• Food

    Το γλυκό της μαμάς: Εύκολο, νόστιμο και δροσερό (video)

    • NewsRoom


    Το εύκολο, νόστιμο και δροσιστικό γλυκάκι που όλοι έχουμε φάει από τα χέρια της μαμάς κάποιο καλοκαίρι. Συμβουλή από τον Γιώργο Τσούλη: Πρέπει να έχει παγώσει καλά η κρέμα, για να ρίξουμε από πάνω το ζελέ.

    ΥΛΙΚΑ

    200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπέρ

    7-8 φρέσκες φράουλες, κομμένες σε κάθετες φέτες

    Υλικά για την κρέμα:

    1 ltr. γάλα πλήρες

    2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

    300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

    60 γρ. κορν φλάουερ

    8 κρόκοι από μέτρια αυγά

    40 γρ. βούτυρο παγωμένο

    Υλικά για το ζελέ φράουλας:

    200 ml. βραστό νερό

    200 ml. κρύο νερό

    1 φακελάκι των 100 γρ. ζελέ φράουλας

    Προετοιμασία και εκτέλεση

    1. Εκτέλεση για την κρέμα: Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε το γάλα, τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
    2. Παράλληλα μεταφέρουμε την υπόλοιπη μισή ποσότητα ζάχαρης σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουερ, τους κρόκους αυγών και με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    3. Μόλις πάρει μία βράση το γάλα το αδειάζουμε σιγά σιγά και σε δόσεις μέσα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα χειρός.
    4. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αδειάζουμε το μείγμα του μπολ μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
    5. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
    6. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 27 x 20 εκ. και στρώνουμε μεμβράνη στην επιφάνεια του. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα στρώνουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του σκεύους. Έπειτα με μία κουτάλα αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα.
    7. Τοποθετούμε άλλη μία στρώση από μπισκότα προσεκτικά πάνω από την κρέμα χωρίς να τα πιέσουμε και αδειάζουμε από πάνω της την υπόλοιπη κρέμα.
    8. Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη η οποία πρέπει να ακουμπάει την κρέμα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
    9. Παράλληλα ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας. Παίρνουμε ένα δοσομετρικό δοχείο και αδειάζουμε μέσα το βραστό νερό. Ρίχνουμε μέσα τη σκόνη ζελέ και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Τέλος ρίχνουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ετοιμαστεί το ζελέ.
    10. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, στολίζουμε με φράουλες την επιφάνεια της κρέμας και περιχύνουμε το ζελέ φράουλας από πάνω.
    11. Το μεταφέρουμε προσεκτικά στο ψυγείο για 30-45 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξει το ζελέ.
    12. Μόλις σφίξει το ζελέ, αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε προσεκτικά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.



    ΣΧΟΛΙΑ