• City Stories

    Τι είναι το “sleep sex” και γιατί θεωρείται επικίνδυνο;

    σεξ


    Ο ύπνος αποτελεί την πιο χαλαρωτική περίοδο της ημέρας. Είναι οι ώρες που αποφορτιζόμαστε, ξεκουραζόμαστε, το κεφάλι μας αδειάζει από τις σκέψεις και το σώμα μας αναζοωγονείται. Άλλοι κοιμούνται ελαφριά, άλλοι πιο βαριά, μερικοί υπνοβατούν και μερικοί…κάνουν σεξ ενώ κοιμούνται!

    Κάπως έτσι εννοούμε τον όρο “sex sleep”. Πιο συγκεκριμένα, το “sex sleep” ή “sexsomnia”  ή “σεξυπνία” στα ελληνικά, ορίζεται ως η κατάσταση κατά την οποία ένας άνθρωπος επιδίδεται ή συμμετέχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες, ενώ κοιμάται. Η ασθένεια αυτή συγκαταλέγεται στην ευρεία κατηγορία των διαταραχών του ύπνου, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως οι “sexsomniacs” δεν θυμούνται την επόμενη μέρα τις πράξεις τους αυτές.

    Δεν πρόκειται για κάποιο όνειρο ερωτικού περιεχομένου, αλλά για μια αληθινή κατάσταση που συμβαίνει στην πραγματικότητα. Το άτομο βιώνει αυτή την κατάσταση όταν κοιμάται πολυ βαθιά, ενώ το “sleep sex” μπορεί να εκδηλωθεί όχι μόνο μέσω της σεξουαλικής επαφής, αλλά και με στοματικό έρωτα ή αυνανισμό. Το σίγουρο είναι πως την επόμενη μέρα, δεν υπάρχει καμία ανάμνηση από τις δραστηριότητες αυτές.

    Ενώ παλαιότερα το φαινόμενο αυτό δεν ήταν τόσο συχνό, πρόσφατες μελέτες που έγιναν στον Καναδά έδειξαν πως το 8% των ατόμων που έχουν διαταραχές ύπνου και οι οποίοι παρακολουθούνται στενά σε Κέντρα Διαταραχών Ύπνου, παρουσιάζουν και σεξυπνία. Επίσης, μέσα από τη μελέτη φάνηκες πως η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται πιο συχνά στους άντρες παρά στις γυναίκες.

    Οι ανησυχίες των ειδικών σχετικά με το “sex sleep” αφορούν τις περιπτώσεις στις οποίες το δεύτερο άτομο δεν είναι θετικό ως προς την σεξουαλική πράξη. Σε τέτοιες περιστάσεις τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο σοβαρά, αφού ο πάσχων μπορεί να εκδηλώσει μια βίαια συμπεριφορά με αρνητικές συνέπειες. Οι ψυχολόγοι, οι ερευνητές και οι γιατροί συστήνουν τη συζήτηση του θέματος με κάποιο ειδικό, καθώς πολλοί ντρέπονται να το αναφέρουν ή να ζητήσουν βοήθεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτές είναι οι γυναίκες που κάνουν καλύτερο σεξ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι είναι ο γυναικείος μεικτός οργασμός και πώς επιτυγχάνεται;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η πιο δημοφιλής στάση στο σεξ για το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