• Rumours...

  Τα γλυπτά του Novello Finotti, η Alefkandra collection της Themiz Z, το φιλανθρωπικό γεύμα από τη ΧΑΡΑ και τα εγκαίνια της Astir Marina

  Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

  Βίκυ Παλαιολόγου


  

Τα γλυπτα του Novello Finotti στην Αθήνα

  Δύο μαρμάρινα γλυπτά στην είσοδο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη που τραβούσαν την προσοχή και δίπλα τους φωτογραφίζονταν όλοι οι καλεσμένοι, μας έβαζαν στο πνεύμα της έκθεσης γλυπτών του Ιταλού γλύπτη Novello Finotti.

  Ο Αλέξανδρος Ιόλας μου είχε πει ότι κάποτε θα κάνω μια πολύ μεγάλη έκθεση στην Αθήνα και σας ευχαριστώ που αυτό σήμερα έγινε πραγματικότητα», ήταν τα λόγια του Ιταλού γλύπτη Novello Finotti στα εγκαίνια της έκθεσης.

  Ο μικροκαμωμένος Ιταλός καλλιτέχνης ήλθε στην έκθεση, συνοδευόμενος από το ζεύγος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη και έγινε αντικείμενο ενθουσιασμού από τους παρευρισκομένους.

  Με μεγάλη λαμπρότητα και σε κλίμα έντονης συγκίνησης εγκαινιάστηκε η έκθεση του με θέμα «Ο αισθησιακός μυστικισμός της γλυπτικής».

  Εμφανώς συγκινημένος ο σπουδαίος καλλιτέχνης ανέφερε πως με ένα φιλί γεννιέται ο έρωτας.

  Ο Προέδρος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κος Βασίλης Θεοχαράκης τον ευχαρίστησε για την τιμή και ο Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κος Τάκης Μαυρωτάς ανέφερε μεταξύ άλλων:

  «Η γλυπτική του, με αινιγματικές ή μυστηριακές μορφές, άλλοτε με μεγάλη πειθώ και άλλοτε με αλληγορική σημασία, αντανακλά την ιστορία και την ηθική του στάση απέναντι στην τέχνη, τους σκοπούς και τα ιδανικά του».

  Βασιλης Θεοχαράκης, Μαρίνα Θεοχαράκη, Novello Finotti
  Βασιλης Θεοχαράκης, Μαρίνα Θεοχαράκη, Novello Finotti

  Την έκθεση που περιλαμβάνει εξήντα πέντε και πλέον γλυπτά της μακρόχρονης εξελικτικής του πορείας από λευκό μάρμαρο Καρράρας, ροζέ μάρμαρο Πορτογαλίας, μαύρο γρανίτη Βελγίου και ορείχαλκο θαύμασαν και σχολίασαν: ο βουλευτής, κος Γιώργος Νικητιάδης, ο κος & η κα Βαγγέλη Ρούσου, χορηγοί της εκδήλωσης, ο καθηγητής του Χάρβαρντ, κος Παναγιώτης Ροϊλός, ο κος Μάκης Μάτσας, η Γενική Διευθύντρια του Τελλογλείου Ιδρύματος, κα Αλεξάνδρα Βουτυρά, οι καλλιτέχνες Μιχάλης Αρφαράς, Στέφανος Δασκαλάκης, Βάνα Ξένου, Μαρία Φιλοπούλου, Μαρίτσα Τραυλού, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Κωστής Γεωργίου, Βίκυ Τσαλαματά, Σοφία Πορταλάκη, Φώτης, Cacao Rocks, Αριστοτέλης Σοφιανόπουλος, η κα Μαρίνα Θεοχαράκη, ο κος Γιώργος Παπαλέξης, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Πιπερίγκος, η Επιμελήτρια και Σύμβουλος του Δ. Σ. του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κα Μαρίνα Μήλιου Θεοχαράκη, η Επιμελήτρια του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κα Αντιγόνη Θεοχαράκη Παπαδοπούλου, ο κος Δημήτρης Παπαδόπουλος Θεοχαράκης, η κα Ελένη Δρακοπούλου, οι ποιητές Βαγγέλης Χρόνης και Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο κος Γιάννης Παπαδογιαννάκης, η κα Μαίρη Βιδάλη, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κος Φώτης Παπαθανασίου, ο κος Χρήστος Χατζηβασιλείου, κα Σοφία Χηνιάδου-Καμπάνη, ο καθηγητής Παναγιώτης Σουκάκος, η κα Γιάννα Γραμματοπούλου, η κα Τατιάνα Σπινάρη, ο κος & η κα Αλέξανδρου Λιακόπουλου, ο κος & η κα Νίκου Μακρόπουλου, η κα Κατερίνα Λυμπεροπούλου, η κα Δέσποινα Σαββοπούλου, η κα Έλενα Ντάκουλα, ο κος Δημήτρης Τσίτουρας, η κα Μανίτα Χατζηφωτίου, ο κος Γιάννης Μαυρής, η κα Αννα Μαρία Αγγελοπούλου Μπιλιμάτση, η κα Σόφη Πλουμή.

