• City Stories

    «Τhe Ritzy»: Ένα μαγαζί στο Χολαργό με… άρωμα Νέας Υόρκης – Ευφάνταστα κοκτέιλς

    • NewsRoom
    ritzy


    Ritzy θα πει πολυτελές. Δεν θα μπορούσε να ακούει σε πιο εύστοχο όνομα το all day bar που απέχει μερικά μόνο βήματα από το μετρό Χολαργού.

    Πίσω από το «Τhe Ritzy» κρύβεται ένα νέο πρόσωπο, ο Άλκης. Η οικογένειά του δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις εστίασης από τη δεκαετία του 50’ και ο ίδιος «εντρύφησε» από νωρίς στην τέχνη του καφέ. Ο Άλκης μυήθηκε στον «θαυμαστό κόσμο» του κοκτέιλ ως πελάτης.

    Αυτό το ερέθισμά του ήταν αρκετό για να τον κάνει να δημιουργήσει τον «θαυμαστό κόσμο» με γεύσεις που κερδίζουν τον ουρανίσκο, με πολύχρωμα υγρά που τρέχουν σε ποτήρια και γλιστρούν στον πάγο. Με την εσάνς των bars της Νέας Υόρκης, ήχους rock, swing και funk και βιομηχανικά στοιχεία, ξεχνάς ότι βρίσκεσαι μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας. To πλέον ονομαστό κοκτέιλ του μαγαζιού είναι το «Νο News, Good News» με ρούμι, φρούτο του πάθους και πικραμύγδαλο, ενώ ακόμα ξεχωρίζουν τα «Rose Lemonade» και «The Ritzy Zombie».

    Ο χαρακτήρας του μαγαζιού γοητεύει για την ποικιλομορφία του που γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς. Ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί στις 9 μέχρι αργά το βράδυ και οι ρυθμοί της πόλης χάνονται μέσα στους ρυθμούς της μουσικής. Kάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10 μέχρι τις 5 προσφέρεται brunch, με τις γεύσεις να φέρουν την υπογραφή της Κυριακής Αλεξοπούλου. Οι τιμές προσιτές σε όλα τα πιάτα. Ξεχωρίσαμε το «Βenedict Eggs» και το «Salmon cake», ενώ από τα γλυκά, τα pancakes θα σε ενθουσιάσουν.

    Κάθε Παρασκευή, οι ήχοι του μαγαζιού αφήνονται στα χέρια ραδιοφωνικών παραγωγών που θα σε ταξιδέψουν πέρα από εκεί που σταματά η πόλη.

     Πηγή: www.bovary.gr



    ΣΧΟΛΙΑ