• City Stories

    Οι 10 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 19 Απριλίου 2018


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 19 Απριλίου 2018, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω:

    1. ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ: Ο ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ
    KOSTIS PAPAGIORGIS, THE SWEETEST MISANTHROPE

    Ντοκιμαντέρ
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 92′
    Παραγωγή: Ελληνική
    Σκηνοθεσία: Ελένη Αλεξανδράκη

    Περίληψη
    Το τρυφερό, συγκινητικό και αναλυτικό αυτό εγχείρημα είναι μια διαφωτιστική εμπειρία για τα βιώματα και τα θέματα που διαπότισαν το έργο, τη ζωή, τη σκέψη και την ψυχή του Κωστή Παπαγιώργη.

    Υπόθεση
    Η δημιουργός Ελένη Αλεξανδράκη σκύβει πάνω από τη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες διανοητές και συνθέτει το πορτρέτο του φίλου της μέσα από το έργο του και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον γνώρισαν, τον κατανόησαν, τον θαύμασαν και τον αγάπησαν.

    2. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ
    ISLE OF DOGS

    Animation
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 102′
    Παραγωγή: ΗΠΑ – Γερμανία
    Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον

    Περίληψη
    Η δεύτερη stop-motion ταινία κινουμένων σχεδίων του Γουές Άντερσον είναι μια θαυμάσια περιπέτεια που μιλά για τη φιλία, την οικολογία, την αγάπη για τα ζώα, την τεχνολογία και την εξουσία, με φόντο την Ιαπωνία και το σινεμά του Κουροσάβα.

    Υπόθεση
    Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ατάρι Κομπαγιάσι, ενός 12χρονου προστατευόμενου του διεφθαρμένου Δημάρχου Κομπαγιάσι. Όταν, με Προεδρικό Διάταγμα, αποφασίζεται να μεταφερθούν όλοι οι σκύλοι της πόλης Μεγκασάκι σε μία αχανή χωματερή, ονόματι Νησί των Σκουπιδιών, ο Ατάρι ξεκινά μόνος του την αναζήτηση του σκύλου-σωματοφύλακά του, Σποτς. Εκεί, με τη βοήθεια μίας αγέλης ημίαιμων φίλων, αρχίζει ένα επικό ταξίδι που θα καθορίσει την τύχη και το μέλλον ολόκληρης της Νομαρχίας.

    3. ΜΠΟΕΜΙΚΗ ΨΥΧΗ
    DJAM

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 97′
    Παραγωγή: Γαλλία – Ελλάδα – Τουρκία
    Σκηνοθεσία: Τόνι Γκατλίφ
    Πρωταγωνιστούν: Δάφνη Πατακιά, Σάιμον Αμπκαριάν, Μαρίν Καγιόν

    Περίληψη
    Ενα ταξίδι γεμάτο μουσική, συναντήσεις, απρόοπτα και ελπίδα.

    Υπόθεση
    Η Τζαμ, μια νεαρή Ελληνίδα, αποστέλλεται στην Κωνσταντινούπολη από τον θείο της Κακούργο, πρώην ναυτικό και παθιασμένο θαυμαστή του Ρεμπέτικου, σε μια αποστολή να βρει ένα σπάνιο μέρος του κινητήρα για το σκάφος τους. Εκεί συναντά την Αβρίλ, 18 ετών από τη Γαλλία που βρίσκεται σε εθελοντική αποστολή για τους μετανάστες και έχασε τα χρήματά της ενώ δεν γνωρίζει κανέναν στην Τουρκία. Η Τζαμ, γενναιόδωρη, αθόρυβη, απρόβλεπτη και ελεύθερη, παίρνει υπό την προστασία της την Αβρίλ και κατευθύνονται προς την Μυτιλήνη.

    4. ΜΠΛΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
    BLUE QUEEN

    Περιπέτεια
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 93′
    Παραγωγή: Ελληνική
    Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σιπσίδης
    Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Οικονόμου, Ράσμι Σούκουλη, Τέτη Καλαφάτη, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Ήμελλος

    Περίληψη
    O βραβευμένος για τις μικρού μήκους ταινίες του Αλέξανδρος Σιπσίδης («Γάλα», «Iris», «Αν ήταν νόμιμος ο βιασμός») ενώνει δύο σπουδαίες γενιών ηθοποιών σε μια σύγχρονη ταινία δράσης με στοιχεία νουάρ.