  Ελένη Δρακοπούλου, Φώτης Παπαθανασίου, Αλεξάνδρα Αθανασιάδου
  Ελένη Δρακοπούλου, Φώτης Παπαθανασίου, Αλεξάνδρα Αθανασιάδου
  Κατλήν Μακροπούλου, Νίκος Μακρόπουλος
  Κατλήν Μακροπούλου, Νίκος Μακρόπουλος
  Μαρίτσα Τραυλού, Βαγγέλης Χρόνης
  Μαρίτσα Τραυλού, Βαγγέλης Χρόνης
  Η γράφουσα με τον καλλιτέχνη Novello Finotti
  Η γράφουσα με τον καλλιτέχνη Novello Finotti

  Η έκθεση στην Αθήνα θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου 2024 και θα συνοδεύεται από πολυσέλιδο ομότιτλο κατάλογο, με όλα τα εκτιθέμενα έργα, κείμενα των Τάκη Μαυρωτά και Αλεξάνδρας Γουλάκη-Βουτυρά, καθώς και αποσπάσματα κειμένων των Antonio Paolucci, Rossana Bassaglia, Giorgio di Genova και José Pierre.

  H νεώτερη γενιά Θεοχαράκη ηταν εκεί. Δημήτρης Παπαδόπουλος Θεοχαράκης, Μαρίνα Μηλιου-Θεοχαράκη, Αντιγόνη Παπαδοπούλου-Θεοχαράκη
  H νεώτερη γενιά Θεοχαράκη ήταν εκεί. Δημήτρης Παπαδόπουλος Θεοχαράκης, Μαρίνα Μηλιου-Θεοχαράκη, Αντιγόνη Παπαδοπούλου-Θεοχαράκη
  Γιάννης Μαυρής, Άννα Βλαχάκη

  Η Μυκονιάτικη Αλευκάντρα έμπνευση για τη Themis Z

  Η γνωστή Μυκονιάτικη πλατεία της Αλευκάντρας, απέναντι από τους μύλους, ήταν η έμπνευση για την νέα συλλογή ρούχων που σχεδίασε η Θέμις Ζουγανέλη. Και πώς αλλιώς αφού η Μύκονος είναι ο τόπος καταγωγής της, το νησί που έζησε τα καλοκαίρια της και εκεί γυρίζει πάντα.

  Alefkandra collection λοιπόν, το όνομα της νέας συλλογής, που αποτίει φόρο τιμής στην πιο λαμπερή εποχή της Μυκόνου, τη δεκαετία του ’60 και ’70, με κάθε κομμάτι της συλλογής να αφηγείται μία ιστορία αβίαστης κομψότητας.

  H Θέμις Ζουγανέλη ανάμεσα στην Μαρία Ναυπλιώτου και την Kelly Rutherford
  H Θέμις Ζουγανέλη ανάμεσα στη Μαρία Ναυπλιώτου και την Kelly Rutherford

  Πριν από λίγες μέρες, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της νέας συλλογής, η καρδιά της πόλης «πλημμύρισε» από λαμπερές παρουσίες που έσπευσαν να ανακαλύψουν τη νέα συλλογή, της παγκοσμίως αναγνωρισμένης σχεδιάστριας Θέμιδας Ζουγανέλη.

  H Τατιάνα Μπλάτνικ
  H Τατιάνα Μπλάτνικ

  Μάλιστα, ακριβώς το επόμενο πρωί από την παρουσίαση, η Θέμις ταξίδεψε για τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι όπου παρουσίασε την νέα της συλλογή μετά την Αθήνα.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλές φίλες της από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Kelly Rutherford, την οποία συνδέει μακροχρόνια φιλία με την Θέμιδα, αλλα και η Τατιάνα Μπλάτνικ, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Mary Vitinaros, η Ισμήνη Παπαβλασσοπούλου και η Αναστασία Καίσαρη.

