• Food

    Τρεις εύκολες, νόστιμες συνταγές με το κέικ που περίσσεψε και μπαγιάτεψε

    • NewsRoom


    Αν στο σπίτι δεν υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά, τότε η συνήθης κατάληξη ενός μεγάλου τμήματος του κέικ που με τόσο κόπο φτιάξαμε καταλήγει στα… σκουπίδια. Μπαγιατεύει, δεν το τρώει κανείς και αφού μείνει για μέρες στην κουζίνα με την ελπίδα ότι κάποιος μπορεί να το φάει… παίρνει το δρόμο του.

    Εκτός και αν το… επαναχρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ένα νέο γλυκό! Δείτε παρακάτω τρεις απίθανες και γευστικές ιδέες, τρεις απλές συνταγές με το μπαγιάτικο κέικ που μας ξέμεινε:

    • Φρουτένιο γλυκό σε βάζο 

    Υλικά

    • Μπαγιάτικο κέικ
    • Κρέμα βανίλια
    • Φρούτα σε κομμάτια
    • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ή σαντιγί
    • Βάζα για σερβίρισμα
    • Λίγο λικέρ (προαιρετικά)

    Παίρνουμε μια κρέμα βανίλια από το σούπερ μάρκετ, τη φτιάχνουμε όπως λένε οι οδηγίες και στη συνέχεια παίρνουμε βαζάκια (προσοχή να έχουν μεγάλο στόμιο) και αρχίζουμε το γλυκό σε… στρώσεις: Βάζουμε κρέμα στη συνέχεια τα κομμάτια κέικ που έχουν ξεμείνει, τα φρούτα μας και μετά πάλι κρέμα και κομματάκια κέικ. Αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας λικέρ, για τη μυρωδιά. Καταλήγουμε με σαντιγί ή λίγη πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.

    • Κέικ με παγωτό

    Υλικά

    • Μπαγιάτικο κέικ
    • Παγωτό!

    Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε σε αυτό μια κόλλα ψησίματος και στη συνέχεια παίρνουμε το κέικ μας και το θρυμματίζουμε τελείως. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 150 βαθμούς για τουλάχιστον μισή ώρα, μέχρι το κέικ να ξεραθεί τελείως (προσέχουμε να μην καεί).

    Στη συνέχεια σερβίρουμε το παγωτό μας και πασπαλίζουμε το ξεροψημένο κέικ μας!

    • Τρουφάκια 

    Υλικά

    • Μπαγιάτικο κέικ
    • Λίγο λικέρ ή κρέμα γάλακτος
    • Σοκολάτα κουβερτούρα
    • Τρούφα ή καρύδα προαιρετικά

    Βάζουμε το κέικ στο μούλτι και το τρίβουμε εντελώς.

    Μεταφέρουμε τα τρίμματα του κέικ σε ένα μπολ και προσθέτουμε λικέρ της αρεσκείας μας (Cointreau, Kahlúa, amaretto) ή λίγη κρέμα γάλακτος, λίγη βανίλια και αρχίζουμε το.. ζύμωμα. Το μείγμα πρέπει να γίνει ενιαίο και να πλάθεται και για αυτό προσθέτουμε κέικ ή λικέρ μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και πλάθουμε σε μπαλάκια

    Εντωμεταξύ λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια «κυλάμε» τα μπαλάκια που πλάσαμε στη λιωμένη κουβερτούρα.

    Στη συνέχεια τα περνάμε από καρύδα, ή τρούφα, ή τα αφήνουμε απλά έτσι!

    Πηγή: www.bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σάββατο βράδυ στο σπίτι με 7 εύκολες και νόστιμες προτάσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «Βαγγελίτσα» μαγειρεύει όπως η μαμά σου -Σε ένα vintage μαγειριό στο Κολωνάκι φτιάχνουν τέλειο σπιτικό φαγητό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: TripAdvisor: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Και ένα ελληνικό ανάμεσά τους



    ΣΧΟΛΙΑ