    Υπόθεση
    Όλα ξεκινάνε με τη ληστεία της Μπλε Βασίλισσας, ενός από τα πολυτιμότερα διαμάντια του κόσμου, από μια ομάδα μαφιόζων, που δουλεύουν για τον αδίστακτο Άγγελο. Ο Γιάννης, ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του, παροτρύνεται από τη σύζυγό του, Λένα, συμμαχούν με τον ψυχρό εκτελεστή Σταύρο και προδίδουν τον Άγγελο, κλέβοντάς του το δαχτυλίδι, με σκοπό να το πουλήσουν σε έναν μυστηριώδη «Αγοραστή». Ποια, όμως, είναι τα πραγματικά κίνητρα της Λένας; Τι κρύβει ο Σταύρος και ποιος είναι ο ρόλος του Νίκου, του φαινομενικά ήσυχου και αμίλητου οδηγού του Άγγελου;

    5. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΦΙΛΟΣ
    LE FILS DE JEAN / A KID

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 98′
    Παραγωγή: Γαλλία – Καναδάς
    Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λιορέ
    Πρωταγωνιστούν: Πιερ Ντελαντοσάν, Γκαμπριέλ Αρκάντ, Κατρίν Ντε Λεάν

    Περίληψη
    «H ταινία «Οικογενειακός Φίλος» δεν είναι ταινία μυστηρίου, παρόλα αυτά, βασίζεται σε μια αποκάλυψη, που όλοι μας -οι ηθοποιοί, οι τεχνικοί κι εγώ- προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε μυστική, ώστε να κρατήσουμε άθικτη την έκπληξη του θεατή. Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας να το καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, Philippe Lioret»

    Υπόθεση
    Ο Ματιέ είναι 33 ετών αλλά ποτέ δεν γνώρισε τον πατέρα του. Η μητέρα του -που δεν ζει πια- πάντα του έλεγε ότι ήταν αποτέλεσμα μιας τυχαίας συνάντησης. Μια μέρα όμως δέχεται ένα τηλεφώνημα, που τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του ήταν Καναδός και ότι μόλις είχε πεθάνει. Επίσης, μαθαίνει ότι έχει δύο εξ αγχιστείας αδερφούς και αποφασίζει να πάει στην κηδεία για να τους γνωρίσει. Ωστόσο, φτάνοντας στον Καναδά συνειδητοποιεί ότι κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή του. Είναι μόνος, σε αφιλόξενο περιβάλλον…

    6. AMITYVILLE: ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ
    AMITYVILLE: THE AWAKENING

    Τρόμου
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 85′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Φρανκ Χάλφουν
    Πρωταγωνιστούν: Μπέλα Θορν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κάμερον Μόναγκαν, Μακένα Γκρέις, Τζένιφερ Μόρισον

    Περίληψη
    Ένα από τα πιο διάσημα franchise ταινιών τρόμου παγκοσμίως, επιστρέφει…

    Υπόθεση
    Η Μπελ, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, Τζόαν, σε ένα νέο και παράξενο σπίτι στο Άμιτιβιλ. Κάποια περίεργα φαινόμενα, όμως, -συμπεριλαμβανομένης και της ανεξήγητης, θαυματουργής ίασης του νεαρού αδελφού- δεν θ’ αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα η Μπελ να υποψιαστεί πλέον ότι η μητέρα τους απέκρυψε την πλήρη ανατριχιαστική αλήθεια για το μυστηριώδες σπίτι… Όταν πλέον συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το σπίτι στο οποίο μετακόμισαν είναι το ξακουστό στοιχειωμένο σπίτι του Άμιτιβιλ, ίσως να είναι αργά. Υπάρχει άραγε τρόπος να βγει κανείς από την κόλαση;

    7. ΘΕΛΜΑ
    THELMA

    Θρίλερ
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 116′
    Παραγωγή: Νορβηγία – Γαλλία – Δανία – Σουηδία
    Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Τρίερ
    Πρωταγωνιστούν: Έλι Χάρμπο, Κάγια Γουίλκινς, Χένρικ Ράφαλσεν, Έλεν Ντόριτ Πίτερσεν

    Περίληψη
    Μια γενναία στροφή στο μεταφυσικό θρίλερ από το σκηνοθέτη των «Όσλο, 31 Αυγούστου» και «Ο ήχος της σιωπής».

