• City Stories

    6 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσεις βάρος μετά τις 6 το απόγευμα

    βάρος


    Το καλοκαίρι έρχεται και η καλλίγραμμη και γυμνασμένη σιλουέτα είναι νούμερο 1 στόχος σας! Προσέχετε την διατροφή σας, ασκήστε και παρόλο το πιεσμένο σας πρόγραμμα… προσπαθείτε!

    Όλα αυτά όμως συμβαίνουν συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού η κούραση, το άγχος και οι υποχρεώσεις δεν σας αφήνουν μεγάλο απόθεμα διάθεσης και δυνάμεων για να προσέξετε τόσο πολύ μετά την επιστροφή σας στο σπίτι.

    Ετσι συνήθειες, όπως μια ταινία στην τηλεόραση παρέα με ένα ποτήρι κρασί και αλμυρές λιχουδιές σαμποτάρουν τη διατροφή σας και καταστρέφουν κάθε σας βήμα βελτίωσης.

    Άλλωστε είναι γεγονός, ότι η αυξημένη κατανάλωση φαγητού τις βραδινές ώρες που συνεπάγεται αυξημένη θερμιδική πρόσληψη, οδηγεί στην προσθήκη περιττού βάρους, μιας και το σώμα εκείνες τις ώρες τείνει να «αποθηκεύει» και όχι να καίει το λίπος.

    Οι διατροφολόγοι δίνουν τη λύση στο ζήτημα αυτό προτείνοντας σας έξι εναλλακτικές μεθόδους για να χάσετε βάρος, καθημερινά, εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές μετά τις έξι το απόγευμα.

    Ακολουθήστε τον κανόνα του 30%

    Στην ουσία σας προτείνουν να μετρήσετε τις θερμίδες του βραδινού σας γεύματος ώστε αυτές να αποτελούν το 30% της συνολικής θερμιδικής σας πρόσληψης ανά ημέρα. Αν καταναλώνετε για παράδειγμα 1200 θερμίδες την ημέρα, το βραδινό πρέπει να αγγίζει τις 360. Επίσης, να θυμόσαστε πάντοτε ότι αυτό το γεύμα δεν πρέπει να είναι το μεγαλύτερο της ημέρας, για αυτό οφείλει να περιέχει περισσότερα λαχανικά, να είναι πιο ελαφρύ και πλούσιο σε φυτικές ίνες.

    Απασχοληθείτε δημιουργικά με τη ζωγραφική

    Αν πραγματικά θέλετε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από τα ποπ κονρ, τότε μπορείτε να απασχοληθείτε με κάτι πολύ δημιουργικό όπως η ζωγραφική. Διαλέξτε οποιαδήποτε άλλη χαλαρωτική δραστηριότητα, που όμως δεν περιλαμβάνει κατανάλωση φαγητού και ποτού. Αυτές θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε πριν από τον ύπνο.

    Πιείτε άφθονο νερό μετά από ένα ποτήρι κρασί

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, μερικά ποτήρια νερό έπειτα από την κατανάλωση κρασιού είναι δυνατόν να μειώσουν την όρεξη για τσιμπολόγημα. Αυτό συμβαίνει για το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, η οποία μιμείται το αίσθημα της πείνας. Πολλές φορές μετά το αλκοόλ ο οργανισμός νομίζει ότι έχει ανάγκη από τροφή ενώ στην πραγματικότητα αυτό που του λείπει είναι το νερό.

    Καθαρίστε το σπίτι το βράδυ της Δευτέρας αντί το Σαββατοκύριακο

    Η ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού τις καθημερινές μειώνει το διάστημα που αφιερώνετε στον καναπέ σας, ενώ από την άλλη αυξάνει το χρόνο που το σώμα βρίσκεται σε κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι «καίτε» συνολικά περισσότερες θερμίδες και το Σαββατοκύριακο μένει ελεύθερο για δραστηριότητες που απολαμβάνετε.

    Προετοιμάστε τα σνακ της εβδομάδας

    Αποσπάστε την προσοχή σας από το φαγητό και την υπερκατανάλωση, αφιερώνοντας το χρόνο πριν τον ύπνο για να προετοιμάσετε όλα τα υγιεινά βραδινά σνακ της εβδομάδας σας.

    Φάτε παγωμένα σταφύλια

    Ειδικά για την περίοδο του καλοκαιριού, οι διατροφολόγοι προτείνουν αντί για παγωτό ή κάποιο άλλο γλύκισμα που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και θερμιδική βόμβα, να καταναλώσετε παγωμένα σταφύλια. Εκτός του ότι είναι γευστικότατα, έχουν μόλις 60 θερμίδες η κούπα.

    Πηγή: bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελένη Μενεγάκη: Το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο με τις κόρες της (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τους θανάτους γιαγιάς και εγγονής – Δηλητηριάστηκαν με αρσενικό;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δυο διπλές προσκλήσεις για ένα μοναδικό αφιέρωμα



    ΣΧΟΛΙΑ