• City Stories

    Πέντε σεμινάρια-διαλέξεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν

    Πηγή: Impact Hub Athens


    Διάφορες εποικοδομητικές διαλέξεις και σεμινάρια λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο, σε διάφορα μέρη της Αθήνας και με ελεύθερη είσοδο. Αγγίζουν διάφορους τομείς, όπως ιστορία, μόδα, τεχνολογία αλλά και οικογενειακά θέματα. Συγκεντρώσαμε παρακάτω πέντε από αυτά που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σας τα παρουσιάζουμε αναλυτικά.

    ιστορία

    1. Διάλεξη: “Ο ιστορικός ερευνητής αντιμέτωπος με τη συνείδησή του. Μια κατάθεση ψυχής”

    Διάλεξη του Καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Γιάννη Μουρέλου στο Σπίτι της Κύπρου.

    Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διαλέξεων με τον γενικό τίτλο: “Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους”, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2 Α Σύνταγμα, τη διάλεξη του Καθηγητή της Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μουρέλου με θέμα: Ο ιστορικός ερευνητής αντιμέτωπος με τη συνείδησή του. Μια κατάθεση ψυχής.

    Συντονίζει ο Νομικός, Ιστορικός Ερευνητής, Πρόεδρος Δ.Σ. της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια κ. Ανδρέας Κούκος.

    Πότε:
    Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, 20.00

    Πού:
    Το Σπίτι Της Κύπρου
    Ξενοφώντος 2Α, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    2. Σεμινάριο – εκδήλωση: “Global Fashion Disruptors”

    Το Fashion Revolution Greece και τo SoFE διοργανώνουν το “Global Fashion Disruptors” μια μεγάλη γιορτή για τη Βιώσιμη Μόδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 19 & 20 Νοεμβρίου.

    Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει Πάνελ Ομιλιών, Τεχνικά Εργαστήρια , Pop-Up Market, Kids’ Corner , Ανταλλακτικό Παζάρι και Σημείο Ανακύκλωσης, Έκθεση Προσφύγων και Ελλήνων Καλλιτεχνών, Πρεμιέρα Διεθνών Κινηματογραφικών Παραγωγών, καθώς και την Απονομή Βράβευσης του Διεθνούς Διαγωνισμού SOFE Global Fashion Disruptors. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν Street Dance Performers, Ethnic Food and Drinks Market και DJ set party.

    Η δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει τεχνικά εργαστήρια και εκπαίδευση γύρω από ζητήματα βιώσιμης μόδας, αποκλειστικά για σχεδιαστές και επαγγελματίες.

    Πότε:
    Κυριακή 19 Νοεμβρίου και Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, 11.00

    Πού:
    Κυριακή: Δημοτική Αγορά Κυψέλης

    Δευτέρα: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

    Δήλωση συμμετοχής

    3. Διάλεξη – σεμινάριο: “SingularityU Athens Chapter Launch Event”

    To TEDxAcademy και η Νίκη Συροπούλου, Ambassador του Singularity University στην Ελλάδα, μας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του SingularityU Athens Chapter.

    Στην εναρκτήρια ομιλία, η Νίκη Συροπούλου, ο Αρίστος Δοξιάδης & ο David Orban θα μας μυήσουν στον κόσμο του SingularityU Athens & στο Silicon Valley Thinking.

    Στόχος είναι να εξοικειωθεί και να ενισχυθεί η ελληνική κοινότητα με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ραγδαία αυξανόμενες τεχνολογίες και με τη σύγχρονη νοοτροπία για ανάπτυξη και ευημερία.

    Πότε:
    Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, 18.00

    Πού:
    Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς
    Πειραιώς 138, Γκάζι

    Κρατήστε θέση εδώ.

    4. Διάλεξη: “Η ενοποίηση της Γερμανίας και ο Ρόλος της στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Σκηνή”

    Μετά από την μεγάλη προσέλευση των δημοτών την περασμένη χρονιά και με δεδομένη την ανάγκη συνεχώς ανανεούμενων ιστορικών γνώσεων και πηγών, ο καθηγητής κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, Ιστορικός – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Paris I Sorbonne, προσφέρει και φέτος το χρόνο και τις γνώσεις του, ακολουθώντας έναν καινοτόμο, ελεύθερο τρόπο διδασκαλίας, ώστε να πλησιάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην ιστορική αλήθεια των ημερών μας.

    Πότε:
    Τρίτη 21 Νοεμβρίου, 19.00

    Πού:
    Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλοθέης – Ψυχικού
    Αγίας Σοφίας 1 και Ολυμπιονικών, Ψυχικό

    Πληροφορίες

    5. Βιωματικό σεμινάριο – εργαστήριο: “Είμαστε Οικογένεια, είμαστε όμως Ομάδα;”

    Η ομάδα BusinessCool και το ImpactHub, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στην τοπική κοινότητα, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, 17.00 – 20.00, στο ανακαινισμένο Ιστορικό Κτήριο – Πολυχώρο, ImpactHub: “Δημοτική Αγορά Κυψέλης”, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη, ένα διασκεδαστικό και πρωτότυπο σεμινάριο ανάπτυξης σχέσεων ομάδας μεταξύ των γονέων και των παιδιών τους που βρίσκονται στην εφηβεία, με πολύ παιχνίδι και διασκέδαση.

    Πότε:
    Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, 17.00

    Πού:
    Δημοτική Αγορά Κυψέλης
    Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη

    Κάντε εγγραφή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας με παράλληλη προβολή ταινίας στο ΕΜΣΤ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δωρεάν προβολές ταινιών στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης



    ΣΧΟΛΙΑ