  Blanca Brillenburg, Τατιάνα Μπλάτνικ, Θέμις Ζουγανέλη, Kelly Rutherford, Filippa de Abreu
  Blanca Brillenburg, Τατιάνα Μπλάτνικ, Θέμις Ζουγανέλη, Kelly Rutherford, Filippa de Abreu

  Η Θέμις Ζουγανέλη, που σχεδιάζει επίσης για τον Dior Maison και Atelier Swarovski, εκφράζει την ελληνική εκδοχή του true elegance τόσο στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης όσο και της μόδας με χειροποίητα γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ που συνθέτουν ένα ηθικό και βιώσιμο resort look.

  Ανούσκα Ραφαήλ
  Ανούσκα Ραφαήλ

  H συνέχεια δόθηκε στο Athenee με ένα δείπνο που πρωτοξεκίνησε πέρσι και αναμένεται να γίνει θεσμός.

  Ιλεάνα Ισμυρίδη, Τόνια Βασιλοπούλου, Μαρία Αρωνες-Παπαθανασίου
  Ιλεάνα Ισμυρίδη, Τόνια Βασιλοπούλου, Μαρία Αρωνες-Παπαθανασίου
  To υπέροχο art de la table με Themis Z Homeware
  To υπέροχο art de la table με Themis Z Homeware

  Έμπρακτο ενδιαφέρον για το ΚΕΑ Η ΧΑΡΑ

  Μεγάλη επιτυχία είχε το ανοιξιάτικο φιλανθρωπικό γεύμα που δόθηκε στο κηφισιώτικο «Freud Oriental με στόχο τη στήριξη του έργου του «Χαρά», αλλά και τη δημιουργία ενός δικτύου για την ευαισθητοποίηση ανθρώπων που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του Κέντρου Ειδικών Ατόμων (ΚΕΑ).

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΑ ‘ΧΑΡΑ’ με την Πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τα μέλη Ελένη Δενδρινού, Αδα Σταματάτου, Μαριλένα Μηναΐδη
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΑ ‘ΧΑΡΑ’ με την Πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τα μέλη Ελένη Δενδρινού, Αδα Σταματάτου, Μαριλένα Μηναΐδη

  Ο σκοπός είναι το Κέντρο να συνεχίσει να είναι ένα πρότυπο και ευέλικτο κέντρο που εξελίσσεται και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ενοίκων και των οικογενειών τους.

  Αικατερίνη Λαλαούνη, Ράνια Φιλίππου, Mahasin Al Khashlok, Άννυ Πετράκη, Majd Samaan
  Αικατερίνη Λαλαούνη, Ράνια Φιλίππου, Mahasin Al Khashlok, Άννυ Πετράκη, Majd Samaan

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η ΧΑΡΑ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο Γονέων, αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό.

  Όλγα Κομνηνού, Βάνα Δελούδη
  Όλγα Κομνηνού, Βάνα Δελούδη

  Προσφέρει φιλοξενία σε 57 άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη νοητική και κινητική ικανότητα.

  Μαριλένα Μηναϊδη, Νίνη Φιλίνη
  Μαριλένα Μηναϊδη, Νίνη Φιλίνη

  Ιδρύθηκε το 1983 από γονείς ατόμων με βαριές αναπηρίες όπως Βαριά Νοητική Στέρηση, Αυτισμό, Εγκεφαλική Παράλυση, Σύνδρομο Down και λειτουργεί ολο τον χρόνο παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στους ενοίκους του από καταρτισμένο προσωπικό.

  Μάϋρα Τσαβλίρη, Πόπη Ροδοπούλου, Βάσω Φειδάκη
  Μάϋρα Τσαβλίρη, Πόπη Ροδοπούλου, Βάσω Φειδάκη

  Από τον Ιανουάριο του 2024, ξεκίνησε και η λειτουργία του κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη δομή και δίνει την ευκαιρία στους ωφελούμενους του Κέντρου, να συμμετέχουν σε περισσότερα προγράμματα εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, αθλητισμού, δημιουργικής απασχόλησης και πολλών εξωτερικών δραστηριοτήτων.

  Λίτσα Λάβδα, Έμμυ Λιβανίου
  Λίτσα Λάβδα, Έμμυ Λιβανίου

  Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι δωρεές σε ειδος όπως πετρέλαιο θέρμανσης, πάνες, τρόφιμα, είδη καθαριότητος (σαμπουάν-αφρόλουτρα).

