• Rumours...

    Το κάλεσμα της Σοφίας Σωτηράκου-Καραγεώργη, το γεύμα του Lifeline Hellas για τα νοσοκομεία Παίδων, η απονομή των FNL Awards και μία έκθεση με νόημα

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου


    Σοφία Σωτηράκου: Ένα γεύμα για εβδομήντα κομψές κυρίες στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης

    Μεσημέρι Πέμπτης και με μικρά και μεγάλα πλεούμενα να λικνίζονται στη νέα Μαρίνα της Βουλιαγμένης, περίπου 70 κομψές Αθηναίες ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα της επιτυχημένης επιχειρηματία και βασικής μετόχου της εισηγμένης Q&R Σοφίας Σωτηράκου-Καραγεώργη, στο νέο hot spot της Μαρίνας, την ιταλική Pasticceria Cova που, μετά την Via Montenapoleone στο Μιλάνο, έριξε άγκυρα στα γαλάζια ελληνικά νερά, για να υποδεχθούν την καλοκαιρινή σαιζόν.

    Στον επάνω όροφο, όπου βρίσκεται το εστιατόριο, είχαν στρωθεί με πανέμορφα λουλούδια τα τραπέζια για να φιλοξενήσουν τις καλεσμένες που τις περίμενε ένα welcome drink Bellini ή κοκτέιλ πορτοκάλι και να τους υποδεχθεί η οικοδέσποινα κομψά ντυμένη με ένα λευκό κεντητό φόρεμα Chanel, κατάλληλο για την περίσταση.

     Ωραία ανοιξιάτικα λουλούδια στόλιζαν τα τραπέζια
    Ωραία ανοιξιάτικα λουλούδια στόλιζαν τα τραπέζια

    Και οι καλεσμένες να ανταλλάσσουν φιλιά με φίλες που είτε είχαν καιρό να συναντήσουν είτε είχαν βρεθεί πρόσφατα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στον γάμο που έγινε στη λίμνη του Como με νεόνυμφους τον γιο ενός προσφιλούς αλλοδαπού ζεύγους που ζει μόνιμα στην Αθήνα και την Ιταλίδα αγαπημένη του. Το ζεύγος των νεονύμφων ζει μόνιμα στο Λονδίνο αλλά επέλεξαν το Κόμο για να ανταλλάξουν τους γαμήλιους όρκους.

    Άψογο το sitting με τους υπεύθυνους του ρεστοράν να μας τοποθετούν στα τραπέζια μέσα κι έξω, με τις συζητήσεις να δίνουν και να παίρνουν στα τραπέζια, μέχρι να σερβιριστεί  το μενού που είχε καρπάτσιο από λαβράκι, σαλάτα panzanella με γαρίδες και μια επιλογή από μοσχαρίσια ταλιάτα ή σφυρίδα με σως από σαμπάνια για κυρίως, με εξαιρετικό επιδόρπιο ένα tiramisu που τιμήθηκε δεόντως. Και όλα αυτά συνοδεία ενός δροσερού ροζέ κρασιού από το Κτήμα Σκούρα.

    Ένα άλλο πλάνο απο τη Μαρίνα
    Ένα άλλο πλάνο απο τη Μαρίνα

    Και κάποια στιγμή, έκανε και ένα πέρασμα ο σύζυγος της οικοδέσποινας, ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης, για να χαιρετίσει τις καλεσμένες φίλες της γυναίκας του.

    Σοφία Σωτηράκου και Χριστιάννα Καίσαρη
    Σοφία Σωτηράκου και Χριστιάννα Καίσαρη

