• City Stories

    Οι εκδηλώσεις Ιανουαρίου στα Public

    • NewsRoom
    Public Group

    Public


    Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public και τη νέα χρονιά, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό!

    Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα.

    Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Παναγιώτης Φάσσας

    Από το μηδέν φτάσε όπου δεν μπορείς, εκδόσεις Ιβίσκος

    Πέμπτη 12/01 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος

    Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στο Public café Συντάγματος φιλοξενούμε τον συγγραφέα Παναγιώτη Φάσσα στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου Από το μηδέν φτάσε όπου δεν μπορείς.

    Θα μιλήσουν: Κωνσταντίνος Μπιμπλής, NLP Coaching Master Trainer

    Άρης Μελισσουργός, Επικοινωνιολόγος & Σύμβουλος Επιχειρήσεων

    Νίνα Καλούτσα, Ειδικός Φωνής και Δημόσιας Ομιλίας Μanaging Director SPEAK & THRIVE

    Συντονίζει ο Σάββας Πούμπουρας, Life Enthusiast

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείς να κάνεις και να έχεις, διότι δεν υπάρχει όριο στο ποιος/α μπορείς να γίνεις!

    Κρύβεις απεριόριστο δυναμικό μέσα σου και ήρθε ο καιρός να το ξεκλειδώσεις. Τελικά γίνεται να φτάσεις από το μηδέν εκεί που νόμιζες ότι δεν μπορείς; Ναι! Πολλοί είναι οι επιτυχημένοι άνθρωποι που ξεκίνησαν από το δικό τους μηδέν. Ναι… ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ. Πίστεψέ το. Κι εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ. Θα αφήσεις τους στόχους, τα όνειρα και το μέλλον σου στην τύχη ή θα κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να γίνουν πραγματικότητα; Αν είσαι πράγματι αποφασισμένος, τότε αυτό το βιβλίο θα σου δώσει όλα τα εργαλεία, τις στρατηγικές και τον τρόπο σκέψης που χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις!

    Ελένη Ανδρεάδη

    Οι μαχητές του Ντάο, εκδόσεις Μεταίχμιο

    Σάββατο 14/01 και ώρα 12:00 |Public Golden Hall

    Για παιδιά από 5 ετών

    Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 12:00 φιλοξενούμε στο Public Golden Hall την περιβαλλοντολόγο και βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο συγγραφέα Ελένη Ανδρεάδη, στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου Οι μαχητές του Ντάο.

    Μαζί με τη συγγραφέα θα είναι στην εκδήλωση η Δανάη Κουτσογιαννοπούλου και η Μάρη Αγκαλιώτου, μέλη της ομάδας Πράκτορες του Πλανήτη.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Ο κόσμος μάς χρειάζεται! Δε γίνεται να κλείσουμε τα αυτιά μας στον κόσμο μας, γιατί εδώ ζούμε. Δεν μπορούμε να πάμε αλλού. Έτσι λοιπόν μας έμεινε μόνο μία επιλογή. Ποια; Μα, να γίνουμε Μαχητές του Ντάο στη σοφίτα του παππού Σίφου, φυσικά!

    Θα αναρωτιέστε, λοιπόν, πώς γίνεται κανείς μαχητής σε μια σοφίτα.

    «Μπορείτε να βοηθήσετε τον κόσμο μας να ξαναβρεί την ισορροπία που έχασε».

    Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τους Μαχητές του Ντάο! Προστατεύουν τη σημαντικότερη Αυτοκράτειρα, τη Γη ολόκληρη. Δεν είναι και τόσοι πολλοί. Μόνο ο Του και η αδερφή του η Ντι, παρέα με τον παππού τους, Σίφου. Αλλά πιστεύουν πως υπάρχουν και άλλοι εκεί έξω, μια ολόκληρη φρουρά.

    Ο Του και η Ντι είναι παιδιά που πάνε σε ένα διαφορετικό σχολείο. Το σχολείο τους είναι στη σοφίτα του σπιτιού τους, και εκεί ο παππούς τους τους μαθαίνει πώς να γίνουν μαχητές: Οι Μαχητές του Ντάο, που υπερασπίζονται την ισορροπία στον πλανήτη. Κάθε Σάββατο τα παιδιά σώζουν τον κόσμο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Καμιά φορά και τις Κυριακές, γιατί αλήθεια, έχουν μπόλικη δουλειά.

    Οι μαχητές του Ντάο, με μυρωδιά ανατολικής (φιλο)σοφίας, μας εμπνέουν και μας προτείνουν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Κυρίως, μας υπενθυμίζουν ότι θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες για όσα μας προσφέρει η Γη. Μας δείχνουν το φως μέσα μας και πώς με αυτό μπορούμε να φωτίσουμε όλη την πλάση.

