• City Stories

    Πάμε θέατρο: Τρεις παραστάσεις που μπορούμε να παρακολουθήσουμε σήμερα, Τετάρτη

    Από την παράσταση «Γιούγκερμαν»


    Βρισκόμαστε στα μέσα της εβδομάδας και αναζητούμε την επόμενη πολιτιστική μας διέξοδο, αναμένοντας το Σαββατοκύριακο. Για σήμερα, Τετάρτη, λοιπόν, η Αθήνα φιλοξενεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις, για να μετατρέψουμε αυτό το βράδυ σε μια νέα καλλιτεχνική περιπέτεια.

    Στο πλούσιο μενού των θεατρικών σκηνών, ξεχωρίζουν τρεις παραστάσεις, που αποτελούν ιδανική λύση για την αποψινή μας έξοδο.

    Ο Γλάρος του Τσέχοφ στο Θέατρο Τέχνης

    O Γιάννης Παρασκευόπουλος αναλαμβάνει για τρίτη φορά να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του ανεβάσματος αυτής της απαιτητικής παράστασης σε κείμενο του Τσέχοφ και μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου.

    Πρόκειται για ένα διεθνές αριστούργημα, δια χειρός του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ και σκηνοθέτη με σημαντικό έργο, κυρίως στην έδρα του, τη Θεσσαλονίκη.

    Έχοντας σκηνοθετήσει το έργο στο Εθνικό Θέατρο της Κραϊόβα το 2015, αλλά και το 2018 σε μια επιτυχημένη συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και του Θεσσαλικού Θεάτρου, ο σκηνοθέτης παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο στην Αθήνα, ενσωματώνοντας στοιχεία της ιστορίας και της φυσιογνωμίας της σκηνής της Φρυνίχου.

    Η υπόθεση του έργου

    Στον Γλάρο, η ματαίωση των ονείρων της νιότης και οι λάθος επιλογές στον έρωτα ωθούν στη δράση. Το ερωτικό ασύμπτωτο, η απόρριψη, η αναπόσπαστη σχέση ζωής και τέχνης, οι συγκρούσεις του παλιού με το νέο, η κωμωδία της ανθρώπινης αποτυχίας, η απεγνωσμένη αναζήτηση της ευτυχίας: είναι όλα εκεί. Η παράσταση εστιάζει στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι νέοι ήρωες να αντισταθούν, ώστε να μην ενσωματωθούν σε έναν κόσμο τελματωμένο και παλιό.

    Σε κάθε πράξη του έργου, ένας νέος άνθρωπος, με όνειρα, προσδοκίες, ορμή, δεν αντέχει πια να είναι γενναίος, απαρνιέται τη διαφορετικότητά του, γλιστρά και ενσωματώνεται σε έναν κόσμο συντηρητικό και συμβιβασμένο. Από αυτήν την άποψη, η παράσταση ανιχνεύει τη διάψευση των ονείρων, τη ματαίωση της επιθυμίας, την αγωνία της διατήρησης της προσωπικής ταυτότητας, αναζητώντας, ίσως, διεξόδους δημιουργικής αντίστασης, μέσα από την ίδια την πράξη του θεάτρου.

    Πληροφορίες παράστασης

    Συγγραφέας: Άντον Τσέχοφ
    Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος

    Παίζουν: Θανάσης Μιχαηλίδης, Γιώτα Φέστα, Γιώργος Βεργούλης, Γκαλ Α. Ρομπίσα, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Στέλιος Νίνης, Ζωή Ιωαννίδη, Αρτέμης Χαραλαμπίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Κοντός, Λάμπρος Γραμματικός

    Τιμές Εισιτηρίων: €10, €15

    Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου
    Από 16/10/2019 εως 18/01/2020
    Φρυνίχου 14
    Τετάρτη/Κυριακή: 20:00
    Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 21:15

    Από την παράσταση «Ο γλάρος» του Άντον Τσέχοφ

    Θλιμμένη Τζάσμιν, του Woody Allen στο Θέατρο Διάνα

    H θεατρική απόδοση της κινηματογραφικής ταινίας του χολιγουντιανού σκηνοθέτη επιτυχιών, Γούντι Άλεν, με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ράντου επιστρέφει, μετά από μια επιτυχημένη σεζόν, στο Θέατρο Διάνα, από τις 11 Οκτώβριου 2019, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

    Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια θεατρική διασκευή που βασίστηκε στο σενάριο του Woody Allen «Βlue Jasmine» και πραγματοποιήθηκε από την Ελένη Ράντου και τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σταμάτης Φασουλής, ενώ τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Ελένη Ράντου.