    Ανάμεσά τους ήταν η CEO του Αστέρα κυρία Πέννυ Ζαγκλαρίδου που μου μίλησε για τις προετοιμασίες της Μαρίνας που πρόκειται να εγκαινιασθεί την επόμενη εβδομάδα, η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, Μαίρη Παναγιωτίδη, Μιλένα Τσαβλίρη, Μαριλένα Μηναίδη, Νινέττα Βαφειά, Αννυ Πετράκη, Βέτα Στεφανίδου Τσουκαλά, Χριστιάννα Καίσαρη, Ράνια Χούρι, Χάλα Χούρι, Ράνα Ζέϊν, Μαχασίν Αλ Χασλόκ, Χριστίνα Μήτση, Έφη Βακάκη με τον πανέμοφο σκυλάκο της, Ελένη Μεταξωτού-Χατζηιωάννου, Αφροδίτη Βιλδιρίδη, Πάτρα Παπαδημητρίου, Φλορίτα Σιγάλα, Βασω Φειδάκη, Φαίη Λεβεντάκη-Γουρλή, Νάντια Νικολαίδη, Νατάσα Λιακουνάκου, Στέλλα Καραϊνδρου, Χρυσούλα Καλφοπούλου-Κέρος, Ιλεάνα Σωτηροπούλου, Κρίστι Τσολακάκη-Χατζηνικολάου, Ετη Γκατένιο, Βίκυ Τσουκαρίδη, Άντζελα Βαγιωνή, Δέσποινα Κάτσικα, Ειρήνη και Μπάρμπαρα Δανελιάν, Κέλλυ Βαρβιτσιώτη, Νταίζη Μανιατοπούλου, Ντίνα Κόμη, Σουλα Λιάκου και πολλές πολλές άλλες που έμειναν μέχρι τις μεγάλες απογευματινές ώρες απολαμβάνοντας την φιλοξενία της οικοδέσποινας.

    Μαριλένα Μηναΐδη, Νινέτα Βαφειά
    Μαριλένα Μηναΐδη, Νινέτα Βαφειά
    Στέλλα Καραίνδρου
    Στέλλα Καραΐνδρου

     

     Οι δυο αδελφές Μιλένα Τσαβλίρη και Μαριλένα Μηναΐδη
    Οι δυο αδελφές Μιλένα Τσαβλίρη και Μαριλένα Μηναΐδη
    Ιλεάννα Σωτηροπούλου, Κατερίνα Ασκούνη
    Ιλεάννα Σωτηροπούλου, Κατερίνα Ασκούνη

     

    Μαίρη Παναγιωτίδη, Μάριον Λάμπρου, Πόπη Ροδοπούλου
    Μαίρη Παναγιωτίδη, Μάριον Λάμπρου, Πόπη Ροδοπούλου

     

    Το μενού
    Το μενού

     

    Για την Ημέρα της Μητέρας το Lifeline Hellas

    Δίπλα στη θάλασσα, σε μια ωραία καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, πολλές φίλες έδωσαν το «παρών» για να βοηθήσουν τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline Hellas στο φιλανθρωπικό γεύμα με τίτλο ‘Μητέρα, Γυναίκα, Εργαζόμενη’, αφιερωμένο στην Ημέρα της Μητέρας, στον υπέροχο χώρο του Moorings υπό την αιγίδα και την παρουσία της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η στήριξη των νοσοκομείων Παίδων της Αθήνας.

    Η νέα Πρόεδρος του Lifeline Hellas, Νάσια Παπαμανώλη, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, και όλους τους χορηγούς, υποστηρικτές και συμμετέχοντες της εκδήλωσης. Επίσης, καλωσόρισε και σύστησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, τους:

    Δρ. Φώφη Καμποσιώρα, Δρ. Ιωάννη Πατινιώτη, Γιάννη Σαχίνη, Ήβη Αζαρία, Αλεξία Σαβράμη, Μιχάλη Δαλακούρα, Aurette Arkas, Δανάη Ασκητή, Μαρίλλη Διαμάντη Συλλάνταβου, Εριέττα Βορδώνη, Έρση Τσακίρογλου, Ιωάννα Δράγνη, Βάλια Σπυριδάκου, Απόστολο Τρίκαρδο και ευχαρίστησε τους προκατόχους της, τους Επίτιμους Πρόεδρους, Γιάννη Τρίκαρδο και Δρ. Ζήση Μπουκουβάλα που ήταν παρόντες.

    Γιάννης Σαχίνης, Ιωάννα Ν. Βαρδινογιάννη
    Γιάννης Σαχίνης, Ιωάννα Ν. Βαρδινογιάννη

    Τους παρευρισκόμενους συγκίνησε ιδιαίτερα η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη καθώς εξήρε την αξία της αγάπης και της προσφοράς στην ζωή και ευχαρίστησε τους χρυσούς χορηγούς του Lifeline, την AS Marine της Αλεξίας Μάντζαρη, την Οικογένεια Τσάνη, τον Βασίλη Μέρμηγκα Αρκουδέα και τους χορηγούς της εκδήλωσης τις εταιρείες: K22 Global Traders – Κοττεάκος, SAAN Serifos Eco Rest Beach House, Motoroil, και Safra Bank.