    Βασίλης Παζόπουλος

    Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin, εκδόσεις Media2Day

    Τετάρτη 18/01 στις 19:00| Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

    Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος τον συγγραφέα Βασίλη Παζόπουλο στην παρουσίαση του νέου βιβλίου Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin.

    Με τον συγγραφέα συζητούν:

    Γιώργος Παπανικολάου, Διευθυντής του Euro2day.gr

    Στέλιος Βραδέλης, Διευθυντής του Institute of Digital Finance

    Δρ. Νίκος Μπογονικολός, Μαθηματικός, PhD στο πεδίο εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης στην οικονομία.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Τι είναι το Bitcoin; Πώς εξελίχθηκε; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Γιατί είναι επαναστατικό; Πόσο ασφαλές είναι; Πώς εξασφαλίζει οικονομική ανεξαρτησία; Γιατί είναι καλύτερο από τον χρυσό; Πώς αγοράζουμε και πώς πουλάμε; Και πώς φορολογούνται τα κέρδη από Bitcoin; Κι ακόμα: Πώς εξελίχθηκε το χρήμα και πώς γεννήθηκαν τα κρυπτονομίσματα; Τι διαφορετικό υπόσχεται το Ethereum; Πώς σχηματίζεται το νέο χρηματοοικονομικό σύστημα και τι ρόλο έχουν οι DeFi; Πώς εξηγείται η… μανία με τα NFTs;

    Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία απαντά το νέο βιβλίο του Βασίλη Παζόπουλου «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του BITCOIN – Και τι πρέπει να γνωρίζετε για το Ethereum, τα NFTs και τις DeFi», με στόχο όχι μόνο να το συστήσει, αλλά να κάνει κατανοητά τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του πρώτου και πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.

    Με λόγο απλό, με θεωρία, αλλά και με πολλή περισσότερη «πράξη» και παραδείγματα, εξηγεί γιατί το Bitcoin σε μόλις 10 χρόνια κατάφερε να πρωταγωνιστεί στο νέο τοπίο της οικονομίας, να αλλάξει τον τρόπο αντίληψης των οικονομολόγων και των επαγγελματιών επενδυτών, να αποκτήσει φανατικούς πιστούς. Παράλληλα, σχηματίζει τον «θαυμαστό καινούργιο κόσμο» του «νέου» Internet, του Ethereum, των Defi και των NFTs. Με αυτό το βιβλίο, όλοι πλέον μπορούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για τις κατακλυσμιαίες αλλαγές στον χώρο της οικονομίας και των επενδύσεων!

    Να σημειωθεί ότι για όσους αγοράσουν το βιβλίο παρέχεται δωρεάν προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken, δωρεάν μηνιαία ηλεκτρονική ενημέρωση για τα θέματα που αναλύονται στο βιβλίο, καθώς και όλα τα links που αναφέρονται σε αυτό.

    Διοίκηση Επιχειρησιακών λειτουργιών – 2η έκδοση

    Εκδόσεις Κριτική

    Πέμπτη 19/01 και ώρα 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

    Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου Διοίκηση Επιχειρησιακών λειτουργιών – 2η έκδοση.

    Συμμετέχουν οι:

    Γιάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος TÜV AUSTRIA HELLAS, Executive Business Director Business Assurance TÜV AUSTRIA GROUP, Εκτελεστικό μέλος ΔΣ TÜV AUSTRIA HOLDING.

    Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια egg ‒ enter grow go | Eurobank.

    Πάκης Παπαδημητρίου, Επικεφαλής ESG Division | Eurobank

    Δημήτρης Δρόσος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και συνεπιμελητής του βιβλίου.

    Συντονίζει η δημοσιογράφος του Αθήνα 984fm Ελεωνόρα Ορφανίδου.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Οι συγγραφείς, με μακρά διδακτική εμπειρία στο πεδίο, παρουσιάζουν τις βασικές έννοιες και τεχνικές της διοίκησης λειτουργιών, καλύπτοντας ζητήματα, όπως η διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας, τα συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP), η διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων, η οργανωσιακή κουλτούρα, οι στρατηγικές και τακτικές αποφάσεις, εστιάζοντας τόσο στις επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων όσο και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

    Στη νέα έκδοση, το κείμενο έχει αναθεωρηθεί, με στόχο να γίνει όσο το δυνατόν πιο διδακτικό και φιλικό προς τον αναγνώστη. Ειδικότερα, έχουν επικαιροποιηθεί όλα τα παραδείγματα επιχειρήσεων, οι πίνακες και τα στατιστικά στοιχεία, ενώ έχουν προστεθεί νέα παραδείγματα τεχνολογικών εξελίξεων, ανάλυσης μεγάλων δεδομένων, καθώς και αντιμετώπισης των σύγχρονων ζητημάτων διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας.

