• City Stories

    Πόσους σεξουαλικούς συντρόφους είναι “αποδεκτό” να έχουμε;

    σεξ


    “Πόσους σεξουαλικούς συντρόφους είχες μέχρι τώρα;” είναι η ερώτηση που προκαλεί αμηχανία ανάμεσα στα ζευγάρια και ειδικά αν πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της γνωριμίας τους.

    Οι γυναίκες αισθάνονται ότι θα παρεξηγηθούν αν ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων που είχαν είναι αρκετά μεγάλος και οι άντρες πιστεύουν πως δεν θα φανούν αρκετά έμπειροι αν ο αριθμός είναι σχετικά μικρός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα δύο φύλα να κρύβουν περίτεχνα τους αριθμούς πίσω από προσθαφαιρέσεις, αποκρύπτοντας ένα μέρος της αλήθειας και λέγοντας, τελικά, ψέματα.

    Πρόκειται, όντως, για ένα θέμα μείζονος σημασίας ή περιορίζουμε την ειλικρίνειά μας λόγω διάφορων στερεοτύπων; Και τελικά, πόσους σεξουαλικούς συντρόφους θεωρείται “αποδεκτό” να έχουμε; Ο αριθμός αυτός είναι ίδιος και στα δύο φύλα ή διαφέρει; Και τέλος, ποιοι είναι πιο ειλικρινείς; Οι άντρες ή οι γυναίκες;

    Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έρχεται να δώσει μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Δίκτυο Ιατρικών και Φαρμακευτικών Υπηρεσιών “Superdrug onlne doctor”. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα, άντρες και γυναίκες, σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Τα αποτελέσματα, πάντως, ήταν άκρως ενδιαφέροντα.

    Παραδόξως, φάνηκε πως τα δύο φύλα κινούνται σε ίδια μήκη κύματος, καθώς ο “ιδανικός” αριθμός των ερωτικών συντρόφων δεν διαφέρει ιδιαίτερα ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες. Ο “αποδεκτός” αριθμός είναι κατά μέσο όρο το 7, ενώ αν θέλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, για από τους άντρες βγήκε ως μέσος όρος το 7,6 και για τις γυναίκες το 7,5.

    Ως μη αποδεκτά νούμερα θεωρήθηκε για τους άντρες το 14, καθώς θεωρούν πως αν μια γυναίκα είχε περισσότερους από 14 σεξουαλικούς συντρόφους στη ζωή της, τότε είναι “επιπόλαιη”. Αντίστοιχα, οι γυναίκες θεωρούν ως υπερβολή τον αριθμό 15 και δεν αποδέχονται εύκολα την ιδέα των ερωτικών συντρόφων που ξεπερνούν το νούμερο αυτό.

    Ως προς την ειλικρίνεια, πάντως, τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα δύο φύλα βρίσκονται σχετικά κοντά. Τα ποσοστά της αλήθειας ήταν 58,6% για τους άντρες και 67,4% για τις γυναίκες, οπότε μπορούμε να πούμε πως οι γυναίκες είναι πιο ειλικρινείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα μάτια μας μπορούν να δείξουν αν θελουμε σεξ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10+1 πράγματα που οι γυναίκες θεωρούν σέξι σε έναν άντρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Το στόμα των γυναικών αποκαλύπτει το είδος του οργασμού τους



    ΣΧΟΛΙΑ