• City Stories

    6+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Το σινεμά αποτελεί μια πολύ αγαπημένη συνήθεια όλων μας. Πέρα από τις νέες ταινίες που προβάλλονται κάθε βδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους, υπάρχουν κάποιες άλλες – είτε παλαιότερες είτε καινούργιες – που προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα μέρη στην Αθήνα. Παρακάτω θα βρείτε επτά δωρεάν προβολές ταινιών, για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Καλή θέαση!

    1. “Ο καιρός των τσιγγάνων” στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς

    Η Κινηματογραφική Λέσχη διοργανώνει το αφιέρωμα “Εμίρ Κουστουρίτσα: Ο Αιώνιος Βαλκάνιος” και προβάλλει τη συγκεκριμένη ταινία, η οποία είναι γιουγκοσλαβική του 1988, σε σκηνοθεσία Εμίρ Κουστουρίτσα και με πρωταγωνιστές τους Νταβόρ Ντούζμοβικ, Λιούμπικα, Αντζοβιτς, Μπόρα Οντόροβικ.

    Ενας νεαρός τσιγγάνος εγκαταλείπει το χωριό του για να γίνει πλούσιος και να μπορέσει να παντρευθεί την αγαπημένη του, αλλά η επαφή του με την πόλη θα αποβεί ολέθρια.

    Πότε:
    Πέμπτη 19 Απριλίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ.Γαβράς» πρώην «ΕΦΗ
    Βασιλικών 6, Κηπούπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

    ο καιρός των τσιγγάνων

    2. “Maria by Callas (Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται )” στον Πολυχώρο Αλέκα

    Τομ Βόλφ (ΓΑΛΛΙΑ), Ντοκιμαντέρ 2017 / Έγχρ. / Διάρκεια: 113΄

    Η θρυλική καριέρα και η περιπετειώδης προσωπική ζωή της Μαρίας Κάλλας μέσα από συνεντεύξεις και την προσωπική αλληλογραφία της. Διαφορετική, ενδιαφέρουσα, αν και όχι πλήρως διαφωτιστική ματιά σε μια μυθιστορηματική προσωπικότητα κι εμβληματική καλλιτέχνιδα.

    Πότε:
    Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
    20.00

    Πού:
    Πολυχώρος Αλέκα
    3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. 

    3. “On Body and Soul” στο Στέκι Π

    Υποψήφια για όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας η ουγγαρέζα σκηνοθέτης Ildiko Enyedi μας χάρισε ένα κινηματογραφικό διαμαντάκι για τον πλατωνικό έρωτα. Ο οικονομικός διευθυντής και η υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου ενός εργοστασίου παραγωγής βόειου κρέατος διαπιστώνουν πως κάθε βράδυ μοιράζονται ακριβώς το ίδιο όνειρο. Χρυσή Άρκτος και βραβείο κριτικών στο Φεστιβάλ Βερολίνου για μια ανορθόδοξη όσο και ρομαντική ερωτική ιστορία γεμάτη κομψότητα, λυρισμό και ειλικρινή συγκίνηση.

    Υπόθεση: Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι ανακαλύπτουν από απλή τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αυτό τους παραξενεύει, τους κάνει δύσπιστους, αλλά και λίγο φοβισμένους. Καθώς διστακτικά αποδέχονται αυτό το περίεργο γεγονός, προσπαθούν να αναβιώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όλα όσα συμβαίνουν στο κοινό όνειρο τους.

    *Αν μας το επιτρέψει ο καιρός παίζει να ανέβουμε ταράτσα για την 1η μας φετινή θερινή προβολή (1 μήνα νωρίτερα από ότι προγραμματίζαμε).

    Ο χώρος μας θα είναι ανοικτός από τις 8 με καφενείο, ποτά/σνακς, φαγητό, μίνι κινηματικό βιβλιοπωλείο. Μετά το τέλος της ταινίας αράζουμε για κουβεντούλα.

    Πότε:
    Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
    20.30

    Πού:
    Στέκι Π
    Καμπούρογλου και Σαμαρά, Κάτω Πατήσια

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. 