    Στα παιδαγωγικά χαρακτηριστικά του βιβλίου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

    • Μαθησιακοί στόχοι στην αρχή κάθε κεφαλαίου.
    • Εξάσκηση στο διαδίκτυο.
    • Βασικοί όροι και σύνοψη κεφαλαίων.
    • Μελέτες περίπτωσης.
    • Σύνδεση με την εφοδιαστική αλυσίδα και με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
    • Παρουσίαση της διοίκησης λειτουργιών στο σύνολο της επιχείρησης.

    Χρήστος Τσούνης

    Τα 4 βήματα του πλούτου, εκδόσεις Κλειδάριθμος

    Πέμπτη 19/01 και ώρα 19:00 | Public Τσιμισκή

    Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Τσιμισκή τον συγγραφέα Χρήστο Τσούνη στην παρουσίαση του βιβλίου του Τα 4 βήματα του πλούτου.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

    Ιωάννα Φωτοπούλου, επιχειρηματίας & financial influencer

    Χριστίνα Κανατάκη, δημοσιογράφος.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Γιατί, τελικά, το να γίνουμε πλούσιοι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Είναι απλώς θέμα υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας!

    Γίνεται με 4 απλά βήματα να γίνουμε όλοι πλούσιοι; Κι όμως, γίνεται!

    Μέσα από τη διαδικασία που μας παρουσιάζει ο δις βραβευμένος επιχειρηματίας και επενδυτής Χρήστος Τσούνης, η οικονομική ελευθερία είναι εφικτή για όλους. Δεν χρειάζεται να είμαστε έξυπνοι ή διορατικοί. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να έχουμε πτυχίο Οικονομικών!

    Τα 4 βήματα του πλούτου είναι ένα βιβλίο απλό, πρακτικό και άμεσο. Μας παίρνει απ’ το χέρι και μας δείχνει βήμα βήμα πώς να βάλουμε σε τάξη τα λεφτά μας. Από το πώς να αποταμιεύσουμε μέχρι το πώς να κάνουμε τις πρώτες μας μικρές επενδύσεις, μας δείχνει ολόκληρη την πορεία προς την οικονομική ανεξαρτησία. Και το κυριότερο; Είναι γραμμένο για την ελληνική πραγματικότητα!

    Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο πρακτικές συμβουλές και οδηγίες τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι.

    Ο Χρήστος Τσούνης είναι Ιδρυτής και Διαχειριστής της εταιρίας JNBC η οποία εστιάζει στη συμβουλευτική επιχειρήσεων, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στο ψηφιακό marketing και φυσικά στις χρηματιστηριακές επενδύσεις. Είναι δις βραβευμένος επιχειρηματίας έχοντας λάβει το 2017 το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας για το Quizdom Education και το 2022 το Stelios Award για τους Financial Greeks.

    Στο ευρύ κοινό, είναι γνωστός μέσα από το ομώνυμο κανάλι του στο YouTube όπου μιλάει για Οικονομική Επικαιρότητα, Επενδύσεις και Διαχείριση Προσωπικών Οικονομικών.

    Μάκης Ανδρονόπουλος

    Sapiens 3 απέναντι στον μετάνθρωπο, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

    Δευτέρα 23/01 στις 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

    Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος φιλοξενούμε τον συγγραφέα Μάκη Ανδρονόπουλο στην παρουσίαση του βιβλίου του Sapiens 3 απέναντι στο μετάνθρωπο.

    Με τον συγγραφέα συζητούν οι:

    Βάλια Καϊμάκη, δημοσιογράφος, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

    Νίκος Παπανδρέου, συγγραφέας, πολιτικός

    Κώστας Θεολόγου, αναπληρωτής καθηγητής, Τομέας  ΑΚΕΔ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Ενώ ο κόσμος μας ταλανίζεται από τις σύγχρονες «Δέκα πληγές του Φαραώ» που απειλούν να αλλάξουν τον κόσμο μας, μια αλληλουχία νέων γεγονότων -από την τεχνητή νοημοσύνη έως την ιατρική επανάσταση- επιταχύνουν την Ιστορία προς μια «άλλη Εποχή» τόσο ριζικών αλλαγών που ακουμπάνε την ίδια την υπόσταση του ανθρώπου. Οι δυναμικές της μετάβασης στηρίζονται από τη μια στην κουλτούρα του τέλους της ανθρωπότητας κι από την άλλη στον θάνατο σαν βάση της ιδεολογίας της τεχνολογίας.

