• AUTO

    Η Citroen επιστρέφει στις ρίζες

    Citroen


    Όλοι θα θυμούνται αυτά τα αγέρωχα φουτουριστικά Citroen με τις ανοικονόμητες διαστάσεις και την αποστασιοποίηση από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό ευρωπαϊκό ή μη, τόσο σε σχεδιαστικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Οι Γάλλοι έχτισαν σχολή και δεν θα την αποχωριστούν ούτε τώρα, παρά την SUVολαγνεία που επικρατεί. Δεν λέω, χρυσά και άγια τα SUV και τα λογής crossover, αλλά οι ιθύνοντες της Citroen ήταν είναι και θα είναι παραδοσιακά καψούρηδες με τα μεγάλα πληθωρικά οικογενειακά, ενίοτε πολυτελή και άλλοτε όχι. Τώρα τι να ετοιμάζουν άραγε;

    Citroen

    Έχουμε και λέμε λοιπόν… Το κεφάλι της Citroen, Linda Jackson, προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου C3 Aircross. Είπε ευθαρσώς πως η Citroen ποτέ δεν σταμάτησε να σκέφτεται μια μεγάλη ναυαρχίδα που θα αυξάνει το κύρος της φίρμας, ενώ αποκάλυψε επίσης πως η εταιρία σχεδιάζει το μεγάλο της μοντέλο, παρότι η μερίδα του λέοντος ανήκει στα SUV.

    Citroen

    H Jackson τόνισε χωρίς περιστροφές πως η ανεξαρτητοποίηση της DS γέννησε κενά στη γκάμα της Citroen, με ένα από αυτά να προσδιορίζεται στα οχήματα ελεύθερου χρόνου, για αυτό προφανώς δόθηκε προτεραιότητα στα συγκεκριμένου είδους και ύφους μοντέλα.

    Citroen

    Οι σχεδιαστές της γαλλικής εταιρίας έχουν ρίξει πολύ μελάνι για το επερχόμενο μεγάλο μοντέλο με το λοχιόσημο στη μάσκα, το οποίο προφανώς θα χαρακτηρίζεται ως sedan αλλά με τη δική του ιδιότυπη σχεδιαστική φόρμα, τηρώντας τη μακρόχρονη παράδοση. Οι μεγαλύτεροι θα θυμόσαστε καλά πως έτσι ήταν πάντα στη Citroen. Από την εποχή του επαναστατικού «βάτραχου», μέχρι τις μέρες μας. Είναι σαφές πως προπομπός του τι θα ακολουθήσει αποτελεί το CXperience Concept που φιγούραρε στο Παρίσι και προϊδεάζει κατά κάποιο τρόπο για το μεγάλο νέο που έρχεται.

    Υπομονή…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Jaguar I-Pace: Γαλαζοαίματο αιλουροειδές κατεβαίνει σκαλιά…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BMW series 8: Ο πλανήτης επιστρέφει στη χλιδή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Rolls-Royce Phantom: Ραντεβού στο Λονδίνο



    ΣΧΟΛΙΑ