• City Stories

    «Ταφόπλακα» για την ελληνική κωπηλασία η κατάργηση της τετράκωπου


    Ως «ταφόπλακα» για την ελληνική κωπηλασία χαρακτήρισε ο ομοσπονδιακός προπονητής του αθλήματος, Σάκης Αθανασιάδης, την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας να βγάλει από το ολυμπιακό πρόγραμμα την ελαφριά τετράκωπο ανδρών.

    Στη θέση της ελαφριάς θα μπει η βαριά των γυναικών με σκοπό την ισορροπία στα αγωνίσματα των δύο φύλων, κάτι που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σχεδιάζει να εφαρμόσει στα περισσότερα αθλήματα.

    «Για εμάς αποτελεί ταφόπλακα. Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας αλλού και να βρούμε παιδιά με διαφορετικό σωματότυπο. Δυστυχώς, στην Ελλάδα τα ψηλά παιδιά προτιμούν το μπάσκετ», δήλωσε ο προπονητής.

    κωπηλασία
    Ο Σάκης Αθανασιάδης

    Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η ελληνική ελαφριά τετράκωπος είχε πλασαριστεί στην 6η θέση. Τώρα, οι κωπηλάτες μας θα πρέπει να αναζητήσουν κάτι άλλο εάν επιθυμούν να μείνουν σε… ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων. «Το περίμενα ότι θα γινόταν. Αυτή η απόφαση μειώνει το ποσοστό των αθλητών που επιθυμεί να συνεχίσει. Εμένα ο σωματότυπός μου είναι τέτοιος που δεν μπορώ να πάρω κιλά. Συνεχίζω, όμως, την προπόνηση και θα δω τι θα κάνω. Αυτή η χρονιά είναι μεταολυμπιακή και έχω στρέψει το ενδιαφέρον μου στη δίκωπο που δεν αποτελεί ολυμπιακό αγώνισμα. Στη συνέχεια θα δούμε τι θα κάνω. Υπάρχει και το διπλό ελαφρύ σκιφ. Θα γίνουν δοκιμές και θα δούμε», ανέφερε ο πρωταθλητής Σπύρος Γιάνναρος.

    Η αφαίρεση της κατηγορίας αποτελεί… πονοκέφαλο για τον ομοσπονδιακό προπονητή Σάκη Αθανασιάδη. «Ακόμη ένα πρόβλημα για εμάς. Ο Στέφανος Ντούσκος μας είπε ότι θα πάει στη βαριά κατηγορία, ο Πέτρου θα υπηρετήσει τη θητεία του στις Ε/Δ, ενώ οι Γιάνναρος και Μαγδανής θέλουν να αφιερώσουν χρόνο στις σπουδές τους. Συνεχίζουν να γυμνάζονται και μέσα από τα τεστ θα δούμε σε τι επίπεδο βρίσκονται. Το θέμα είναι ότι θα “ελευθερωθούν” από τις σχολές τους τον Ιούνιο», υπογράμμισε ο έμπειρος προπονητής.

    Σπύρος Γιάνναρος
    Σπύρος Γιάνναρος

    Για να γίνει η αλλαγή των κατηγοριών υπήρξε ψηφοφορία των μελών της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FISA). Από τους παράγοντες οι 94 ψήφισαν υπέρ της αλλαγής και οι 67 κατά. Οι ιθύνοντες της FISA ήταν υπέρ, διότι αποτελούσε και επιθυμία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει το απόλυτο Red Velvet Cake για την σημερινή ημέρα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δανάη Στράτου: Ο άγνωστος γιος από τον πρώτο της γάμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσικνοπέμπτη: Τα 9 τοπ μαγαζιά στην Αθήνα για να τσικνίσετε

     



    ΣΧΟΛΙΑ