• City Stories

    Ο μεσογειακός αμπελώνας τον Αύγουστο: Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ δωρεάν


    Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έχει δώσει το στίγμα του στην πόλη και αποτελεί κάθε μήνα προορισμό για πολλούς, όχι μόνο για βόλτα, αλλά και για άλλους σκοπούς, καθώς πραγματοποιεί κάθε μήνα μια σειρά από εκδηλώσεις, εργαστήρια, δραστηριότητες, δρώμενα και πολλά άλλα. Όλα τα παραπάνω σχετίζονται με διάφορους τομείς της ζωής μας, όπως είναι η τεχνολογία, η φύση, η διασκέδαση, ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας στο ετερόκλητο κοινό του την ίση ευκαιρία να τα απολαύσει.

    Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο για ενήλικες πρόκειται να λάβει χώρα στον «Πευκώνα» του ΚΠΙΣΝ αυτό το Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018, το οποίο σχετίζεται με τη φύση και ειδικότερα με τους αμπελώνες. Απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να μάθουν κάποια πράγματα για τα αμπέλια, τα σταφύλια, αλλά και τον οίνο, ενώ πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο. Είναι ιδανικό για όσους θα παραμείνουν στην Αθήνα αυτές τις μέρες! Δείτε παρακάτω την περιγραφή του και μερικές λεπτομέρειες:

    Μιλάμε για τα φυτά του Πάρκου: Ο Μεσογειακός αμπελώνας τον Αύγουστο

    Στο εργαστήριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τα πάντα για το αμπέλι του θεού Διόνυσου. Τα σταφύλια, κατέχουν κυρίαρχη θέση στην ελληνική διατροφή, ιστορία και τέχνη, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των ελληνικών εθίμων από το βορρά ως το νότο και τα νησιά. Το εργαστήριο αναλύει τα σταφύλια, σε όλες τους τις μορφές και επεξεργασίες, είτε νωπά, είτε αποξηραμένα, είτε ως οίνος, ενώ θα γίνει και μια αναδρομή στην ιστορία της αμπέλου και τα μυστικά της καλλιέργειάς της.

    Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωπόνος MSc – med culture

    Σάββατο 11/08 18.00-21.00

    ΠΕΥΚΩΝΑΣ

    Έως 30 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο εξωτικά μπαρ του Μεταξουργείου μας καλούν στο «summer closing party» τους!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θερινό σινεμά στο Χυτήριο: Επτά δωρεάν προβολές για αυτή τη βδομάδα!



    ΣΧΟΛΙΑ