• City Stories

    Μουσικός Φεβρουάριος στο café του Νομισματικού Μουσείου με ξεχωριστούς καλλιτέχνες

    café του Νομισματικού Μουσείου


    Η σειρά συναυλιών στο όμορφο café του Νομισματικού Μουσείου συνεχίζεται και τον ερχόμενο μήνα, τον Φεβρουάριο! Το μουσικόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία και τη χαρά να παρακολουθήσει μοναδικές μουσικές παραστάσεις. Τέσσερις αξιόλογοι καλλιτέχνες με διαφορετικές μουσικές προτάσεις πρόκειται να περάσουν από το café και να το γεμίσουν με μελωδίες, ρυθμούς και όμορφες στιγμές.

    Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις Πέμπτες, στις 1, 8, 15 και 22 Ιανουαρίου 2018. Το κοινό θα απολαύσει δημιουργούς και ερμηνευτές από ξεχωριστά είδη μουσικής, από τραγούδια του γαλλικού πενταγράμμου μέχρι διασκευές που θα μας θυμίσουν στιγμές της εφηβείας.

    Στο café του Νομισματικού Μουσείου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 12 (Πανεπιστημίου), στο Ιλίου Μέλαθρον, θα αφήσουν το μουσικό στίγμα τους οι: Σταύρος Σοφιανόπουλος, Βιολέττα & Σεμέλη Σακελλαρίου, Mtv Generation tribute και οι Trio project. Μην ξεχάσετε να κάνετε τις κρατήσεις σας στο 210 3610067.

    Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

    café του Νομισματικού Μουσείου

    Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 – 21.00
    Σταύρος Σοφιανόπουλος Live
    Facebook event

    Με την Ναταλία Ρασούλη στο τραγούδι, τον Αριστείδη Χατζησταύρου στην κλασική κιθάρα, τον Στέφανο Γιαννόπουλο στο τσέλο και τον Σταύρο Σοφιανόπουλο στο πιάνο.

    …με λόγια και χωρίς λόγια

    Πιάνο, κλασική κιθάρα και τσέλο σε μια βιωματική μουσική βραδιά «με συνθέσεις που αντανακλούν την εμπειρία προσωπικών γεγονότων στο πέρασμα του χρόνου». Έτσι περιγράφει ο Σταύρος Σοφιανόπουλος τη βραδιά που θα καλωσορίσει το Φεβρουάριο στο café του Νομισματικού Μουσείου. Πρόθεση του συνθέτη είναι μαζί με τους μουσικούς του συνεργάτες να κάνουν τους ακροατές να νιώσουν τα μουσικά κομμάτια σαν δικά τους και να τα βιώσουν με έναν απόλυτα προσωπικό τρόπο.

    Συμμετέχουν:

    Ενορχήστρωση :
    Χρήστος Ξενάκης

    Μουσικοί:
    Αριστείδης Χατζησταύρου | κλασική κιθάρα
    Στέφανος Γιαννόπουλος | τσέλο
    Σταύρος Σοφιανόπουλος | πιάνο

    Τραγούδι:
    Ναταλία Ρασούλη

    Σταύρος Σοφιανόπουλος

    Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 – 21.00
    “En chantant” Βιολέττα & Σέμελη ΣακελλαρίουFacebook event

    Δηλώνουν κορίτσια από σπίτι, με το πιάνο τους, τα γαλλικά τους…αλλά και τα ελληνικά, τα ισπανικά, τα παλιά και τα καινούργια, τα γνωστά και τα λιγότερο γνωστά. Ο λόγος για τις ταλαντούχες μουσικούς, Σεμέλη και Βιολέττα Σακελλαρίου. Συνήθως τις πετυχαίνουμε σε μια οικογενειακή σύρραξη και σύμπραξη σε δικούς τους αγαπημένους μουσικούς δρόμους. Εκεί όπου ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Αττίκ δεξιώνονται τον Georges Brassens, τον Astor Piazzola, τον Agustin Lara και όχι μόνο.

