• City Stories

    Φανταστικά και ελαφριά μπισκοτάκια με κρέμα λεμονιού – Φτιάξτε τα σήμερα

    μπισκότα


    Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη φοβερή λιχουδιά; Τα μπισκότα αυτά είναι αφράτα και έχουν γέμιση λεμονιού. Η ετοιμασία τους είναι εύκολη και τα υλικά απλά.

    Για τα μπισκότα θα χρειαστείτε

    Υλικά

    1/2 φλ. ‏ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    1/4 του φλ. ‏άχνη ζάχαρη
    1 ‏κρόκος αυγού (χωρίς καθόλου ασπράδι)
    1/2 κ.σ. ‏τριμμένο ξύσμα λεμονιού
    1 κ.σ. ‏χυμός λεμονιού
    1/2 κ.γ. ‏αλάτι
    1 1/4 του φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
    1/2 φλ. ‏κρέμα/πουτίγκα λεμονιού

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 180 C και τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί. Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για 3-4 λεπτά.

    Στη συνέχεια προσθέτετε τον κρόκο αυγού, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμόνι και το αλάτι. Ρυθμίστε το μίξερ στην χαμηλώτερη ταχύτητα που έχει ( 1 ) και προσθέστε το αλεύρι κι ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστούν σβόλοι.

    Μαζέψτε τη ζύμη από τα τοιχώματα. Μην τη ζυμώσετε , απλώς μαζέψτε ελαφρά τη σε μια «μπάλα». Παίρνετε 1 κ.σ. ζύμης (2,5 – 3 εκ. περίπου) και σχηματίζετε μπαλάκια τα οποία τοποθετείτε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει αφήνοντας 2,5 – 3 εκ. περίπου απόσταση από το καθένα.

    Με ένα δαχτύλο που θα έχετε αλευρώσει σχηματίστε μια «λακούβα» στο κέντρο κάθε μπαλίτσας.Ψήστε για 18-20 λεπτά μέχρι σχεδόν να έχουν σφίξει τα μπισκότα και να έχει χρυσίσει η επιφάνεια τους. Αποσύρετε τα μπισκότα από τον φούρνο.

    Αν η «λακούβα» στην επιφάνεια τους έχει μειωθεί τότε όσο είναι καυτά , με την πίσω μεριά ενός κουταλιού τα πιέζετε προς τα κάτω ώστε να ανοίξει προκειμένου να χωρέσει 1 κ.γ. κρέμας λεμονιού. Ψήστε για 2 λεπτά ακόμα για να σταθεροποιηθεί η νέα φόρμα του μπισκότου. Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

    Πηγή: dailystories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