• City Stories

    Τέσσερις προτάσεις για έξοδο με ελεύθερη είσοδο αυτό το Σαββατοκύριακο

    ΚΠΙΣΝ


    Οι επιλογές μας για ένα όμορφο Σάββατο ή για μια ενδιαφέρουσα Κυριακή, είναι πολλές. Πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα που θα ταξιδέψουν για λίγο το μυαλό μας και θα μας προσφέρουν μια νέα, διαφορετική και πρωτότυπη εμπειρία. Διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού, είναι εδώ για να τις ανακαλύψουμε και να τις απολαύσουμε.

    Παρακάτω σας παραθέτουμε τέσσερις ενδιαφέρουσες ιδέες για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας, 21 και 22 Οκτωβρίου, δημιουργικά και δωρεάν!

    ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    Σοφία Σαρρή

    1. Σοφία Σαρρή (Sofia Sarri) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Η Σοφία Σαρρή είναι ερμηνεύτρια και συνθέτρια με επιρροές από ολόκληρο το μουσικό σύμπαν. Έχει ερμηνεύσει και συνθέσει για μπάντες διαφορετικού υπόβαθρου. Για τη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ, στα πλαίσια των Music Escapades, η Σοφία Σαρρή πειραματίζεται τόσο με τις παραδοσιακές όσο και με τις σύγχρονες φόρμες ενώ ταυτόχρονα, ακολουθεί το συνονθύλευμα της μαζικής ηχητικής και μουσικής πληροφόρησης που χαρακτηρίζει τη γενιά της και αφηγείται τα μουσικά μονοπάτια που έχει εξερευνήσει μέχρι σήμερα.

    21.00
    ΦΑΡΟΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα)

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    Διδώ και Αινείας

    2. Διδώ & Αινείας «Ενας Λυρικός Έρωτας» στο Θέατρο Ιζόλα: Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον χορόδραμα από την Ομάδα «ΚΑμας», δηλαδή για μια σύζευξη χορού και θεάτρου, σε σκηνοθεσία της Αφροδίτης Καλαφάτη. Το χορόδραμα αυτό είναι βασισμένο στην Αινειάδα του Βιργιλίου, το σημαντικότερο έργο του Ρωμαίου ποιητή, και στον τραγικό έρωτα της Διδούς με τον Αινεία. Συμμετέχουν: Βασιλεία Καλίτση (υψίφωνος), Θεόφιλος Ιωαννίδης (βαρύτονος), Βανέσσα Καλκάνη (υψίφωνος), Βασίλης Μπούρης (κόντρα τενόρος) και ο Μάριος Καζάς στο πιάνο. Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας 2017.

    20.30
    Θέατρο Ιζόλα
    (Αγησιλάου & Αιγέως 41-43, Καλλιθέα)

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    σαίξπηρ

    3. Σαίξπηρ – «Το τυχάρπαστο κοράκι» του Vincent Dowling στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας: Στα πλαίσια και πάλι του Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας 2017, το θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το παραπάνω έργο, το οποίο αποτελεί μια μίξη δράματος και κωμωδίας, εστιάζοντας στη Σουζάννα Σαίξπηρ – Χωλλ, την κόρη του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση ανεβαίνει με την αφιλοκερδή προσφορά των συντελεστών: σκηνοθεσία-μετάφραση: Κωνσταντίνα Ρίτσου, ηθοποιοί: Ν. Ρίτσου (Ρίτσαρντ Μπέρμπαιητζ), Μαρία Δρακοπούλου (Σουζάννα Σαίξπηρ), Γιώργος Λιβανός (Τόμας, Λανσελότος, Γόμπος, Ριχάρδος Γ, Οθέλλος). Στο τραγούδι ο Βασίλης Μπούρης (Κόντρα- τενόρος) και στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου. Μουσική διασκευή στα τραγούδια του Σαίξπηρ από τον JAMES VANKOLLENBURG.

    20.30
    Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας
    (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου, Καλλιθέα)

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    μουσειο παιχνιδιων

    4. Μουσείο Παιχνιδιών: Open day στο Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών: Το Μουσείο Μπενάκη μας περιμένει όλους, μικρούς και μεγάλους, για να γιορτάσουμε το άνοιγμα του Μουσείου Παιχνιδιών την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 από τις 10:00 έως τις 18:00 στον “Πύργο των Παιχνιδιών”. Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών με πυρήνα τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, η οποία συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης, παρουσιάζει παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική.

    10.00 – 18.00
    Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών
    (Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο)

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δωρεάν παρουσιάσεις και υπογραφές βιβλίων στον Ιανό τον Οκτώβριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια ενδιαφέρουσα Έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο Νίκο Καζαντζάκη



    ΣΧΟΛΙΑ