• City Stories

    Θερινό σινεμά στο Χυτήριο: Επτά δωρεάν προβολές για αυτή τη βδομάδα!

    χυτήριο

    Χυτήριο


    Το Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού είναι ένας πολύ όμορφος χώρος στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, αλλά και προβολές ταινιών. Τώρα το καλοκαίρι το Χυτήριο ανοίγει την αυλή του, που είναι γεμάτη δέντρα, φωτάκια και άνετες καρέκλες, φιλοξενώντας κόσμο που σπεύδει να παρακολουθήσει αγαπημένες ταινίες και κινηματογραφικά έργα που άφησαν εποχή.

    Στη μεγάλη οθόνη που βρίσκεται στο βάθος της αυλής, προβάλλονται διαμάντια της έβδομης τέχνης διάφορες μέρες της βδομάδας και με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για να περάσετε το βράδυ σας, είτε είναι καθημερινή είτε είναι Σαββατοκύριακο, γι΄αυτό και συγκεντρώσαμε τις προβολές της βδομάδας αυτής, από τη Δευτέρα 6 μέχρι την Κυριακή 12 Αυγούστου.

    Στο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) μπορείτε να προμηθευτείτε, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μπύρες, αναψυκτικά, ποπ-κορν και διάφορα άλλα, για να ολοκληρώσετε την θερινή κινηματογραφική σας εμπειρία! Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

    Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018
    Ο Θάνατος του Εμποράκου
    21.00 – 23.30

    Αμερικανική ταινία
    Σκηνοθεσία Φόλκερ Σλέντορφ με τους: Ντάστιν Χόφμαν, Τζ.Μάλκοβιτς, Τσαρλς Ντέρνινγκ Κέιτ Ριντ

    Μεταφορά στην οθόνη του διάσημου θεατρικού έργου του Αρθουρ Μίλερ, με ήρωα έναν πλανόδιο πωλητή που νιώθει ότι όλα πήγαν στραβά στη ζωή του.

    Facebook event

    Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
    Ρεβέκκα
    21.00 – 23.15

    Αμερικανική ταινία
    Σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους: Λόρενς Ολιβιέ, Τζόαν Φοντέν, Τζορτζ Σάντερς, Τζούντιθ Άντερσον

    Μια γκουβερνάντα παντρεύεται έναν Άγγλο αριστοκράτη, για ν’ ανακαλύψει πως ο ίδιος και το προσωπικό του παράξενου πύργου του, είναι ακόμα επηρεασμένοι από την πρώτη γυναίκα του, τη Ρεβέκκα, που πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

    Facebook event

    Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018
    Λεωφορείον ο Πόθος
    21.00 – 23.15

    Αμερικανική ταινία
    Σκηνοθεσία Ηλίας Καζάν με τους: Μάρλον Μπράντο, Βίβιαν Λι, Κιμ Χάντερ, Καρλ Μάλντεν

    Η Μπλανς, μια καταθλιπτική δασκάλα, έρχεται να μείνει στο σπίτι της αδελφής της στη Νέα Ορλεάνη, προκαλώντας την εχθρότητα (αλλά και τον κρυφό ερωτικό πόθο) του άξεστου συζύγου της τελευταίας. Υποδειγματική διασκευή του καλύτερου θεατρικού έργου του Τένεσι Γουίλιαμς, σε μια ταινία που τιμήθηκε με 4 Όσκαρ κι άφησε εποχή για τη ζωώδη παρουσία του Μάρλον Μπράντο, ο οποίος τονίζει τον ερωτισμό του ανδρικού σώματος.

    Facebook event

    Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
    Η Γυναίκα της Χρονιάς
    23.20 – 01.20

    Αμερικανική ταινία
    Σκηνοθεσία Τζορτζ Στίβενς με τους: Σπένσερ Τρέισι, Κάθριν Χέπμπορν, Φέι Μπέιντερ, Ρέτζιναλντ Όουεν, Μάινορ Γουότσον και Γουίλιαμ Μπέντιξ

    Μια μεγάλη διαμάχη θα ξεσπάσει μεταξύ της δυναμικής φεμινίστριας δημοσιογράφου Τες Χάρντινγκ και του αθλητικογράφου Σαμ Κρεγκ, όταν η πρώτη θα κάνει υποτιμητικές δηλώσεις για το άθλημα του μπέιζμπολ εν καιρώ πολέμου για τους Αμερικανούς. Ο διευθυντής της εφημερίδας που εργάζονται όμως θα προσπαθήσει να τους συμφιλιώσει με το να γνωρίσει τον έναν στον άλλο. Η κατά πρόσωπο γνωριμία τους θα είναι σημαδιακή και για τους δύο, αφού θα ερωτευθούν κεραυνοβόλα και θα παντρευτούν. Η συνύπαρξή τους ωστόσο δεν θα είναι και τόσο εύκολη, αφού σύντομα η Τες ανακηρύσσεται «Γυναίκα της χρονιάς» και αρχίζει να παραμελεί όλο και περισσότερο τα συζυγικά της καθήκοντα.

    Facebook event

    Σάββατο 11 Αυγούστου 2018
    Ντόνι Ντάρκο
    21.00 – 23.20

    Αμερικανική ταινία
    Σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Κέλι με τους: Τζέικ Τζίλενχαλ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Πάτρικ Σουέζ,Ντρου Μπάριμορ, Τζίνα Μαλόουν, Σεθ Ρόγκεν

    Ο Ντόνι Ντάρκο είναι ένας πανέξυπνος νεαρός, με ζωηρή φαντασία και ωριμότητα εντυπωσιακή για την ηλικία του. Έχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα: τον Φρανκ, ένα πλάσμα, που αν και είναι γέννημα της φαντασίας του, τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί σαν να ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Σύντομα, ο Φρανκ θα αποκαλύψει στον Ντόνι ένα μακάβριο, σκοτεινό κόσμο γεμάτο φοβερά μυστικά και οφθαλμαπάτες.

    Facebook event

    Σάββατο 11 Αυγούστου 2018
    Ξημερώνει
    23.30 – 01.20

    Γαλλική ταινία
    Σκηνοθεσία Μαρσέλ Καρνέ με τους: Ζαν Γκαμπέν, Αρλετί, Ζιλ Μπερί

    Ξεκινώντας από το τέλος, το φιλμ κλείνει κιόλας από την πρώτη σεκάνς τον πρωταγωνιστή φονιά Φρανσουά στο διαμέρισμα μιας εργατικής πολυκατοικίας, περικυκλωμένο από την αστυνομία. Αλήθεια, πώς φτάσαμε μέχρις εκεί;

    Facebook event

    Κυριακή 12 Αυγούστου 2018
    Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα
    21.00 – 23.25

    Αγγλο-γαλλική ταινία
    Σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι με τους: Πίτερ Κογιότ, Εμανουέλ Σενιέ, Χιου Γκραντ, Κριστίν Σκοτ Τόμας

    Δύο ζευγάρια βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα πλοίο στο οποίο καλούνται να συνυπάρξουν για μερικές μέρες. Οι ζωές και τα συναισθήματα τους μπλέκονται με απροσδόκητο τρόπο σε ένα ερωτικό τρίγωνο που θα τους οδηγήσει στην οριστική πτώση και αλληλοκαταστροφή.

    Facebook event

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Park Your Cinema: Οι υπαίθριες προβολές του ΚΠΙΣΝ για τον Αύγουστο με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Μαρίνα Σάττι στα Λιπάσματα με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