• City Stories

    Μελωμένες πικάντικες πατάτες φούρνου που γίνονται σε 10 λεπτά

    • NewsRoom

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA


    Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για μελωμένες πικάντικες πατάτες φούρνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που συνοδεύουν κοτόπουλο, ψάρι και κρέας. Ιδανικές για κάθε περίσταση!

    Υλικά Συνταγής

    • 4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα έξι κυδωνάτες
    • χυμό ενός πορτοκαλιού
    • χυμό ενός λεμονιού
    • 2 κ.σ. μουστάρδα
    • λίγο αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • ¼ φλ. ελαιόλαδο
    • 1 κ. γλ. μπούκοβο

    Εκτέλεση

    Για τις πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 230 βαθμούς C και τοποθετούμε μέσα το ταψί, να κάψει καλά.

    Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τις πατάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λαδωθούν όλες. Τις ψήνουμε για 10΄.

    Ανακατεύουμε σε μπολ τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τις μισοψημένες πατάτες. Κάθε 15΄ τις ανακατεύουμε. Συνοδεύουν ιδανικά κρέας, ψάρι ή πουλερικά.

    Πηγή: argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι πιο νόστιμες «τηγανητές» πατάτες φούρνου χωρίς λάδι, με μπαχαρικά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Λεμονάτες πατατούλες λαδορίγανη με μουστάρδα στον φούρνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεμονοριγανάτο κοτόπουλο με ψητές «τσακιστές» πατάτες για το Σαββατοκύριακο!



    ΣΧΟΛΙΑ