• City Stories

    Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Υποτροφιών από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

    • NewsRoom
    Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση


    Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προκηρύσσει τη χορήγηση μεταπτυχιακών υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 σε τελειόφοιτους φοιτητές ή απόφοιτους Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν αριστεύσει κατά τις προπτυχιακές σπουδές τους.

    Με γνώμονα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων που θέτει η ψηφιακή μετάβαση της χώρας, η στόχευση του προγράμματος υποτροφιών του Ιδρύματος επικεντρώνεται για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 σε επιστημονικά πεδία του κλάδου των Επιστημών Μηχανικού και Εφαρμοσμένων Θετικών Επιστημών που άπτονται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (Industry 4.0.).

    Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη Δημόσια Πρόσκληση και την υποβολή της αίτησής σας ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

    Σχετικά με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση & το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Υποτροφιών

    Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ιδρύθηκε το 2005 στη μνήμη του Γιάννη Λάτση, από την οικογένειά του, με σκοπό τη διατήρηση της κοινωφελούς παρακαταθήκης, του διαρκούς ενδιαφέροντος και της αφοσίωσης που ο ίδιος επιδείκνυε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του στην υλοποίηση έργων προς όφελος των συνανθρώπων του ατομικά και της ελληνικής κοινωνίας συλλογικά.

    Η κοινωφελής στρατηγική του Ιδρύματος για την περίοδο 2022–2025 επαναπροσδιορίστηκε με απόφαση των διοικητικών του οργάνων και εστιάζεται πλέον στη σχεδίαση, διαχείριση και χρηματοδότηση προγραμμάτων, καθώς και την υποστήριξη δράσεων τρίτων φορέων που εντάσσονται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες: την Εκπαίδευση & την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, την Καινοτομία & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δράση & Αλληλεγγύη.

    Το Ίδρυμα, από συστάσεώς του, διέπεται από μια βαθιά συνεργατική φιλοσοφία που κατευθύνει τη δράση του και θέτει ως προτεραιότητα την υλοποίηση παραγωγικών συμπράξεων με εταίρους της ΚτΠ, με στόχο να προάγει την κοινωνική καινοτομία οριζόντια σε όλους τους τομείς της δραστηριοποίησής του και να μεγιστοποιεί τον κοινωνικό του αντίκτυπο.

    Έχοντας ως βασική του επιδίωξη την ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην εκπαίδευση, το Ίδρυμα συνεχίζει τη μακρά παράδοσή του στη χορήγηση υποτροφιών ήδη από το 1967, στηρίζοντας τα όνειρα και τις προσπάθειες των φοιτητών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου, μέσω της υλοποίησης του ετήσιου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Υποτροφιών. Έως και σήμερα, μέσω των προγραμμάτων υποτροφιών του έχουν χρηματοδοτηθεί περισσότεροι από 2.200 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες.

    Επικοινωνία με το Τμήμα Υποτροφιών: [email protected]



    ΣΧΟΛΙΑ