    H Πριγκίπισσα Αικατερίνη με την Πρόεδρο, Νάσια Παπαμανώλη, απένειμαν το τιμητικό βραβείο του σωματείου στην Έλλη Ανδριοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και στην Μαρίνα Καπετανάκη, Senior Partner της KPMG, για την διάκρισή τους σε ανδροκρατούμενους έως τώρα τομείς.

    Ήβη Αζαρία, Εριέττα Βορδώνη
    Ήβη Αζαρία, Εριέττα Βορδώνη

    Τα βραβεία του Lifeline Hellas έχει φιλοτεχνήσει η εικαστικός Αγγελική Αγγελίδη.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γιος της Πριγκίπισσας Αικατερίνης David Andrews με την σύζυγό του και Επίτιμη Αντιπρόεδρο του Lifeline Hellas Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews και η αδελφή της Πριγκίπισσας Μπέττυ Ρουμελιώτη. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Lifeline Hellas, η Δρ. Φώφη Καμποσιώρα, ο Δρ. Ιωάννης Πατινιώτης, ο Γιάννης Σαχίνης, η Ήβη Αζαρία, η Εριέττα Βορδώνη, ο Παναγής Τρίκαρδος, η Έρση Τσακίρογλου, η Δανάη Ασκητή, η Ιωάννα Δράγνη και η Επίτιμη Αντιπρόεδρος Δρ. Άλκηστις Πρίνου Μπουκουβάλα.

    Ανδριανή Ποταμιάνου, Δημητρια Τουρνα, Βασιλική Γκαμέρα, Νούλη Μανώλη
    Ανδριανή Ποταμιάνου, Δημητρια Τουρνα, Βασιλική Γκαμέρα, Νούλη Μανώλη

    Ανάμεσα στους εξέχοντες παρευρισκόμενους ήταν η Α.Μ. Βασίλισσα Άννα Μαρία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης με τη σύζυγό του, Λουκία, η βουλευτής Ζωή Ράπτη, η σύζυγος του πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, η κυρία Χαλά Ερτζιγές, η Γενική Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού Μέρω Κεσεσίογλου, η σύζυγος του Υπουργού Υγείας, Ευγενία Μανωλίδου, η σύζυγος του Υφυπουργού Αθλητισμού, Θεοδώρα Βρούτση, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Ελένη Βάρσου, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Εφραίμογλου, με την κόρη της, Βασιλική, η CEO της Astir Palace Βουλιαγμένης, Πέννυ Ζαγλαρίδου, η Ιωάννα Ν. Βαρδινογιάννη, η Ελένη Διδασκάλου, Δρ. Ντόρα Δημοπούλου Ψαλτοπούλου, η κα Νούλη Μανώλη, ο Μάνος και η Δρ. Έλενα Βελάνη, η Ελευθερία Γεωργάκαινα, η Μαρία Χαραλαμποπούλου, η Άννα Μαρία Κουντούρη, η Δρ. Άρτεμις Τσίτσικα, η Χρυσάνθη Λαιμού, η Λίτσα Λάβδα, ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και η σύζυγος του Δρ. Μαριλένα Βλάχου Κωνσταντινίδη, η Άννα Μαρία Σπηλιοπούλου, η Νανά Αγιοπετρίτου, η Βούλα Σαραντάρη, η Μελίνα Βιγγοπούλου, ο Ανδρέας Πάτσης και η Βασιλική Παπαλουκά, ο Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας, η Κατερίνα Λάσπα, η Αλίς Δικαίου ο Γιώργος Παπαβασιλείου, η Αθηνά Κωνσταντέλλου, ο Γιώργος Ντάβλας με την Αγγελική Καραμηνά Μιχαλολιάκου, την Θεοδώρα Μιχαλολιάκου, την Αικατερίνη Καραμηνά και την Ειρήνη Καλλιγερου, ο Γιάννης Καζανίδης, η Έλενα  Fornaro, ο Απόστολος Τρίκαρδος, η Αμαλία Χανδρινού και η Μαρία Χαραλαμπίδη, ο Άνθιμος Θωμόπουλος, η Φωτεινή Ανδρουλάκη, η Τζίνα Θανοπούλου Παπακωνσταντίνου, η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, η Αγγελική Κουτούλια, η Αγγελική Γαρμπή, η Κατερίνα Βρούτση, η Στέλλα Φιλίππου, η Μαργαρίτα Σφέτσα, η Άννη Ποταμιάνου, η Ιωάννα Τζερμιά, η Δήμητρα Τουρνά, η Ζανίνα Κορκίδη, η Φιλιώ Brown και πολλοί άλλοι.

