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας» παρουσιάζει την παράσταση «Viva Τσέχωφ», σε σκηνοθεσία Αρχοντίας Μυλωνά.

Παρασκευή 6/12, Σαββατο, 7/12, 21:00
Θέατρο «Ξυλοτεχνία», Παρασκευοπούλου & Κωστή Παλαμά, Περιστέρι

«Viva Τσέχωφ» στο Θέατρο Ξυλοτεχνία

Παγκόσμια Ημέρα AIDS στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Τον Δεκέμβριο, οι Συναντήσεις στο Μουσείο θέτουν το HIV/AIDS στο επίκεντρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (01/12). Καταπολέμηση προκαταλήψεων και στερεοτύπων, ενημέρωση, πρόληψη, γνώση και νέα επιστημονικά δεδομένα είναι μερικές μόνο από τις θεματικές που θα συζητηθούν ανοιχτά από την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, τον Μάριο Κ. Λαζανά, παθολόγο-λοιμωξιολόγο, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS και τον Ραφαήλ Μπιλίδα, οροθετικό ακτιβιστή, fundraiser της Θετικής Φωνής και Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Athens Pride.

Παρασκευή 6/12, 20:00
Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα
*Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο goulandris.gr.
**Την ημέρα της εκδήλωσης θα διατίθενται δελτία εισόδου, με σειρά προτεραιότητας.

Μουσείο Γουλανδρή

«Ζώα και Κλιματική Αλλαγή»: 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών Αθήνας

Τονίζοντας την εξέλιξη της τεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας, ανακαλύπτουμε κρυμμένα μυστικά του διαστήματος και γνωρίζουμε τι σκέφτονται τα ζώα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον του πλανήτη και στους κινδύνους που αντιμετωπίζει μπροστά σε μια παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Όλα τα φιλμ έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών.

Παρασκευή 6/12, Σαββατο, 7/12, Κυριακή 8/12
* Οι προβολές ξεκινούν στις 18.00.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48

«Ζώα και Κλιματική Αλλαγή»: 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών Αθήνας

Η Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία παρουσιάζουν στην Αθήνα την Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη, την κινητή βιβλιοθήκη που στοχεύει στην καταπολέμηση των διακρίσεων και την ανάδειξη της κοινωνικής και πολιτισμικής πολυμορφίας. Πρόκειται για βιωματική δράση που ενθαρρύνει την επικοινωνία και τον διάλογο, φέρνει τους ανθρώπους σε επαφή, με σκοπό τη διερεύνηση και καταπολέμηση των προκαταλήψεων. Σε αυτή τη βιβλιοθήκη, τα παραδοσιακά χάρτινα βιβλία αντικαθίστανται από ζωντανά βιβλία: άτομα που μοιράζονται τις προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες τους με τους «αναγνώστες» τους.

Κυριακή 8/12, 12.00-17.00 (20λεπτα slots)
Βιβλιοθήκη, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο goulandris.gr.
Την ημέρα της εκδήλωσης η συμμετοχή θα πραγματοποιείται με σειρά προτεραιότητας.

Η Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή