• City Stories

    Παγωτό από λουΐζα και κόκκινα τηγανητά φρούτα

    • NewsRoom
    παγωτό λουΐζα


    Η τηγανιά κόκκινων φρούτων και το παγωτό από λουΐζα είναι μία πρωτότυπη συνταγή του Γάλλου σεφ Ζοέλ Γκαρό. Η ιδέα να δημιουργήσει ένα παγωτό από λουΐζα ρίζωσε στο μυαλό του σεφ την ημέρα που η πεθερά του, του χάρισε το φυτό. Με τα φύλλα και τις λουλουδιασμένες κορυφές της μυρωδάτης λουΐζας, οι βοτανολόγοι ετοιμάζουν ένα αφέψημα που συστήνουν για το συκώτι και τα νεφρά. Εσείς μπορείτε να ψιλοκόψετε μερικά φύλλα λουΐζας και να τα προσθέσετε στο μαγείρεμα των κόκκινων φρούτων.

    Δυσκολία: Εύκολο
    Χρόνος: 5 λεπτά
    Κόστος: Μέτριο
    Τύπος: Εορταστικό

    Υλικά

    Για τα κόκκινα φρούτα

    125 γραμμ. σμέουρα
    200 γραμμ φράουλες
    50 γραμμ. μούρα
    20 γραμμ. φραγκοστάφυλα
    100 ml μαρασκίνο
    20 γραμμ. βούτυρο
    20 γραμμ. μέλι
    100 γραμμ. κουκουνάρια
    250 γραμμ. ζάχαρη
    1 λουβί βανίλιας

    Για το παγωτό λουΐζα

    150 ml γάλα
    100 ml κρέμα γάλακτος
    3 αυγά
    50 γραμμ. ζάχαρη
    1 κλαράκι λουϊζα

    Για το γαρνίρισμα

    4 φύλλα δυόσμου
    Εκτέλεση
    Εκτέλεση

    Για το παγωτό

    Ετοιμάζουμε το παγωτό, χτυπώντας τους κρόκους με τη ζάχαρη. Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε τη λουΐζα και το μείγμα κρόκων-ζάχαρης. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο καυτό γάλα με τη λουΐζα. Αφήνουμε να απορροφηθεί το άρωμά της για 4 ώρες.

    Στη συνέχεια, περνάμε από λεπτό σουρωτήρι την κρέμα με γεύση λουΐζας και τη βάζουμε στο μίξερ. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 500ml νερό, 250 γραμμ. ζάχαρη και το λουβί βανίλιας. Αφήνουμε τη βανίλια μέχρι να κρυώσει το σιρόπι.
    Τότε τη βγάζουμε και την κρατάμε στην άκρη.

    Για τα κόκκινα φρούτα

    Σοτάρουμε σε ένα ζεστό τηγάνι το κουκουνάρι, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρά. Όταν ροδίσουν, τα «δένουμε» με μία φράουλα, την οποία πολτοποιούμε στο τηγάνι.

    Ετοιμάζουμε τα κόκκινα φρούτα, πλένοντας τα σμέουρα, τις φράουλες, τα μούρα και τα φραγκοστάφυλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα φραγκοστάφυλα. Βγάζουμε τα κοτσανάκια από τις φράουλες.

    Σε ένα τηγάνι, καραμελώνουμε το μέλι και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα κόκκινα φρούτα ολόκληρα ( εκτός από τις φράουλες που τις κόβουμε στα δύο ).

    Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν ομοιόμορφα, με μία ξύλινη σπάτουλα. Συμπληρώνουμε τους χυμούς των φρούτων με το μαρασκίνο. Προσθέτουμε το λουβί βανίλιας. Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά. Σερβίρουμε το πιάτο βάζοντας μία μπάλα παγωτό, πάνω στα σπασμένα κουκουνάρια, και γύρω γύρω τα κόκκινα φρούτα και ένα φύλλο δυόσμου.

    Πηγή: www.tasty-day.gr



    ΣΧΟΛΙΑ