  Μαριλένα Μηναΐδη
  Μαριλένα Μηναΐδη

  Επίσημα εγκαίνια για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης

  Με τα επίσημα πολυαναμενόμενα από καιρό εγκαίνια της Astir Marina Βουλιαγμένης ξεκίνησε και μια νέα εποχή για την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τον ελληνικό τουρισμό, αφού σε τίποτα πλέον η νέα Μαρίνα δεν θυμίζει αυτό που γνωρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια.

  Ένα τεράστιο ανοικτό  shopping mall με διάσημους οίκους μόδας να δείχνουν τις παγκόσμιες δημιουργίες τους, όπως θα τις έβλεπε κανείς σε παγκόσμιους προορισμούς μόδας, αλλά και ελληνικές φίρμες όπως η Zeus+Δione, κοσμήματα Karkalis. Louis Vuitton, Loro Piana, Dior, Gucci, Bottega Veneta, Yves Saint Laurent, Zegna, Rolex, Dolce & Gabbana Casa, Polo Ralph Lauren, όπως επίσης και Golden Goose, Dyson και μεσιτικά γραφεία Revithis Real Estate, EKKA Yachts Sanlorenzo Lounge και Ipirotissa για τον ανεφοδιασμό των γιοτ.

  Εκεί και η μιλανέζικη Pasticceria Cova.

  Κορυφαία στιγμή των εγκαινίων ήταν το σάλπισμα των ελλιμενισμένων σκαφών που ήχησαν συγχρονισμένα, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της νέας εποχής για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης.

  Εκεί ήταν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Co-CEO της AGC Equity Partners, Walid Abu Suud, εκπροσωπώντας το σύνολο των μετόχων, και, βέβαια, η CEO Astir Palace Βουλιαγμένης κα. Πέννυ Ζαγλαρίδου.

  Νυχτερινό πλάνο της Μαρίνας από drone
  Νυχτερινό πλάνο της Μαρίνας από drone
  Μαριάννα Λάτση, Πέννυ Ζαγλαρίδου
  Μαριάννα Λάτση, Πέννυ Ζαγλαρίδου
  Γιώργος Κασσής, Ιωάννα Κασσή-Μεϊμέτη
  Γιώργος Κασσής, Ιωάννα Κασσή-Μεϊμέτη
  Ρόη Αποστολοπούλου
  Ρόη Αποστολοπούλου
  Γιώργος Ραφαήλ, Ελένη Χατζηιωάννου-Μεταξωτού, Νίκος Μεταξωτός
  Γιώργος Ραφαήλ, Ελένη Χατζηιωάννου-Μεταξωτού, Νίκος Μεταξωτός
  Ταουφίκ Χούρι, Walid Abu Suud
  Ταουφίκ Χούρι, Walid Abu Suud
  Βάσω Φειδάκη, Γιώργος Φειδάκης, Νάντια Φειδάκη
  Βάσω Φειδάκη, Γιώργος Φειδάκης, Νάντια Φειδάκη
  Νούλη Μανώλη, Εβελυν Παπαδοπούλου, Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Μιμίκα Κολοτούρα
  Νούλη Μανώλη, Εβελυν Παπαδοπούλου, Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Μιμίκα Κολοτούρα
  Θεόδωρος Φέσσας, Ελίνα Παπαγεωργίου-Φέσσα, Γιώργος Παπατζάνης, Χριστίνα Κεφαλογιάννη
  Θεόδωρος Φέσσας, Ελίνα Παπαγεωργίου-Φέσσα, Γιώργος Παπατζάνης, Χριστίνα Κεφαλογιάννη
  Πέγκυ Φιλίππου, Νάντια Ιγγλέση, Χριστίνα Μαργέλλου
  Πέγκυ Φιλίππου, Νάντια Ιγγλέση, Χριστίνα Μαργέλλου

  Διαβάστε επίσης:

  Η νέα συλλογή του οίκου Bvlgari, τα γενέθλια ενός Διδύμου στο Island Prive και ποιοι βρέθηκαν στο Privilege για την Έφη Γιατίλη Βακάκη

  Η Leonie Hanne έλαμψε στις Κάννες με μια μοναδική δημιουργία Celia Kritharioti

  Το κάλεσμα της Σοφίας Σωτηράκου-Καραγεώργη, το γεύμα του Lifeline Hellas για τα νοσοκομεία Παίδων, η απονομή των FNL Awards και μία έκθεση με νόημα  ΣΧΟΛΙΑ