     

    Η Πρόεδρος του LIFELINE HELLAS κα. Νάσια Παπαμανώλη, η ABY Πριγκίπισσα Αικατερίνη, η AM Βασίλισσα Αννα Μαρία, η Αντιπρόεδρος του LIFELINE κα. Φώφη Κομποσιώρα
    Η Πρόεδρος του LIFELINE HELLAS κα. Νάσια Παπαμανώλη, η ABY Πριγκίπισσα Αικατερίνη, η Άννα Μαρία, η Αντιπρόεδρος του LIFELINE κα. Φώφη Κομποσιώρα

     

    Η Πρόεδρος του LIFELINE HELLAS Νασια Παπαμανώλη με τις δύο βραβευθείσες κυρίες Ελλη Ανδριοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Μαρίνα Καπετανάκη, Senior Partner της KPMG.
    Η Πρόεδρος του LIFELINE HELLAS Νάσια Παπαμανώλη με τις δύο βραβευθείσες κυρίες Έλλη Ανδριοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και Μαρίνα Καπετανάκη, Senior Partner της KPMG

    Φωτογραφίες: Μιχάλης Κατσογιάννης

    Λαμπερή γιορτή για τα γαστρονομικά βραβεία

    Γιορτή της γαστρονομίας 

    Η μεγαλύτερη γιορτή της γαστρονομίας, που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, βράβευσε 230 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν για την αριστεία τους, καταρτώντας τη λίστα της ελίτ της γαστρονομικής σκηνής.

    Η 7η κατά σειρά γιορτή για την απονομή των FNL Best Restaurant Awards έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο ‘Ιωάννης Δεσποτόπουλος’ του Ωδείου Αθηνών.

    Η λαμπερή Μπέττυ Μαγγίρα, για άλλη μια χρονιά ανέλαβε το ρόλο της βασικής παρουσιάστριας της βραδιάς και κήρυξε την έναρξη της τελετής σε άκρως εορταστικό κλίμα, καλώντας στη συνέχεια στο βήμα τον Πάνο Δεληγιάννη, «ψυχή» των FNL Awards.

    Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο ιδρυτής του The Food and Leisure Guide και εμπνευστής των βραβείων, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τη συνεργασία με την Blue Marble -μεγάλου χορηγού της βραδιάς, όπως και το NBG Pay της Εθνικής Τράπεζας- στο πλαίσιο μιας σειράς στοχευμένων ενεργειών βιωσιμότητας, αρχής γενομένης από τα Best Restaurant Awards 2024.

    Ο Γιώργος Καπουτζίδης με την Σμαράγδα Καρύδη
    Ο Γιώργος Καπουτζίδης με την Σμαράγδα Καρύδη

    Ανάμεσα στα βραβεία που απονεμήθηκαν, το εστιατόριο Μύλος By The Sea στη Λέρο, ο Scorpios ανακηρύχθηκε «Καλύτερο Μπαρ Εστιατορίου», ενώ το Nammos απέσπασε ειδική διάκριση ως το κορυφαίο Greek-Global Restaurant Brand. Το κοινό καταχειροκρότησε τον Χριστόφορο Πέσκια που βραβεύτηκε ως «Mentor & Pioneer Chef», και τον Στέλιο Παρλιάρο που διακρίθηκε ως «Mentor & Pioneer Pastry Chef», ωστόσο ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Ηλίας Μαμαλάκης παρέλαβε το φετινό βραβείο «Συνολικής Προσφοράς», με το αντίστοιχο βραβείο της «Προσφοράς στην Ελληνική Παράδοση» να απονέμεται στον Δημήτρη και τον Μιχάλη Μαυρίκο.

    «Restaurant Manager of the Year» ανακηρύχθηκε ο Γιώργος Παπαγεωργίου, και «Wine Director of the Year» ο Γιάννης Καρακάσης MW, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στα 7 χρόνια του θεσμού, ένα εστιατόριο πέτυχε την ανώτατη αξιολόγηση των τεσσάρων αστεριών: το Etrusco.

    Ο Πάνος Δεληγιάννης και η Μπέτυ Μαγγίρα απονέμουν τιμητική πλακέτα στον Ηλία Μαμαλάκη
    Ο Πάνος Δεληγιάννης και η Μπέτυ Μαγγίρα απονέμουν τιμητική πλακέτα στον Ηλία Μαμαλάκη

    Την τελετή απονομής ακολούθησε το καθιερωμένο food party, στο περιστύλιο του Ωδείου, με εκλεκτά εδέσματα υπό την επιμέλεια του catering Δειπνοσοφιστήριον, και δημιουργίες βραβευμένων Chef από το Tudor Hall, το Nikkei, το Napul’e, αλλά κι ένα Caviar bar από την Kaviari Paris, ενώ τα γλυκά έφεραν την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου.

