• City Stories

    “Μουσικά Ταξίδια” μέχρι την Ιταλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη

    • NewsRoom


    Η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων συνεχίζει τις μουσικές της διαδρομές στις χώρες, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της έντεχνης δυτικής μουσικής στον κύκλο συναυλιών της «Μουσικά Ταξίδια», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) έως το Μάιο στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων.

    Την Τετάρτη 18 Απριλίου στις 20.30, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα δώσουν συναυλία με θέμα τη μουσική από την Ιταλία. Θα παρουσιαστούν εισαγωγές, χορωδιακά κ.ά. των Κερουμπίνι, Ροσσίνι, Φάτσιο, Πουτσίνι, Μαρτούτσι, Βέρντι και Ρεσπίγκι (Αντάτζιο με παραλλαγές για βιολοντσέλο και ορχήστρα).

    Τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων διευθύνει ο Χρήστος Κολοβός στο ντεμπούτο του με ελληνική συμφωνική ορχήστρα.
    Σολίστ: Μαρίνα Κολοβού (τσέλο).

    Στις έξι συναυλίες του κύκλου, που είναι εμπνευσμένες από τη μουσική των χωρών με τη σημαντικότερη επιρροή στη δημιουργία των έντεχνων δυτικών μουσικών επιτευγμάτων, η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα των σπουδαιότερων συνθετών της κάθε χώρας, από διάφορες μουσικές περιόδους.

    Στις επερχόμενες συναυλίες το κοινό θα ταξιδέψει στην Γερμανία (Δευτέρα 7/5), Ρωσία (Τετάρτη 16/5) και Φινλανδία-Νορβηγία (Πέμπτη 24/5).

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Πληροφορίες:
    τ. 210 92 43 760| www.opanda.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 4+1 μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Dream Pop ήχοι από τους Plastic Flowers στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