• City Stories

    Η βασίλισσα Ελισάβετ στα 93 της κάνει ιππασία αλά… Λούκι Λουκ

    • NewsRoom


    Ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε την βασίλισσα Ελισάβετ, την μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία, να κάνει ιππασία στους κήπους του κάστρου Γουίνσδορ, το πρωί της Δευτέρας.

    Αν και η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πατήσει τα 93, δεν πτοείται ούτε στο ελάχιστο να ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες, που μάλλον θα ήταν απαγορευτικές για εκείνη. Η βασίλισσα φορούσε ένα μακρύ σκούρο μπλε παλτό, καφέ μπότες ιππασίας, ένα εμπριμέ μαντίλι στο κεφάλι και φυσικά τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου της. Μάλιστα στην βόλτα της συνοδευόταν από τον ιπποκόμο Terry Pendry, ο οποίος ήταν ντυμένος με επίσημη στολή ενώ πάνω στο σακάκι του έφερε μια κόκκινη παπαρούνα λόγω της εορτής των πεσόντων του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

    Η βασίλισσα Ελισάβετ, θρέφει μια μεγάλη αγάπη για την ιππασία και τα άλογα καθώς το πρώτο της ήταν ένα πόνυ, που της δόθηκε όταν εκείνη ήταν μόλις τεσσάρων ετών, με το οποίο εθεάθη να ιππεύει το 2018, λίγο μετά την γέννηση του τρίτου εγγονιού της, πρίγκιπα Λούι. Μάλιστα, η μονάρχης αγαπάει τόσο πολύ το άθλημα που παρευρίσκεται πάντα στην ετήσια ιπποδρομία του Albert Ascort, όπου δεν περνάει απαρατήρητος ο ενθουσιασμός της.

    Η βασίλισσα Ελισάβετ με το πόνυ της σε νεαρή ηλικία

    Η αγάπη για τα ζώα πέρασε και στα παιδιά της με την κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1976 στο Μόντρεαλ, και να είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που συμμετέχει σε τέτοιου είδους αγώνες. Αργότερα, η κόρη της πριγκίπισσας Άννας, η Ζάρα, ακολούθησε στα βήματα της αγωνιζόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στην Μεγάλη Βρετανία και κερδίζοντας ασημένιο μετάλλιο.

    Η πριγκίπισσα Άννα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ και η κόρη της Ζάρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στην Μεγάλη Βρετανία



    ΣΧΟΛΙΑ