• City Stories

    Οι ιδανικοί προορισμοί στην Ευρώπη για μια φθινοπωρινή απόδραση


    Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, τα θρανία και τα γραφεία να γέμισαν και η πόλη να επέστρεψε στους τρελούς ρυθμούς της. Το φθινόπωρο είναι εδώ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεκλέψετε μερικές μέρες για μια ακόμα απόδραση.

    Γιατί το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να δείτε την Ευρώπη. Ο καιρός έχει δροσίσει, η συγκομιδή στους αμπελώνες ξεκινά και τα χρώματα του φθινοπώρου κάνουν τις ήδη μαγευτικές ευρωπαϊκές πόλεις ακόμη ομορφότερες.

    Οι επιλογές αμέτρητες. Παρακάτω θα δείτε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους, ρομαντικούς, μαγευτικούς προορισμούς της Ευρώπης που θα κάνουν ένα σαββατοκύριακο ξεχωριστό. Ή ίσως και λίγο παραπάνω από ένα σαββατοκύριακο. Εξάλλου, ποιος μπορεί να χορτάσει ταξίδια;

    Πούλα, Κροατία

    Pula - Best Destinations for fall Autumn in Europe - Copyright OPIS Zagreb - European Best Destinations

    Η Πούλα είναι η απόδειξη ότι η Κροατία δεν παύει να μας εκπλήσσει. Γνωρίζετε την Ζάγκρεμπ, την υπέροχη πρωτεύουσα της χώρας και ιδανικό χριστουγεννιάτικο προορισμό, αγαπάτε την Ζάνταρ και το υπέροχο ηλιοβασίλεμά της και το Ντουμπρόβνικ που ενέπνευσε το Game of Thrones. Θα λατρέψετε και την Πούλα, με την πλούσια ιστορία της και το ρωμαϊκό της αμφιθέατρο, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα της Ευρώπης. Τέλειος προορισμός για όσους αγαπούν τον ήλιο και τη θάλασσα.

    Γκντανσκ, Πολωνία

    Gdansk - Best Destinations for fall Autumn in Europe - Copyright kavalenkau - European Best Destinations

    Το Γκντανσκ είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη στην Πολωνία και το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Πόλη φρεσκάδας και ελευθερίας, το Γκντανσκ ακμάζει ως κέντρο πολιτισμού, επιστήμης και ψυχαγωγίας και η εξερεύνησή του το φθινόπωρο είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

    Μπορντό, Γαλλία

    Bordeaux - Best Destinations for fall Autumn in Europe - Copyright Alexander Demyanenko - European Best Destinations

    Χτισμένο στην αριστερή όχθη του ποταμού Γκαρόν, το Μπορντό είναι η πόλη που θα σας αφήσει τις πιο εύγευστες και αξέχαστες αναμνήσεις. Ένας μέρος όπου συναντιόνται η ιστορία, η γαστρονομία, οι ζεστοί άνθρωποι και οι αμπελώνες του Saint-Emilion. Επισκεφθείτε την «πρωτεύουσα» του κρασιού και γευτείτε μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου.

    Φλωρεντία, Ιταλία

    Florence - Best Destinations for fall Autumn in Europe - Copyright Veronika Galkina - European Best Destinations

    Η Φλωρεντία αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν μια ρομαντική απόδραση. Και μόνο στο άκουσμα του ονόματός της, στο μυαλό μας έρχονται έννοιες όπως η Αναγέννηση, η Τέχνη και ο Πολιτισμός. Σίγουρα όχι τυχαία, αφού η Φλωρεντία είναι μια πόλη με αναρίθμητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς και τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, μια πόλη με ασύγκριτη αρχιτεκτονική και παραμυθένια ατμόσφαιρα, από την οποία πρέπει οπωσδήποτε να περάσει κάθε λάτρης των ταξιδιών και της τέχνης τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

    Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

    Μπιλμπάο, Ισπανία

    Best-Destinations-for-fall-Autumn-in-Europe---Copyright-Lemon-Tree-Images--Shutterstock

    Μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, ένα από τα πλέον ατμοσφαιρικά ιστορικά κέντρα και μία από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου κάνουν το Μπιλμπάο την ωραιότερη «άγνωστη» πόλη της Ευρώπης.

