• City Stories

    Γιατί το γάλα αμυγδάλου γίνεται όλο και πιο δημοφιλές;

    • NewsRoom
    γάλα αμυγδάλου


    Με το ποσοστό των χορτοφάγων να αυξάνονται στον κόσμο, η προσοχή των ανθρώπων έχει στραφεί προς τα φυτικά γάλατα. Ένα από αυτά, είναι το γάλα αμυγδάλου το οποίο αποτελεί κατάλληλο υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος. Το γάλα αμυγδάλου όμως δεν είναι μόνο για τους χορτοφάγους γιατί προσφέρει πολλά θρεπτικά στοιχεία σε όλους τους οργανισμούς.

    Βοηθάει να παραμένει υγιής η καρδιά. Δεν περιέχει χοληστερόλη ή κορεσμένα λιπαρά, επίσης έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και σε υγιή λίπη, έτσι προλαμβάνεται η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις.

    Χωρίς επιπλέον προσθήκες το γάλα αμυγδάλου έχει χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων, δηλαδή δεν ανεβάζει τα σάκχαρα του αίματος και μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσετε διαβήτη. Λόγω του γλυκαιμικού δείκτη το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει τους υδατάνθρακες ως ενέργεια και δεν θα αποθηκεύονται ως λίπος! Με τον τρόπο αυτό και με τις χαμηλές θερμίδες που περιέχει, 60 θερμίδες ανά ποτήρι, μπορείτε να διατηρήσετε το βάρος σας και να το μειώσετε πιο εύκολα.

    Αν και δεν περιέχει τόσο ασβέστειο όσο το αγελαδινό γάλα, το γάλα αμυγδάλου προσφέρει το 30% της συνιστώμενης ημερίσιας ποσότητας και το 25% της συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνη D. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για αρθρίτιδα και οστεοπόρωση βελτιώνοντας της ανοσοποιητική λειτουργία. Επιπλέον περιέχει πολλές βιταμίνες Β όπως σίδηρο και ριβοφλαβίνη, βοηθόντας στην ανάπτυξη των μυών και στην θεραπεία τους. Με το γάλα αμυγδάλου να περιέχει υψηλό ποσοστό βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει απο τις ακτίνες του ήλιου, είναι κατάλληλο για να σας χαρίσει λαμπερό δέρμα!

    Η δυσανεξεία στην λακτόζη πλήττει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, δηλαδή έχουν δυσκολία στην πέψη της ζάχαρης που περιέχει το αγελαδινό γάλα. Με το γάλα αμυγδάλου να μην περιέχει λακτόζη το καθιστά το κατάλληλο υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος.

    Σε αντίθεση με το αγελαδινό γάλα, το γάλα αμυγδάλου μπορεί να το φτιάξει κανείς εύκολα στο σπίτι του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλει ψιλοκομμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με νερό και το γάλα αμυγδάλου είναι έτοιμο για απόλαυση!

    Πηγή: www.tasty-day.gr



    ΣΧΟΛΙΑ