• City Stories

    7 τρόποι για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη “κοιλίτσα”

    λίπος


    Το άγχος κάθε γυναίκας, κυρίως λίγο πριν το καλοκαίρι, είναι να εξαφανίσει όσο πιο ανώδυνα και εύκολα γίνεται την ανεπιθύμητη “κοιλίτσα”, που συνήθως εμμένει.

    lipos koilia

    Φυσικά το λεγόμενο “μαγικό ραβδί” σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να βοηθήσει. Ο σωματότυπος ενός ανθρώπου δε μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη, μπορεί όμως να μπει σε μια διαδικασία σταδιακής βελτίωσης, της οποίας τα αποτελέσματα αν μη τι άλλο θα λατρέψετε. Με σωστό πρόγραμμα και καλή καθοδήγηση, το περιττό λίπος θα εξαφανιστεί, βλέποντας τη διαφορά από τις πρώτες κιόλας 7 ημέρες. Η αρχή άλλωστε είναι το ήμισυ του παντός και με τόσο εμφανή και άμεσα αποτελέσματα, η ενοχλητική “κοιλίτσα” θα είναι παρελθόν, μέσα από 7 απλά βήματα.

    1.Κάντε την cardio άσκησή σας με άδειο στομάχι

    Ο μεταβολικός ρυθμός σας, αυξάνεται συνεχώς μέσω της καρδιοαναπνευστικής γυμναστικής (τρέξιμο, περπάτημα, ποδηλασία κλπ), ιδιαιτέρως όταν έχετε άδειο στομάχι. Μέσω της διαδικασίας αυτής, καύσιμο γίνεται το λίπος που υπάρχει στο στομάχι, και όχι το φαγητό που καταναλώσατε. Ωστόσο, όταν νιώσετε το σώμα σας να εγκαταλείπει και κάποια έλλειψη ενέργειας, κάντε ένα διάλειμμα καθώς μάλλον χρειάζεστε ένα μικρό γεύμα.

    2.Καταναλώστε περισσότερες πρωτεΐνες

    Η πρόσληψη πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια της μέρας σας είναι άκρως σημαντική. Κατάλληλα προϊόντα για μία τέτοιου τύπου διατροφή είναι τα αυγά, το άπαχο κρέας, το τυρί cottage και τα ψάρια. Το σώμα είναι προκαθορισμένο να καίει παραπάνω ενέργεια όταν διασπά της πρωτεΐνες, παρά από όταν επεξεργάζεται το λίπος και τους υδατάνθρακες. Η παραπάνω ποσότητα πρωτεϊνών λοιπόν, θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να πραγματοποιεί διεργασίες ακόμη και τις ώρες που δεν γυμνάζεστε.

    3.Μειώστε την πρόσληψη υδατανθράκων

    Μπορεί τα ζυμαρικά να είναι ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα, όμως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ευεργετικά για το σώμα σας. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας υδατανθράκων, λειτουργεί ως τροχοπέδη στην αποβολή του λίπους από τον οργανισμό σας. Οι υδατάνθρακες αποτελούν ωστόσο πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, γι αυτό το λόγο είναι καλό να αποτελούν μέρος της διατροφικής μας πυραμίδας, απλώς με μέτρο.

    belly-diet-660

    4.Αποφύγετε τα ανθρακούχα αναψυκτικά

    Τα αναψυκτικά ως γνωστόν, είναι πλούσια σε θερμίδες, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα από σιρόπι καλαμποκιού. Αυτό το υψηλό σε περιεκτικότητα σιρόπι φρουκτόζης, οδηγεί στην συσσώρευση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Ένα μπουκάλι νερό λοιπόν, είναι η καλύτερη λύση για την αποφυγή των αναψυκτικών. Η κατανάλωση νερού βοηθά τον οργανισμό να μένει συνεχώς ενυδατωμένος, ενώ η επιθυμία για γλυκά και ζαχαρούχα αναψυκτικά μειώνεται σημαντικά.

    5.Μειώστε τα αλκοολούχα ποτά

    Το αλκοόλ επηρεάζει το συκώτι, το οποίο αναγκάζεται να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια από το συνηθισμένο, ούτως ώστε να αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, γεγονός που καθυστερεί τη διαδικασία εκγύμνασης των μυών. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ αντικαθιστώντας το με άλλες επιλογές, όπως σόδα, χυμούς κλπ, ειδικά αν έχετε μπει σε πρόγραμμα για να χάσετε γρήγορα το λίπος της κοιλιάς.

    6.Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης

    Ένα πρόγραμμα ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης είναι ο καταλληλότερος τρόπος να ξεφορτωθείτε το λίπος, χωρίς να χάσετε μυϊκή μάζα. Τα βαράκια και τα καθίσματα είναι ιδανικά για να ξεκινήσετε την εξάσκησή σας. Η τεράστια αλλαγή που θα βλέπετε σταδιακά στο σώμα σας, θα είναι και το βασικότερο κίνητρο για να συνεχίσετε αυτόν τον τρόπο ζωής.

    7. Σταματήστε να κάνετε ατελείωτους κοιλιακούς

    Οι ατελείωτοι κοιλιακοί δεν θα σας δώσουν τα αποτελέσματα που  θέλετε άμεσα, ενώ αντιθέτως μπορεί να σας προκαλέσουν κάποια βλάβη. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κοιλιακοί δημιουργούν θέματα στη στάση του σώματος, καμπούριασμα καθώς και πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης. Ενώ λοιπόν οι κοιλιακοί θα ενδυναμώσουν τους μύες της κοιλιάς , δεν θα καταφέρουν να εξαφανίσουν το περιττό λίπος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν θα πιστεύετε πόσους μυς γυμνάζει το σεξ (είναι εκατοντάδες)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως, το γυμναστήριο “μικραίνει” τους μυς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βρήκαν ποιο είδος άσκησης «καίει» τις περισσότερες θερμίδες

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