• City Stories

    Μια ιδιαίτερη εκδήλωση-γιορτή: Οι ταράτσες του κέντρου γεμίζουν και σκορπούν μουσική!

    • NewsRoom
    Εγχείρημα πουλιά


    Το «εγχείρημα πουλιά» γεννήθηκε την Άνοιξη του 2016 σε μία ταράτσα των Εξαρχείων, διακρίνοντας τον ορίζοντα και τα πουλιά κατά το ηλιοβασίλεμα της πόλης. Εκεί ψηλά, ήρθε η ιδέα να γεμίσουν οι ταράτσες με τα όνειρα των κατοίκων για τη γειτονιά τους.

    Στην παρουσίαση αυτή θα ανοίξει ένας διάλογος για την διαδρομή που έχει ακολουθήσει η ομάδα και για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του εγχειρήματος. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα το οποίο επιχειρεί να ενεργοποιήσει τις ταράτσες των πολυκατοικιών μετατρέποντάς τες σε ένα συλλογικό τόπο.

    Στόχος του εγχειρήματος είναι να δημιουργήσει ένα βίωμα-γιορτή μαζί και για τους κατοίκους της γειτονιάς, αλλά και για ανθρώπους που νοιάζονται για την περιοχή. Η εκδήλωση βασίζεται σε μια πρόσκληση προς τις ταράτσες, σε ένα βίωμα και σε μια συνάντηση, αποτελώντας έναυσμα για μία συζήτηση για θέματα που αφορούν τη γειτονιά των Εξαρχείων.

    Διοργάνωση:
    «Ομάδα πουλιά», Πάρης Λεγάκης (εκ-κινητής), Πανδώρα Γιαμαλίδου, Ελένη Μαστρογεωργοπούλου, Δάφνη Σοφιανοπούλου.

    *Το εγχείρημα στηρίζεται από το European Culture Foundation και από τοπικά μαγαζιά.

    Πληροφορίες:
    Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018
    20:11 -Έναρξη
    21:11 – Λήξη
    21:41 – Συνάντηση στo σινεμά «ΒΟΞ»

    Αν μένετε στην περιοχή και θέλετε να συμμετέχετε και να προμηθευτείτε ιπτάμενα φαναράκια ή να παρακολουθήσετε την εκδήλωση από το λόφο του Στρέφη, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6974151193 και 6976796906.

    Web site: www.birdsproject.net
    e-mail: [email protected]
    Facebook: εγχείρημα πουλιά – birds project

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ποια μουσεία έχουν δωρεάν εκδηλώσεις;



    ΣΧΟΛΙΑ