ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μοιάζει εύκολη, αλλά έχει τα μυστικά της. Ο Γιώργος Τσούλης παρουσιάζει όλα τα βήματα για να πετύχετε μια νόστιμη και αφράτη ομελέτα. Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύουμε την ομελέτα συνεχώς, ώστε να ψηθεί στο εσωτερικό της και να βγει ζουμερή.
Υλικά
4 αυγά, medium
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για το σερβίρισμα
Ρόκα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Φρυγανισμένες φέτες ψωμιού
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Αρχικά, σπάμε σε ένα μπολ 4 αυγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο και χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 24εκ. σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
- Έπειτα, αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς με μία πλαστική σπάτουλα, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα η ομελέτα, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
- Παίρνουμε ένα κουτάλι και ξύνουμε τα τοιχώματα του τηγανιού, ώστε να ξεκολλήσει η ομελέτα.
- Ύστερα, σβήνουμε το μάτι, γέρνουμε λίγο το τηγάνι προς τα μπροστά και αρχίζουμε και τυλίγουμε την ομελέτα με ένα κουτάλι, σπρώχνοντας και διπλώνοντάς τη.
- Τοποθετούμε την ομελέτα στο πιάτο που θα σερβίρουμε, γυρνώντας την από το τηγάνι.
- Βάζουμε λίγη ρόκα στο πλάι της ομελέτας, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βιολάντα: Από τη χαρά στην τραγωδία – Λίγες ώρες μετά την κοπή της πίτας, η φωτιά που σκόρπισε τον θάνατο (εικόνες)
- Χατζηδάκης: Αναβάλλεται λόγω της τραγωδίας στο εργοστάσιο της Βιολάντα η κοπή πίτας του πολιτικού του γραφείου
- Χρηματιστήριο: Σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Cener, Πειραιώς το ενδιαφέρον, δεύτερη συνεδρίαση με την Lavipharm στο +5%
- Μητσοτάκης για τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων – Έρευνες για απόδοση ευθυνών