Ποιος δεν αγαπά τα σοκολατάκια;
Δείτε παρακάτω μια πολύ εύκολη συνταγή για σοκολατάκια με αμύγδαλα, που γίνονται απίστευτα γρήγορα με μόνο τρία υλικά και χωρίς να χρειάζονται ψήσιμο. Είναι ό,τι πρέπει ως κέρασμα για τις μέρες αυτές, που ανοίγουμε το σπίτι μας σε φίλους και γνωστούς. Οι μικροί μας φίλοι, επίσης, θα τα λατρέψουν!
Τι χρειαζόμαστε
- 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ή άλλη που αρέσει σ΄εσάς
- 2 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα (όχι πολύ μικρά κομμάτια)
- Λίγο χοντρό αλάτι
Πώς θα ετοιμάσουμε τα σοκολατάκια
- Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα
- Έχετε βάλει σε ένα μπολ τα αμύγδαλα και μόλις η σοκολάτα είναι έτοιμη, τα περιχύνετε και τα ανακατεύετε με κουτάλα
- Έχετε απλώσει στον πάγκο ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για να ακουμπήσετε πάνω τα σοκολατάκια.
- Με ένα κουτάλι παίρνετε μικρές μπουκιές από το μπολ και τις τοποθετείτε στο χαρτί. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε σχάρα φούρνου. Ρίχνετε ελάχιστο χοντρό αλάτι πάνω από κάθε σοκολατάκι.
- Τα αφήνετε να στεγνώσουν για τουλάχιστον μιάμιση ώρα και τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα να τα προσφέρετε!