ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα κολοκυθάκια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πέρα από τα ίδια τα κολοκυθάκια, όμως, μπορούμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο, νόστιμο και γευστικό φαγητό με τα λουλούδια τους, που είναι άφθονα το καλοκαίρι. Τη συνταγή για γεμιστούς κολοκυθοανθούς Πηλίου μάς δίνει ο Άκης Πετρετζίκης, που έχει αναρτήσει τη συνταγή στο site του. Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Συστατικά:
60 κολοκυθοανθοί
1 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
3 μέτρια κολοκύθια
3 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
250 γρ. φέτα
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Μέθοδος Εκτέλεσης:
-Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς (αφαιρούμε τα κοτσανάκια). Σε μια λεκάνη τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη το κολοκύθι, την ντομάτα, τα κρεμμύδια, και στον ψιλό τρίφτη το σκόρδο.
-Στην ίδια λεκάνη βάζουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, την φέτα και το μισό λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά.
-Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε του κολοκυθοανθούς, τους κλείνουμε προσεκτικά και τους τοποθετούμε στην σειρά στην κατσαρόλα αφού έχουμε στρώσει φέτες ντομάτας.
-Όταν τελειώσουμε τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι του νερού νερό.
-Τους βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ιδανική σως για απίθανα καλοκαιρινά μπέργκερ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και ντομάτα: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Guardian αποθεώνει τη… χωριάτικη!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κέλλυ Δρίτσα (Nereus): Η βράβευση στα Lloyds, το επόμενο βήμα και ο ανταγωνισμός
- Εθνική Τράπεζα: Πώς θα πάρετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με δάνειο από 3.000 έως 30.000 ευρώ
- Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 693 πλοία – Αυξήθηκαν οι παραγγελίες κατά 42 πλοία μέσα σε ένα μήνα
- Προχωρά το project της Μαρίνας Αλίμου – Στις αρχές του 2026 οι οικοδομικές άδειες για το «χρυσό» asset της REDS