    Περπατήστε στο γοητευτικότερο κομμάτι του Μπιλμπάο, τη μικρούλα παλιά πόλη που είναι γεμάτη πλακόστρωτα καλντερίμια, κτίρια του 18ου αιώνα που γερνούν γοητευτικά, προκαλώντας σας να κάνετε στάση σχεδόν ανά τρία βήματα για να χαζέψετε άλλη μία υπέροχη πρόσοψη, γοτθικές εκκλησίες και ανθισμένα μπαλκόνια.

    Πόρτο, Πορτογαλία

    Porto - Best Destinations for fall Autumn in Europe - Copyright Sean Pavone - European Best Destinations

    Φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι: Το Πόρτο είναι τέλειο κάθε εποχή! Μόλις μια ηλιαχτίδα είναι αρκετή για να φωτίσει τα πολύχρωμα σπίτια της Ribeira, να ζεστάνει τα βαρέλια των κρασιών του Πόρτο που κοιμούνται στα κελάρια του Vila Nova de Gaia.

    Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Λισαβόνα και πολλοί ταξιδιώτες έχουν ερωτευτεί τη μαγεία του Πόρτο. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος να ανακαλύψετε την κοιλάδα του ποταμού Δούρου και τους αμπελώνες του, που έχουν ανακηρυχθεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

    Εδιμβούργο, Σκωτία

    Edinburgh - Best Destinations for fall Autumn in Europe - Copyright Shaiith - European Best Destinations

    Το Εδιμβούργο, η πρωτεύουσα της Σκωτίας είναι ένας προορισμός ειδυλλιακός. Ιδιαίτερα το φθινόπωρο, όταν ο ήλιος, ο ουρανός και η φύση συνεργάζονται για να προσφέρουν τοπία που σου κόβουν την ανάσα.

    Ο σκωτσέζος ποιητής Hugh MacDiarmid χαρακτήρισε την πόλη του Εδιμβούργου ως «ένα τρελό όνειρο του Θεού» και μάλλον δεν έχει άδικο. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, μία πόλη στην κεντρική και ανατολική «ζώνη» του Ηνωμένου Βασιλείου που απλώνεται σε μια σειρά από βραχώδεις λόφους με θέα τη θάλασσα και είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας.

    Εκτός από το γνωστό καλοκαιρινό φεστιβάλ του, το Εδιμβούργο είναι άρρηκτα συνυφασμένο με το τοπίο του, με τα κτίρια και τα μνημεία του να βρίσκονται πάνω σε απόκρημνα βράχια και στη σκιά πολλών λόφων. Από τα γραφικά δρομάκια και σπίτια της παλιάς πόλης, κατά μήκος του δημοφιλούς κεντρικού πεζόδρομου Royal Mile, μέχρι το εντυπωσιακό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη και τη νέα πόλη του νεοκλασικού καθωσπρεπισμού, το Εδιμβούργο προσφέρει άπειρες μοναδικές εικόνες που διαδέχονται η μία την άλλη. Και είναι αρκετά μικρό για να το εξερευνήσετε εύκολα με τα πόδια.

    Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    Budapest - Best Destinations for fall Autumn in Europe - Copyright Botond Horvath - European Best Destinations

    Σκαρφαλώστε στους λόφους της Βουδαπέστης και δείτε το ποτάμι, το Κοινοβούλιο, τα ζεστά χρώματα των δέντρων στο φθινοπωρινό φως. Από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, η παραμυθένια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας χωρίζει την Βούδα και την Πέστη, ενώ τις συνδέει ξανά με την πιο επιβλητική γέφυρα της χώρας, τη γέφυρα των Αλυσίδων που κατασκευάστηκε το 1849.

    Όμως, η Βουδαπέστη δεν είναι μόνο το ποτάμι της και το κάστρο Buda, τα οποία αποτελούν σημαντικά Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και η έντονη ζωή της, οι ιδιαίτερες τοπικές συνταγές της και η πολύχρωμη, κλασική αρχιτεκτονική της.



    ΣΧΟΛΙΑ