    Η τεχνητή νοημοσύνη υπόσχεται ένα «θαυμαστό καινούργιο κόσμο» και ο νέος Φρανκενστάιν μια Μηχανή με «πρόσωπο». Η ιατρική, οι νευροεπιστήμες, η συνθετική βιολογία και άλλες επιστήμες αιχμής δουλεύουν για την αντιστροφή της γήρανσης και τις γονιδιακές τροποποιήσεις. Άλλωστε όλα τα λεφτά για τις έρευνες πάνε στο κυνήγι της αθανασίας. Οι στρατηγοί παραγγέλνουν cyborg  υπερστρατιώτες και οι οραματιστές ευαγγελίζονται το biohacking και μια νέα ευγονική. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον φύονται οι κουλτούρες και οι σέχτες του μετανθρωπισμού.

    Απέναντι στην την εκμηχάνιση του ανθρώπου, η νέα γνώση για τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, τις νευρωνικές δομές των έντεκα διαστάσεων και τις κβαντικές εμπειρίες του μυαλού ανοίγει νέους δρόμους προς τη διαστολή της συνείδησης, την ενσωμάτωση του υπερβατικού στο υλο-ενεργειακό πεδίο, τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού του DNA και την απελευθέρωση δυνάμεων που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση του ανθρώπου στο επίπεδο του Sapiens 3…

    Ο κανόνας του Bitcoin

    Εκδόσεις Κέδρος

    Τρίτη 24/01 στις 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

    Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 19:00 πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου Ο κανόνας του Bitcoin.

    Tο βιβλίο θα παρουσιάσει ο οικονομικός αναλυτής, συγγραφέας, υπεύθυνος της στήλης Blockchain & Crypto στο οικονομικό portal Euro2day.gr Βασίλης Παζόπουλος.

     Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ,
    ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ BITCOIN

    Ο οικονομολόγος Σαϊφεντίν Αμούς κάνει μια αναδρομή στη συναρπαστική ιστορία του χρήματος, από τα πρωτόγονα συστήματα λίθων και κοχυλιών ως μέσων συναλλαγής μέχρι τα μέταλλα, τα νομίσματα, τον χρυσό και το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ρίχνει φως στα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και πολιτικά οφέλη του υγιούς χρήματος, και προχωρά σε μία εις βάθος εξέταση του πρώτου ψηφιακού νομίσματος, του bitcoin, και του ρόλου του στην ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος.

    Υποστηρίζει ότι το bitcoin δεν είναι κατάλληλο για μικροπληρωμές καταναλωτικής φύσης· αντίθετα, αναδεικνύεται σε μια αποκεντρωμένη, πολιτικά ουδέτερη, εναλλακτική της ελεύθερης αγοράς έναντι των εθνικών κεντρικών τραπεζών, με τεράστια σημασία για την ατομική ελευθερία και την ευημερία.

    Ο κανόνας του bitcoin αποτελεί σημαντική πηγή για όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα το ψηφιακό νόμισμα που κυριαρχεί στην αγορά.

    Μάιρα Παπαθανασοπούλου

    Τα παιδιά της σιωπής, εκδόσεις Πατάκη

    Τετάρτη 25/01 στις 20:30 | Public café Συντάγματος

    Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public café Συντάγματος την συγγραφέα Μάιρα Παπαθανασοπούλου στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου Τα παιδιά της σιωπής.

    Με τη συγγραφέα συνομιλούν οι:

    Κώστας Καλφόπουλος, συγγραφέας

    Γιάννης Ξανθούλης, συγγραφέας

    Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Ανατολική Γερμανία, αρχές της δεκαετίας του ’50. Ο Σταύρος, γεννημένος στη σκληρή ελληνική επαρχία ανήμερα της γερμανικής εισβολής το 1941, έχει εκπατριστεί την περίοδο του Εμφυλίου και, μαζί µε εκατοντάδες άλλα παιδιά, γνωστά ως «παιδιά του Μάρκου», έχει εγκατασταθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, όπου φοιτά στο δημοτικό σχολείο Ελεύθερη Ελλάδα στο Ράντεµποϊλ της Δρέσδης.