    4. “Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης” στον Πολυχώρο Αλέκα

    Μαργαρίτας Μαντά, Ντοκιμαντέρ 2017 / Έγχρ. – Α/Μ / Διάρκεια: 88΄

    Η συγγραφέας Άλκη Ζέη εξιστορεί την πολυτάραχη ζωή της, συνυφασμένη με τα μεγάλα γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Ένα εξομολογητικό χρονικό όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο μειλίχιος, γοητευτικά απλός λόγος της σοφής λογοτέχνιδας.

    Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία της συγγραφέως και της σκηνοθέτιδας.

    Πότε:
    Σάββατο 21 Απριλίου 2018
    20.00

    Πού:
    Πολυχώρος Αλέκα
    3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. 

    Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης

    5. “The True Cost” στο Σκόρο

    Ποιο είναι το πραγματικό κόστος της γρήγορης Μόδας;

    Ενώ η τιμή της ένδυσης έχει μειωθεί εδώ και δεκαετίες, το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος έχει αυξηθεί δραματικά. Η ταινία παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εικόνα για κάθε στοιχείο της βιομηχανίας μόδας, από την παραγωγή μέχρι την πώληση και τη περιβαλλοντική επίδραση. Οι εικόνες είναι σαρωτικές , σπαρακτικές. Μια ιστορία για την απληστία και τον φόβο, τη δύναμη και τη φτώχεια που εκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου αποκαλύπτοντας πόσο συνδεδεμένοι είμαστε μέσω των καταναλωτικών μας επιλογών.

    Πότε:
    Σάββατο 21 Απριλίου 2018
    20.00

    Πού:
    Στο Σκόρο
    Ζωοδόχου πηγής & Ερεσσού, Εξάρχεια

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. 

    6. “Hair” στο Σπίτι της Μεσοποταμίας

    Η επόμενη προβολή μας θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 22/4, με την ταινία Hair (1979, έγχρωμο, 121΄), με τους Τζον Σάβατζ, Τριτ Γουίλιαμς, Μπέβερλι Ντ’ Άντζελο, Τσέβι Τσέις. Η προβολή γίνεται με αφορμή τον πρόσφατο χαμό του σπουδαίου σκηνοθέτη της ταινίας, Μίλος Φόρμαν.

    Σχετικά με την ταινία:
    “Η ζωή μιας ομάδας “παιδιών των λουλουδιών” που προπαγανδίζουν τον έρωτα αντί τον πόλεμο, σε μια περίοδο που η Αμερική έχει εμπλακεί στην τρέλα του Βιετνάμ. Μια όλο φρεσκάδα και ταλέντο διασκευή του γνωστού θεατρικού μιούζικαλ των Τζέρομ Ρόνι και Τζέιμς Ράντο”. (Πηγή: Αθηνόραμα)

    Μετά την προβολή θα ακολουθήσει θεματική συζήτηση σχετικά με τον Μίλος Φόρμαν.

    Πότε:
    Κυριακή 22 Απριλίου 2018
    19.45

    Πού:
    Σπίτι της Μεσοποταμίας
    Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

    7. “Loving Vincent” στον Πολυχώρο Αλέκα

    Ντορέτα Κομπιέλα ( ΠΟΛΩΝΙΑ), Animation 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 94’

    Γιος ταχυδρόμου, ο Αρμάν Ρουλέν αναζητά το 1891 τον Τεό βαν Γκογκ για να του παραδώσει

    την τελευταία επιστολή του αδερφού του Βίνσεντ. Όταν μαθαίνει πως ο Τεό έχει πεθάνει, αρχίζει να αναζητά την αλήθεια πίσω από τη ζωή και τον προ ενός έτους μυστηριώδη θάνατο του διάσημου ζωγράφου.

    Ανεπανάληπτο τεχνικό επίτευγμα (65.000 καρέ ζωγραφισμένα στο χέρι από 125 καλλιτέχνες), το οποίο μέσα από ένα υποτονικό «αστυνομικό» μυστήριο προσεγγίζει εικαστικά μια επιμορφωτική ιστορική αλήθεια.

    Πότε:
    Κυριακή 22 Απριλίου 2018
    20.00

    Πού:
    Πολυχώρος Αλέκα
    3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 4+1 μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών 2017-2018 με ελεύθερη είσοδο στο Εθνικό Θέατρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εννιά διαλέξεις και συζητήσεις για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