    Υπόθεση
    Η Θέλμα αφήνει την επαρχία και το αυστηρών αρχών σπίτι της για σπουδές στο Όσλο. Εκεί, βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας συμφοιτήτριας, όμως ο ενθουσιασμός και η έξαψη που για πρώτη φορά βιώνει, επισκιάζονται από την πάλη της με τις υπερφυσικές δυνάμεις που διαθέτει.

    8. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ
    GHOST STORIES

    Τρόμου
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 98′
    Παραγωγή: Βρετανική
    Σκηνοθεσία: Άντι Νάιμαν, Τζέρεμι Ντάισον
    Πρωταγωνιστούν: Άντι Νάιμαν, Μάρτιν Φρίμαν, Πολ Γουάιτχαουζ

    Περίληψη
    Προσεγμένη σπονδυλωτή -ουσιαστικά- και ατμοσφαιρική ταινία τρόμου, από αυτές που μόνο Βρετανοί μπορούν να γυρίζουν.

    Υπόθεση
    Ο καθηγητής Φιλιπ Γκουντμαν είναι ψυχολόγος και αρκετά σκεπτικιστής, του οποίου ο ορθολογισμός δοκιμάζεται στα άκρα όταν πέφτει στα χέρια του ένας ξεχασμένος φάκελος που περιέχει τρεις τρομακτικές ιστορίες φαντασμάτων. Επηρεασμένος από αυτά που διάβασε ξεκινάει μία έρευνα ώστε να δώσει λογικές εξηγήσεις σε αυτά τα γεγονότα. Καθώς ο Γκούντμαν ερευνά τις υποθέσεις συναντά τρεις βασανισμένους ανθρώπους, ο καθένας με μια ιστορία τρομακτικότερη από την άλλη, αλλόκοτη και ανεξήγητη…

    9. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΚΑΪΖΕΡ
    THE EXCEPTION

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 107′
    Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λεβέ
    Πρωταγωνιστούν: Λίλι Τζέιμς, Τζάι Κόρτνεϊ, Τζάνετ ΜακΤιρ, Κρίστοφερ Πλάμερ

    Περίληψη
    Ιστορικό δράμα για τις τελευταίες μέρες του Γερμανού Αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β’, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Αλαν Τζαν.

    Υπόθεση
    Ενας Γερμανός στρατιώτης, ο Στέφαν αναλαμβάνει την αποστολή να ερευνήσει τον Γερμανό εξόριστο μονάρχη Κάιζερ. Ο Κάιζερ διαμένει σε μια απομονωμένη έπαυλη στην Ολλανδία και καθώς η Γερμανία καταλαμβάνει τις Κάτω Χώρες, οι αρχές της χώρας ανησυχούν ότι Ολλανδοί κατάσκοποι ίσως παρακολουθούν τον Κάιζερ. Καθώς ο Στεφάν αρχίζει να εμβαθύνει στη ζωή του Κάιζερ ψάχνοντας για στοιχεία, βρίσκει τον εαυτό του παγιδευμένο σε μια αναπάντεχη και παθιασμένη σχέση με την Μίκι, μια από τις καμαριέρες του Κάιζερ, για την οποία σύντομα ο Στεφάν ανακαλύπτει ότι είναι Εβραία. Οταν ο Χίμλερ, ως επικεφαλής των Ναζί αποφασίζει να κάνει μία απροειδοποίητη επίσκεψη, μια αντίστροφη μέτρηση ξεκινά καθώς μυστικά αποκαλύπτονται, η πίστη δοκιμάζεται και ο Στεφάν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην πατρίδα και την καρδιά του.

    10. ΚΑΛΠΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
    THE RIDER

    Δραματική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 104′
    Παραγωγή: ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Κλόε Ζάο
    Πρωταγωνιστούν: Μπράντι Τζάντρο, Τιμ Τζάντρο Πηγή: www.lifo.gr

    Περίληψη:
    Μετά από ένα σχεδόν μοιραίο τραυματισμό του στο κεφάλι, ένας νεαρός καουμπόι αναζητά τη νέα ταυτότητά του, του τι σημαίνει να είσαι άνδρας στη σημερινή Αμερική

    Υπόθεση:
    Άλλοτε ανερχόμενο αστέρι στις αρένες του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Μπράντι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Μπράντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επτά ενδιαφέρουσες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που ξεκινούν αυτή την Πέμπτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The City Reads: Ένα καλλιτεχνικό project που ξεδιπλώνεται στο κέντρο της Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μοναδικές αναγνώσεις – εκπλήξεις και ονειρικά σύμπαντα στους δρόμους της πόλης



    ΣΧΟΛΙΑ