    Ο δάσκαλος Πέτρος Νικολάου, πολιτικός πρόσφυγας του οποίου η δράση στον ΕΛΑΣ ανακόπηκε από τη φυματίωση, θέτει τον χαρισματικό, εκ γενετής µονόχειρα, Σταύρο υπό την προστασία του. Στη Δρέσδη ζει και ο θείος του παιδιού Γιάννης Παπαδάκος, γιος του ιδρυτή της περίφημης καπνοβιομηχανίας Πάπαλαντ, που άλλαξε χέρια την περίοδο του ναζισμού. Όταν ο Σταύρος θα τον συναντήσει το 1964, θα ξεκινήσει και η αισθηματική αγωγή του. Θα νιώσει τα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα για τη Σιµόνε, την Εβραία γυναίκα του Παπαδάκου.

    Η γνωριμία του, όμως, µε τη Μάρτα, ένα από τα «παιδιά του Χίµλερ», θα είναι η αρχή μιας παθιασμένης ερωτικής ιστορίας που θα εξελιχθεί σε ένα ψυχροπολεµικό κατασκοπευτικό θρίλερ υπό το άγρυπνο µάτι της Στάζι.

    Μια ιστορία για τα παιδιά που βρέθηκαν, ερήµην τους, στην «άλλη πλευρά», ένα μυθιστόρημα για τη βαρύτατη σκιά που ρίχνει η Ιστορία στη ζωή των ανθρώπων, για την ταυτότητα των ξεριζωµένων, για τα τραύματα του Ψυχρού Πολέμου.

     Άρης Ξυπολιτόπουλος

    Business Basics, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

    Τετάρτη 25/01 στις 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

    Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος τον συγγραφέα Άρη Ξυπολιτόπουλο στην παρουσίαση του βιβλίου του Business Basics.

    Για το βιβλίο θα μιλήσει η  Μαρία Βυτινίδου, Σχεδιάστρια Βιώσιμης Μόδας / Ιδρύτρια της Σχολής Μόδας Athens Fashion Club και ο Λευτέρης Κοντός, Founder In4Capital.com / Co-Founder Wealth Avenue PLC.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Το βιβλίο αυτό βάζει σε μια τάξη το χάος της «επιχειρηματικής πληροφορίας» που αφορά την επιχειρηματικότητα των «μικρών». Αποτελεί έναν χάρτη ο οποίος δείχνει στη μικρή επιχείρηση ποιες παγίδες να αποφύγει και ποια χνάρια να ακολουθήσει. Εξηγεί βασικές έννοιες όπως δεν τις έχει εξηγήσει κανείς (επιχειρηματικότητα, καινοτομία, επιχειρηματικός άνθρωπος, πώς ξεκινάει η μικρή επιχείρηση, πώς καινοτομεί, πώς αναπτύσσεται, ποιες είναι οι προτεραιότητές της, τα στάδιά της, η σχέση της με την τεχνολογία).

    Καταδεικνύει, επίσης, τους λόγους για τους οποίους η μικρή επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα startups, αποδομώντας καθετί ακατάλληλο ή επικίνδυνο για αυτήν και παρουσιάζοντας, εντέλει, μια απλή μέθοδο σχεδιασμού και ανάπτυξής της.

    Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

    Η μικρή επιχείρηση, το 97% του επιχειρείν στην Ελλάδα, ακολουθεί την corporate αφήγηση, τα τεχνολογικά startup και γραφειοκράτες ειδικούς που δεν άνοιξαν ποτέ τους ούτε περίπτερο. Ποιο ξεφτέρι το σκέφτηκε αυτό, να τον κάνουμε πρόεδρο του πλανήτη;

    Business plan: Όσο είναι ψάρι το ψαρονέφρι, άλλο τόσο είναι σχέδιο δράσης ένα business plan.

    Motivation: Γάμοι, ζουρνάδες & νταούλια για τους «α-προσπάθητους».

    Management: Η επιχειρηματικότητα είναι κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο,
    ενώ το management είναι γκουρμεδιά του Masterchef.

    Πάθος: Η εισβολή του Άρλεκιν στο επιχειρείν.

    Σπουδές: Το business administration διδάσκει administration, όχι business.

    Startups: Νηπιαγωγείο όπου τα παιδάκια ταΐστηκαν πολλή ζάχαρη.

    Οικοσύστημα: Ομάδα στήριξης Ανώνυμων Εντρεπρενούρηδων.

     Διαβάστε επίσης:

    3.161.773 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Δεκέμβριο

    Ελληνικό: Οι αρχαίοι δήμοι, το αεροδρόμιο και η σημερινή εντυπωσιακή ανάπλαση

     



    ΣΧΟΛΙΑ