    Στις 8 Φεβρουαρίου και για μία μοναδική βραδιά στο café του Νομισματικού Μουσείου θα αφιερωθούν αποκλειστικά και μόνο στο γαλλικό τραγούδι θέλοντας να τιμήσουν συνθέτες, ποιητές, τραγουδοποιούς κι ερμηνευτές που τις άγγιξαν. 

    Παίζουν οι:
    Τραγούδι | Σεμέλη Σακελλαρίου
    Πιάνο | Βιολέττα Σακελλαρίου

    Βιολέττα & Σεμέλη Σακελλαρίου

    Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 – 21.00
    Mtv Generation tributeFacebook event

    Τα early 80’s και 90’s επιστρέφουν δυναμικά σε ένα αφιέρωμα στη γενιά του MTV. H Χριστίνα Συριοπούλου, ο Μάνος Ταβλάκης και ο Ντίνος Μάνος μπαίνουν σε ένα ξέφρενο παιχνίδι γνωστών διασκευών από την εφηβεία των σημερινών 30άρηδων plus, με κομμάτια των George Michael, Queen, Prince, Chaka Khan, Donna Summer, που αγαπήσαμε με πάθος. Όταν εξέπεμπε το MTV οι έφηβοι γίνονταν μάρτυρες μιας εκρηκτικής ποπ αμερικάνικης και βρετανικής κουλτούρας.

    Το δυνατό ακουστικό τρίο που θα ακούσουμε στις 15 Φεβρουαρίου ζωντανεύει το κλίμα της εποχής εκείνης με ένα δυνατό «τζουγκ μποξ» από κομμάτια όπως: Freedom-George Michael, I want to break free -Queen, Ain’t nobody-Chaka Khan, Kiss -Prince, What’s goin’ on-4 non blondes, More than words- extreme, The joker- Steve miller band, The way you make me feel-Michael Jackson, Respect-Aretha Franklin και Voulez-vous -ABBA.

    I love my MTV!. Do you?

    Παίζουν οι:
    Χριστίνα Συριοπούλου | τραγούδι
    Μάνος Ταβλάκης | κιθάρα, φωνητικά
    Ντίνος Μάνος | κοντραμπάσο

    Mtv Generation tribute

    Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 – 21.00
    “Rio das Flores” Trio projectFacebook event

    Όταν η αισθαντική bossa nova των ’60s συναντά την εκρηκτική samba του Rio de Janeiro, καταλήγοντας στη “pop” βραζιλιάνικη μουσική του σήμερα δημιουργείται ένα ταξίδι πλούσιο σε ρυθμούς, εικόνες και ηχοχρώματα που μας μυούν στη βραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα. Η Ειρήνη Βαρθακούρη, με μια αυθεντική προσέγγιση στην ερμηνεία του βραζιλιάνικου ρεπερτορίου και με πέντε χρόνια πορείας στις σκηνές της Αθήνας με την πενταμελή μπάντα «Banda Valeu», ιδρύει παράλληλα το “Rio das Flores” και επισκέπτεται το café στο Νομισματικό Μουσείο για μια μοναδική βραδιά την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

    Μαζί της ο Θάνος Χατζηαναγνώστου, γνωστός ως drummer στη jazz σκηνή της Αθήνας, που στο “Rio das Flores” μας παρουσιάζεται με το δεύτερο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα. Παρέα με τον εξαιρετικό Λεωνίδα Σαραντόπουλο στο φλάουτο, θα μας παρουσιάσουν τη βραζιλιάνικη μουσική στην αυθεντική της μορφή αλλά και με μια πιο ελεύθερη, αυτοσχεδιαστική προσέγγιση. Στα plus της βραδιάς το φλερτ με την ελληνική σκηνή της ίδιας ρετρό εποχής και διάθεσης με διασκευές κομματιών σε bossa nova.

    Παίζουν:
    Ειρήνη Βαρθακούρη | φωνή
    Κώστας Γιαξόγλου | πιάνο
    Θάνος Χατζηαναγνώστου | τύμπανα

    rio das floras

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 4 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 1η Φεβρουαρίου 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κυριακάτικα πρωινά» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Vinyl Market: Το μεγάλο event για το βινύλιο έρχεται στην Τεχνόπολη με ελεύθερη είσοδο!



    ΣΧΟΛΙΑ