• City Stories

    Μια σπουδαία πρωτοβουλία: Παγκόσμια συναυλία με διεθνείς καλλιτέχνες για την κλιματική αλλαγή

    • NewsRoom


    Στόχος να συγκεντρωθούν τα 350 εκατ. ευρώ που απαιτούνται σε ετήσια βάση για τα σύγχρονα προβλήματα.

    Μια πολύ φιλόδοξη πρωτοβουλία οργανώνεται στο προσεχές διάστημα, σε μια προσπάθεια να έρθουν στο προσκήνιο τα ζητήματα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, του τερματισμού της ακραία φτώχειας, αλλά και της αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

    Για το σκοπό αυτό, στις 26 Σεπτεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία, συνολικής διάρκειας 10 ωρών, η οποία θα λάβει χώρα ταυτόχρονα και στις 5 ηπείρους.

    Η συναυλία με τίτλο «Global Goal Live: The Possible Dream» θυμίζει τη σπουδαία πρωτοβουλία του παρελθόντος, το «Live Aid», μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το 1985, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αιθιοπία, μια μάστιγα, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

    Στη νέα πρωτοβουλία για την κλιματική αλλαγή και τα άλλα, βαρύνουσας σημασίας ζητήματα των καιρών, αναμένεται να συμμετέχουν πολύ «βαριά» ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

    Μεταξύ άλλων, στη συναυλία θα συμμετέχουν οι: Metallica, Ozzy Osbourne, Red Hot Chili Peppers, Eddie Vedder, Muse, Queen, Alicia Keys, Billie Eilish, Coldplay, Cyndi Lauper, HER, Janelle Monae, Lizzo, Miley Cyrus, Ozuna, Pharrell Williams, Shawn Mendes και Usher.

    Οι Metallica, μάλιστα, επιβεβαίωσαν την είδηση της συμμετοχής τους στην μεγάλη συναυλία παγκόσμιας προβολής, για την οποία δήλωσαν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εμφανιστούμε ζωντανά σε μία από αυτές τις συναυλίες μαζί με τους Billie Eilish, Coldplay, Eddie Vedder, Muse, Ozzy Osbourne, Red Hot Chili Peppers, Pharrell Williams και πολλούς άλλους ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικά ονόματα υπάρχουν και πίσω από την διοργάνωση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Μερικά εξ αυτών είναι και οι: Deborra-Lee Furness, Hugh Jackman, Idris Elba, Jill Vedder, Katie Holmes, Rachel Brosnahan, Trevor Noah και Uzo Aduba.

    Το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDSN) εκτιμά ότι οι φτωχότερες 59 χώρες του κόσμου χρειάζονται τουλάχιστον 350 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να επιτύχουν τους Παγκόσμιους Σκοπούς, σύμφωνα με τον Global Citizen.

    «Το τέλος της φτώχειας είναι μπροστά μας», αναφέρεται σε δήλωση στην ιστοσελίδα του Global Citizen. «Εφόσον προσφέρουμε επιπλέον 350 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, αλλά για να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε κυβερνήσεις, εταιρείες, φιλάνθρωπους και, το σημαντικότερο, εσάς, να αναλάβουμε όλοι μαζί δράση τώρα για τους ανθρώπους και για τον πλανήτη. Να γίνει πραγματικότητα το όνειρο».

    Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση GlobalGoal2020.com.



    ΣΧΟΛΙΑ