• City Stories

    Ποτάμι ή θάλασσα; Αυτή η μαγευτική παραλία με τα κρυστάλλινα νερά συνδυάζει και τα δύο

    παραλία


    Βουτιές στα παγωμένα νερά ενός ποταμού ή στην αλμύρα της θάλασσας; Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ορκισμένοι φίλοι της πρώτης άποψης αλλά και άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι διακοπές χωρίς θάλασσα και παραλία δε νοούνται.

    Πώς θα σας φαινόταν όμως, αν μπορούσατε να συνδυάσετε και τις δύο αυτές εμπειρίες, περνώντας τις ημέρες της άδειας σας σε έναν καταπράσινο τόπο στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου πελάγους;

    Ο λόγος για τη Σάμο, ένα νησί που τα έχει όλα!

    Με μεγάλη έκταση και ιδιαίτερα πολύπλευρη, είναι προικισμένη με ένα καταπληκτικό τοπίο: καταπράσινα βουνά, τροπικές παραλίες άλλες βοτσαλωτές, άλλες αμμώδεις ή άλλες ανάμεσα στη βραχώδη ακτογραμμή της, γραφικοί όρμοι και οικισμοί που δεν χορταίνονται, ψαροχώρια και πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν περισσότερο έναν εξωτικό προορισμό.

    Στα highligths του νησιού όμως, κορυφαία θέση έχει η ιδιαίτερα αγαπητή στους ντόπιους και τους τουρίστες παραλία «Ποτάμι», που βρίσκεται 2 περίπου χιλιόμετρα μετά το Καρλόβασι.

    Η παραλία αυτή έχει μέγεθος οκτακόσια μέτρα και έχει ως σήμα κατατεθέν της την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα, παγωμένα και βαθιά και είναι γεμάτη με χοντρά βότσαλα, ενώ δίπλα της υψώνεται ένας πλούσιος σε βλάστηση λόφος.

    Ενα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της είναι το γεγονός, πως «χτυπιέται» από τους βόρειους ανέμους του νησιού, για αυτό και κανείς θα δει μεγάλα κύματα να σηκώνονται, όταν αυτοί είναι έντονοι, παρόλα αυτά οι άνεμοι την κάνουν ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και τους πιο τολμηρούς.

    Η παραλία «Ποτάμι» όμως κρύβει ένα μεγάλο μυστικό!

    Από την άλλη της πλευρά, υπάρχει ένα πραγματικό ποτάμι με ονειρικούς καταρράκτες, που σχηματίζουν μικρές λίμνες και γίνονται πόλος έλξης για κάθε ταξιδιώτη.

    Οι καταρράκτες είναι εύκολα προσβάσιμοι, αφού χρειάζονται μόνο δεκαπέντε λεπτά περπάτημα στο δάσος της περιοχής (στη διαδρομή κανείς συναντά και την εκκλησία της Μεταμόρφωσης, την πιο παλιά εκκλησία του νησιού η οποία χρονολογείται από τον 11ο αιώνα) αλλά προσφέρονται για κολύμπι, δροσερές βουτιές σε γλυκό νερό δίπλα στη θάλασσα και υπέροχες φωτογραφίες.

    Αδράξτε την ευκαιρία για μια αξέχαστη εμπειρία!

    Πηγή φωτογραφιών: Facebook /Potami beach

    Πηγή: Bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 παραλίες κοντά στην Αθήνα για να αποδράσετε από τον μεγάλο καύσωνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 5+1 πισίνες που μόλις άνοιξαν στην Αθήνα και μπορείς να τις επισκεφτείς



    ΣΧΟΛΙΑ