• Architecture & Design

    Μια μοντέρνα εξοχική κατοικία μέσα σε έναν ελαιώνα στην Επανομή Θεσσαλονίκης (13 pics)

    • NewsRoom


    Σε μια θέση ειδυλλιακή, δίπλα στη θάλασσα και μερικά μέτρα ψηλότερα από αυτή, με θέα στη δύση, τον Θερμαϊκό κόλπο και τον μεγαλοπρεπή Όλυμπο, μια εξοχική κατοικία τοποθετημένη μέσα σε έναν ελαιώνα στην Επανομή της Θεσσαλονίκης ξεκουράζει τους κατοίκους της με τη απλότητα της φόρμας της και την αρμονική επαφή της με το κοντινό τοπίο.

    Το OfficeTwentyFiveArchitects κλήθηκε να σχεδιάσει μία σύγχρονη εξοχική κατοικία βασισμένη σε ένα υφιστάμενο οικίσκο, ο οποίος κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1980 στην παραθαλάσσια περιοχή.

    Ο σχεδιασμός της νέας κατοικίας περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: Την θέση του, τον περιβάλλοντα χώρο του κτίσματος και τις ανάγκες της οικογένειας σχετικά με τη νέα τους εξοχική κατοικία.

    Παράλληλα, δημιουργήθηκαν δύο υπόσκαφα δωμάτια, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η φυσική αίσθηση του χώρου. Μπροστά στα δωμάτια σχεδιάστηκε ένα φυτεμένο πρανές το οποίο παίζει το ρόλο του κήπου και συγχρόνως της άμεσης πρόσβασης στο φυσικό περιβάλλον.

    Το κυρίαρχο χρώμα είναι το λευκό, και αυτό γιατί η σχεδιαστική φιλοσοφία είναι βασισμένη στην απλότητα της φόρμας και την ελαχιστοποίηση του περιττού διάκοσμου κάθε φύσης και μορφής.

    ΠΗΓΗ: OfficeTwentyFiveArchitects 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια πολυτελής πέτρινη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο (15 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια παραμυθένια κατοικία στην Προβηγκία σχεδιασμένη από τον διακοσμητή των δισεκατομμυριούχων (11 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