    Οι 600 και πλέον εκλεκτοί καλεσμένοι, πρωταγωνιστές της εστίασης, του επιχειρείν, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τα ποτά των υποστηρικτών της βραδιάς: τη σαμπάνια Moët & Chandon, το malt whisky The Macallan, τα Negroni cocktails της Campari, τα κρασιά της Trinity Wines, τις μπίρες Craft, τον καφέ Taf και τα ανθρακούχα νερά Δουμπιά. Ήταν μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά με την καλύτερη επίγευση!

    Ολοι οι βραβευμένοι σε μια αναμνηστική φωτο
    Ολοι οι βραβευμένοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία

     

    Μια έκθεση για την  ‘Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα’

    Μια έκθεση με νόημα

    Από τον Πόρο στην Αθήνα, η CITRONNE Gallery Αθηνα, εγκαινίασε την ατομική έκθεση της Άννας Αμπαριώτου με τίτλο ‘Η Τεχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία’ σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

    Πρόκειται για μια νέα ενότητα από ψηφιακά έργα και κεραμικά γλυπτά. Στην έκθεση αποτυπώνεται η διαδικαστική προσπάθεια της καλλιτέχνιδας να ανακαλύψει και να αποκαλύψει έναν «άλλον», μη προφανή κόσμο. Ο εκτεταμένος τίτλος λειτουργεί ως μέρος της εικαστικής δημιουργίας, καθώς παραπέμπει στην αφετηρία, δηλαδή στην αρχική ιδέα της καλλιτεχνικής αναζήτησης.

    Τατιάνα Γκούσκου Αρης Αντζακλής, Ζέττα Αντζακλή, Αννα Γκούσκου, Αγγέλικα Γκούσκου
    Τατιάνα Γκούσκου Αρης Αντζακλής, Ζέττα Αντζακλή, Αννα Γκούσκου, Αγγέλικα Γκούσκου

    Η Άννα Αμπαριώτου εξηγεί αναλυτικά τον τίτλο αυτόν. Προσδιορίζει την «Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα» ως τον χώρο και τον χρόνο που δίνει κανείς στον εαυτό του να αντιληφθεί, να κατανοήσει και να αξιολογήσει αυτά που έχουν συμβεί και αυτά που συμβαίνουν.

    Η «Παράλληλη Πεζοπορία» είναι ο χρόνος και ο χώρος που δίνει κανείς στον εαυτό του να ζήσει με την διαύγεια που του προσφέρουν όσα έχει ανακαλύψει.

    Η γκαλερί CITRONNE πλαισιώνει και συμμετέχει στην καλλιτεχνική αυτή «διαπραγμάτευση».

    Πλήθος φιλότεχνων έδωσαν το ‘παρών’ στα εγκαίνια της έκθεσης και έδωσαν συγχαρητήρια στην καλλιτέχνιδα.

    H Τατιάνα Σπινάρη, διευθύντρια Citronne Gallery, η εικαστικός Αννα Αμπαριώτου και ο επιμελητής της έκθεσης Κώστας Πράπογλου
    H Τατιάνα Σπινάρη, διευθύντρια Citronne Gallery, η εικαστικός Αννα Αμπαριώτου και ο επιμελητής της έκθεσης Κώστας Πράπογλου

     

    Εσμεράλντα Μομφερράτου
    Εσμεράλντα Μομφερράτου

     

    Τάκης Καρπουτζόγλου, Βαλέρια Μαζαράκη, Μαρία Ξανθάκου
    Τάκης Καρπουτζόγλου, Βαλέρια Μαζαράκη, Μαρία Ξανθάκου

    Διαβάστε επίσης:

    Μία μαρκησία και η Poppy Delevigne με Celia Kritharioti στις Κάννες

    Δύο πανίσχυρες δυναστείες δισεκατομμυριούχων ενώνουν δυνάμεις – Ποιος κληρονόμος Ανιέλι εντάσσεται στη Lego

    Louis Vuitton: Οι θρύλοι του τένις Federer και Nadal πρωταγωνιστές στην καμπάνια «Core Values»



    ΣΧΟΛΙΑ