• City Stories

    4+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    Το κουρδιστό πορτοκάλι


    Μπορεί η αγαπημένη συνήθεια του θερινού σινεμά να εκπνέει σιγά σιγά, μιας και διανύουμε το τέλος του Σεπτεμβρίου, όμως μερικοί χώροι παρατείνουν για λίγο ακόμη τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών σε ανοιχτούς χώρους. Κάτω από τ’ αστέρια και με τη φθινοπωρινή ψύχρα για συντροφιά, μπορείτε να απολαύσετε λίγη από τη μαγεία του σινεμά και να περάσετε ένα όμορφο βράδυ. Συγκεντρώσαμε παρακάτω πέντε ταινίες που θα προβληθούν αυτή τη βδομάδα σε διάφορους χώρους με ελεύθερη είσοδο:

    Το κουρδιστό πορτοκάλι

    1. Το Κουρδιστό Πορτοκάλι στο Χυτήριο: Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ταινίες του σινεμά και χρονολογείται στο 1971. Θεματολογικά, πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη βία, τόσο των συμμοριών όσο και του κράτους και του σωφρονιστικού συστήματος. Θεωρήθηκε εξτρεμιστική για την εποχή της και απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες. Η σκηνοθεσία ανήκει στον αριστουργηματικό Στάνλεϊ Κιούμπρικ και πρωταγωνιστές είναι οι: Μάλκολμ Μακ Ντάουελ, Πάτρικ Μαγκί, Στίβεν Μπέρκοφ, Μάικλ Μπέιτς.

    Ημερομηνία:
    Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

    Ώρα:
    19.45 – 22.15
    22.30 – 01.00
    (Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος θα υπάρξουν δύο συνεχόμενες προβολές την ίδια μέρα)

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Facebook event

    αυτή είναι η Αγγλία-ταινία

    2. This is England στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Φαβέλα”:  Η ταινία, σε σκηνοθεσία Σέιν Μίντοουζ και με πρωταγωνιστές τους Τόμας Τέργκουζ, Στίβεν Γκράχαμ και Τζο Χάρτλεϊ, έχει τιμηθεί με το κινηματογραφικό βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας BAFTA. Η περίληψή της έχει ως εξής: Ιούλιος στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας του 1983. Ο 12χρονος Σον, ο οποίος έχει χάσει τον πατέρα του στον πόλεμο των Φόκλαντς, γίνεται μέλος μιας ομάδας σκίνχεντ, η οποία από απλούς βανδαλισμούς θα περάσει σε ρατσιστικές πράξεις βίας.

    Ημερομηνία:
    Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

    Ώρα:
    21.00 – 23.30
    (Στις 19.00, πριν από την προβολή, θα γίνει ανοιχτή συνέλευση της Κινηματογραφικής Ομάδας της Φαβέλας, όπου θα συζητηθεί το πρόγραμμα των προβολών και η δράση της)

    Χώρος:
    Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Φαβέλα”
    Ναυάρχου Βότση 11, Μικρολίμανο, Πειραιάς

    Facebook event

    Λολίτα

    3. Λολίτα στο Χυτήριο: Το τολμηρό μυθιστόρημα του Vladimir Nabokov μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ το 1962 και έπειτα από τον Αντριάν Λιν το 1997. Εδώ, πρόκειται για την πρώτη μεταφορά της ιστορίας του “νυμφιδίου”, με τον σκηνοθέτη να πλάθει ένα εξίσου τολμηρό και πρωτοποριακό, για τα δεδομένα της εποχής, φιλμ. Η περίεργη σχέση του Χάμπερτ Χάμπερτ με την έφηβη Λολίτα έχει πρωταγωνιστές τους: Σέλεϊ Γουίντερς, Σου Λάιον, Τζέιμς Μέισον, Πίτερ Σέλερς.

    Ημερομηνία:
    Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

    Ώρα:
    22.30 – 01.00

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Facebook event

    4. Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού στο ΚΠΙΣΝ: Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1981 σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ, συστήνει στο σινεμά τον χαρακτήρα του Indiana Jones (με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ), ο οποίος αναβιώνει τους ήρωες των επεισοδιακών κινηματογραφικών serials του ’30 και του ’40. Ο περιπετειώδης καθηγητής και αρχαιολόγος καλείται από την αμερικανική Κυβέρνηση να εντοπίσει, πριν από τους Ναζί, τα ίχνη της μυθικής Χαμένης Κιβωτού, στα 1936.

    Ημερομηνία:
    Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

    Ώρα:
    20.30 – 22.30

    Χώρος:
    Ξέφωτο – Πάρκο
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Facebook event

    Οι απίθανοι

    5. Οι Απίθανοι στο ΚΠΙΣΝ: Η απίθανη αυτή οικογένεια, έχοντας λάβει το Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας του 2005, αποτελεί μια επιλογή κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους. Τα μέλη μιας οικογένειας με υπερφυσικές ικανότητες που στο παρελθόν πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για το καλό του κοινωνικού συνόλου, πέφτουν στην αφάνεια κατόπιν παρεξηγήσεως και συνεχίζουν να ζουν ως κοινοί θνητοί, μέχρι την εμφάνιση ενός κακού υπερήρωα που ζητά εκδίκηση. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

    Ημερομηνία:
    Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

    Ώρα:
    20.30 – 22.30

    Χώρος:
    Ξέφωτο – Πάρκο
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Facebook event

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» επιστρέφουν από τις 20 Σεπτεμβρίου με ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Tι να κάνετε τον Σεπτέμβριο: Σινεμά στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρία μπαρ στο κέντρο με happy hour και cocktails από 5 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