    Η υπόθεση του έργου

    Μια πλούσια, χρεοκοπημένη Νεοϋορκέζα, η Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της, Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της, Τζίντζερ (Καλλιρρόη Μυριαγκού) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη).

    Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

    Το σενάριο του Woody Allen στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του «Λεωφορείον ο Πόθος», περιγράφει με κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας.

    Πληροφορίες παράστασης

    Συγγραφέας: Woody Allen
    Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

    Παίζουν:Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος.

    Τιμές Εισιτηρίων:15€ – 19€
    Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
    Παραστάσεις: Τετάρτη & Πέμπτη στις 20:00. Παρασκευή στις 20:30. Σάββατο στις 21:00. Κυριακή στις 19:30

    Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0362 6596

    Από την παράσταση «Θλιμμένη Τζάσμιν»

    Ο Γιούγκερμαν στο Θέατρο Πορεία

    Μετά από 150 sold-out παραστάσεις και 35.000 θεατές, η εμβληματική παράσταση του Γιούγκερμαν επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στον θέατρο Πορεία. Το μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση θεωρείται πλέον το πιο συναρπαστικό του συγγραφέα και ανεβαίνει ξανά στο θέατρο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή του Στρατή Πασχάλη.

    Ο βίος κι η πολιτεία του γοητευτικού και δαιμόνιου Φιλανδού αριστοκράτη, που ανακάλυψε το «υψηλό» μέσα στην ελληνικότητα, μίλησε στις καρδιές των θεατών. Ο Γιάννης Στάνκογλου και ένα cast 20 πρωταγωνιστών, με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αντικαταστάσεις, θα ξαναζωντανέψουν την συναρπαστική ιστορία που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό.

    Η υπόθεση του έργου

    Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά, αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που, κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο, θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

    Το μυθιστόρημα αυτό είναι το τελευταίο μέρος της τριλογίας με τίτλο «Εγκλιματισμός κάτω από το Φοίβο» του «από ράτσα παραμυθά» Καραγάτση, αφού γράφτηκε το 1938, δύο χρόνια μετά τη Χίμαιρα και πέντε χρόνια μετά τον Συνταγματάρχη Λιάπκιν και  απεικονίζει επιτυχημένα την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της μεσοπολεμικής Ελλάδας, αποκαλύπτοντας παράλληλα την οπτική του γύρω από τη μπολσεβίκικη επανάσταση, τον κομμουνισμό, το τσαρικό καθεστώς.

    Πληροφορίες παράστασης

    Συγγραφέας:Μ. Καραγάτσης
    Σκηνοθεσία:Δημήτρης Τάρλοου

    Παίζουν:Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Μαλάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Θάλεια Σταματέλου, Γιάννης Σοφολόγης, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Χάρης Εμμανουήλ, Γιάννης Νταλιάνης, Δανάη Σαριδάκη, Καίτη Μανωλιδάκη, Δημήτρης Μπίτος, Νίκος Καλαμό, Λήδα Μανιατάκου, Αλκιβιάδης Μαγγόνας

    Διάρκεια: 180′ με διάλειμμα
    Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη (λαϊκή) VIP ζώνη: 20 ευρώ, Α’, Β’ ζώνη: 15 ευρώ, Γ’ ζώνη: 14 ευρώ Πέμπτη έως Κυριακή: VIP ζώνη: 25 ευρώ, A’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 17 ευρώ, Γ’ ζώνη: 14 ευρώ, senior (άνω των 65): 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 15 ευρώ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)
    Διάρκεια Παραστάσεων: Από 9 Οκτωβρίου 2019 έως 12 Απριλίου 2020
    Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19:30, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:00 και κάθε Σάββατο στις 20:30
    Link Εισιτηρίων: www.poreiatheatre.com, www.viva.gr
    Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0821 0082

    Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει με προσφορά προπώλησης.

    Από την παράσταση «Γιούγκερμαν»



    ΣΧΟΛΙΑ