• Mononews TV

    Ουχάν: Το πορτρέτο ενός τόπου

    • NewsRoom

    Στις 23 Ιανουαρίου 2020, η Ουχάν, αυτό το μεγάλο λιμάνι των 11 εκατομμυρίων κατοίκων της κεντρικής Κίνας, αποκόπηκε εντελώς από τον υπόλοιπο κόσμο προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της νέας νόσου του αναπνευστικού, που προκαλεί ο γνωστός σε όλους μας πλέον νέος κορονοϊός, COVID-19.

    Για σχεδόν δύο μήνες, οι κάτοικοι της πόλης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μιας πρωτοφανούς έκτακτης ανάγκης βιοασφάλειας, η οποία οδήγησε στη μεγαλύτερη καραντίνα στην ανθρώπινη ιστορία.

    Χρησιμοποιώντας τεχνολογία drone και καταγραφές από το έδαφος, αυτό το επεισόδιο της σειράς «Πορτρέτο ενός τόπου» του ιστότοπου NOWNESS, δίνει στιγμιότυπα αυτής της πόλης.

    Οι φωνές που ακούγονται ανήκουν στους κατοίκους της Ουχάν που περιγράφουν τον τρόπο που αυτή η ανερχόμενη μητρόπολη έπεσε σε μια αλλόκοτη ησυχία και άδειασε καθώς οι άνθρωποι κλήθηκαν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

    Πολλοί κινηματογραφιστές, φωτογράφοι και ανεξάρτητοι δημιουργοί προσπαθούν τώρα να προσαρμοστούν στη ζωή μετά τον εγκλεισμό.

    Το NOWNESS ήρθε σε επαφή με την κοινότητα των Κινέζων δημιουργών για να συζητήσει το αντίκτυπο της πανδημίας στην εργασία τους και τι έχει να διδάξει αυτή η εμπειρία στον κόσμο για τη δύναμη της εφευρετικότητας και της ανθεκτικότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