• City Stories

    Μια παραμυθένια κατοικία στην Προβηγκία σχεδιασμένη από τον διακοσμητή των δισεκατομμυριούχων (11 pics)


    Ο διάσημος interior designer François Catroux έχει σχεδιάσει από το εσωτερικό πολυτελών γιοτ, μέχρι κάστρα για τους Rothschild, διαμερίσματα για δισεκατομμυριούχους και κατοικίες για τον ίδιο αντίστοιχες ή και καλύτερες των διάσημων πελατών του.

    Ένα τέτοιο project – ένα συγκρότημα σε ένα κτήμα περίπου 40,5 στρεμμάτων – στην Προβηγκία υπήρξε και το εξοχικό που διατηρούσε για τον ίδιο και τη σύζυγό του από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

    «Ήταν μισογκρεμισμένο», λέει η Betty Catroux.

    Παρ’ όλα αυτά, οι ιδιοκτήτες του ανακαίνισαν πλήρως το σπίτι και έζησαν για χρόνια σε αυτό, πριν πάρουν την απόφαση να το πουλήσουν, για να μετακινηθούν πιο… παραλιακά, κοντά στη Νίκαια της Γαλλίας.

    Το συγκρότημα περιλαμβάνει τέσσερις κύριες πτέρυγες και έναν χωριστό ξενώνα.

    Συνολικά, η κατοικία έχει εμβαδόν περίπου 500 τ.μ. και εννέα υπνοδωμάτια, ενώ το σπιτάκι του επιστάτη είναι 70 τ.μ..

    Η συγκεκριμένη κατοικία έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη χαλάρωση. Υπάρχει ένα τεράστιο σαλόνι με θολωτό ταβάνι και τσιμεντένιο πάτωμα στο οποίο έχουν ενσωματωθεί βότσαλα.

    Ο Catroux πρόσθεσε μία τεράστια εξωτερική βεράντα, ένα γκαράζ που χωράει δύο οχήματα και ένα σπιτάκι δίπλα στην πισίνα. Το εντυπωσιακότερο απ’ όλα όμως είναι πιθανότατα οι κήποι του, με τα πιξάρια, τις λεβάντες και τα λουλούδια.

    Επιπλέον, υπάρχουν σειρές από κυπαρίσσια, ένα γήπεδο τένις και άφθονος χώρος με καθιστικά εξωτερικού χώρου.

    «Ήταν ιδέα του François. Τα ήθελα όλα πράσινα και έχουμε τον πιο καταπληκτικό κηπουρό που δουλεύει για μας και για χρόνια τα κρατά όλα τέλεια», δηλώνει η Betty Catroux, ενώ σημειώνει ότι ο κηπουρός μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει και για τον επόμενο ιδιοκτήτη του σπιτιού.

    Το κτήμα βρίσκεται σε αγροτική περιοχή, αλλά είναι σχετικά κοντά στις πόλεις και τον πολιτισμό. Απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης Lourmarin, όπου γεννήθηκε ο συγγραφέας Albert Camus.

    Ο λόγος που ο Catroux αποφάσισε να πουλήσει αυτή την ξεχωριστή κατοικία είναι η επιθυμία του να μετακομίσει κοντά στη θάλασσα. Όπως αποκαλύπτει η σύζυγός του, έχει αγοράσει ήδη ένα κτήμα στη Νίκαια.

    Γείτονες των Catroux υπήρξαν ο διάσημος επιχειρηματίας και συνιδρυτής του οίκου YSL Pierre Bergé και η μεγιστάνας των media, Anne Cox Chambers.

    Ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Saint Laurent επισκέφτηκε το σπίτι μόνο μια φορά, όταν η κόρη τους παντρεύτηκε, θυμάται η Catroux η οποία υπήρξε μούσα του κορυφαίου σχεδιαστή.

    «Ο Saint Laurent είναι κάποιος που δεν έφευγε ποτέ από το σπίτι του. Δεν θα πήγαινε ποτέ να μείνει στο σπίτι κάποιου άλλου και ήμαστε τυχεροί που όλοι είχαμε το δικό μας σπίτι και όλοι απλά θέλαμε να μείνουμε σπίτι μας», αποκαλύπτει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Argalios Guesthouse»: Ένας μικρός παράδεισος στη Δονούσα (17 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ασυναγώνιστη πολυτέλεια του Four Seasons Astir Palace

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μοναδική πολυτέλεια: Ξενάγηση σε έπαυλη αξίας 67 εκατ. δολ. στη Νέα Υόρκη



    ΣΧΟΛΙΑ