• City Stories

    Παραβάσεις: Η νέα σειρά θεατρικού αναλογίου του ΚΠΙΣΝ που εγκαινιάζεται αυτή την Κυριακή

    • NewsRoom
    ΚΠΙΣΝ


    Παράβαση

    η [parάvasi] Ο33:

    • η αθέτηση, η καταπάτηση συμφωνιών, η παραβίαση θεσμοθετημένων κανόνων, κανονισμών κτλ.: Yποπίπτω σε / κάνω ~. Tροχαία ~. ~ νόμου / καθήκοντος. II. (στην αρχ. κωμωδία) πλησίασμα προς τους θεατές, κατά το οποίο ο χορός απευθυνόταν και μιλούσε άμεσα προς αυτούς εκ μέρους του ποιητή.
    • [λόγ. < ελνστ. παράβα(σις) -ση, αρχ. σημ.: `παράκαμψη΄]

    Το θεατρικό αναλόγιο, η δραματοποιημένη ανάγνωση θεατρικών και άλλων κειμένων, με την αμεσότητα και την ποικιλομορφία που το χαρακτηρίζουν, έχει κερδίσει το κοινό και έχει προσφέρει σε δημιουργούς και καλλιτέχνες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν νέες αναγνώσεις κλασικών αλλά και νέων έργων.

    Οι Παραβάσεις, η νέα σειρά θεατρικού αναλογίου του ΚΠΙΣΝ, επανεξετάζει το είδος αυτό, έτσι ώστε να απευθύνεται στο σύγχρονο κοινό, εμπλουτίζοντάς το με καινοτόμα στοιχεία και πειραματικές προσεγγίσεις.

    Παραβάσεις ΚΠΙΣΝ

    Κρατώ μιαν Αναφορά

    Δραματοποιημένη αφήγηση επιλεγμένων αποσπασμάτων από το μνημειώδες έργο του Νίκου Καζαντζάκη, “Αναφορά στον Γκρέκο”, στο οποίο ο συγγραφέας, λίγο πριν το θάνατό του, καταγράφει τους σταθμούς της πορείας του ανάμεσα σε ανθρώπους, πάθη και ιδέες. Η αφήγηση εστιάζει κυρίως στα νεανικά χρόνια του συγγραφέα, μέχρι να γράψει το πρώτο του έργο Όφις και Κρίνο.

    Τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η σκηνοθέτις και θεατρολόγος Έφη Θεοδώρου, η οποία έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Φεστιβάλ Αθηνών, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο Αμόρε κ.α. Παράλληλα, διδάσκει Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Δήλος ενώ το διάστημα 2007-2013 ήταν Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου στο πλευρό του Γιάννη Χουβαρδά. Τον Οκτώβριο του 2013 τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών.

    Δραματουργία-Σκηνοθετική επιμέλεια: Έφη Θεοδώρου
    Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά, Γιωργής Τσαμπουράκης
    Βιολοντσέλο: Σοφία Ευκλείδου

    Πότε:
    Κυριακή 12 Νοεμβρίου
    17.00

    Πού:
    ΦΑΡΟΣ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Είσοδος ελεύθερη

    -Το Κρατώ μιαν Αναφορά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης το καλοκαίρι του 2017.

    -Η χρήση των αποσπασμάτων του έργου Αναφορά στον Γκρέκο του Νίκου Καζαντζάκη, γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Καζαντζάκη © Νίκη Σταύρου.

    -Μετά την έναρξη της εκδήλωσης, η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο κατά τη διάρκεια προβολής του σύντομου εισαγωγικού βίντεο. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10+1 δωρεάν σεμινάρια/διαλέξεις για διάφορα θέματα αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια διήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων



    ΣΧΟΛΙΑ